jozekrj napisał/a:
tomecki, fajny szkoda ze nie ss
co to ss ?
Die Schutzstaffel der NSDAPqbica - Pon 27 Cze, 2011
tomecki napisał/a:
jozekrj napisał/a:
tomecki, fajny szkoda ze nie ss
co to ss ?
single speed mi - Pon 27 Cze, 2011 ja ostatnio nawet chciałem złożyć rower, ale ta dźwignia na środku ramy służąca do odblokowywania skorodowała i się nie da... No trudno michool_vt - Pon 27 Cze, 2011
mi napisał/a:
ja ostatnio nawet chciałem złożyć rower, ale ta dźwignia na środku ramy służąca do odblokowywania skorodowała i się nie da... No trudno
mialem miesiac temu podobna sytuacje, tyle ze ja rozkladalem rower, udało sie..
rower zostawia dwa slady i ma groznie wygladajace pekniecie przy spawie, wyrzuciłem go, jestem koniem (piekny był ten jubilat ehh)Dariano - Wto 28 Cze, 2011 Jak na weekend dotrę na wieś to zabiję was moją Meridą :DDDD Zobaczycie fotę prawdziwego roweru , a nie jakieś popierdółki pokazujecie bizon - Wto 28 Cze, 2011 ja dzis zanabylem nowa detke oraz opone schwalbe 2,25 na tyl po tym, jak w poprzednich wystapila dziura o dlugosci 3cm albo na okolicznosc zuzycia, ewentualnie napotkania przeszkody, ktora miala znacznie wiecej hp, tudziez w wyniku napotkania przeciwnika wyposazonego w halabarde lub inny scyzoryk martin.h - Śro 29 Cze, 2011 Ma ktoś namiar na tanie części rowerowe? Interesują mnie amortyzatory Rock Shoxa.ziober - Czw 30 Cze, 2011 Jaki konkretnie model?vitesse - Czw 30 Cze, 2011 jak cos to mam RST gila TnL do opchniecia
co wybrac ?
mam w tym momencie kasete z tyłu na 8 i klamkomanetki alivio(stx) prawie nowka komplet za sam lancuch dalem 50 zł warto zmienic na deore 9 z manetki i klamki odzielnie
znalazlem kellysa oxygena i mam troche gratow na zapasmartin.h - Czw 30 Cze, 2011
ziober napisał/a:
Jaki konkretnie model?
Reba DualAir SL 100mm na tarcze.
vitesse napisał/a:
co wybrac ?
mam w tym momencie kasete z tyłu na 8 i klamkomanetki alivio(stx) prawie nowka komplet za sam lancuch dalem 50 zł warto zmienic na deore 9 z manetki i klamki odzielnie
znalazlem kellysa oxygena i mam troche gratow na zapas
Jak już zmieniać to na kasetę 10. Koszt niewiele większy, a różnica już zdecydowanie odczuwalna.mi - Czw 30 Cze, 2011
martin.h napisał/a:
różnica już zdecydowanie odczuwalna
skąd wiesz?vitesse - Czw 30 Cze, 2011 10 kosztuje krocie a koszty sa zabojcze
rzecz polega na tym ze ja mam dwa napedy zamontowane 8 alivio i deore 9 nie wiem czy je opchnac czy wkladac
inne pytanie co lepsze fd-mc21 czy fd-m413
pierwsza lzejsza o prawie 60g tyle ustalilemmartin.h - Czw 30 Cze, 2011
mi napisał/a:
martin.h napisał/a:
różnica już zdecydowanie odczuwalna
skąd wiesz?
Bo:
po 1. 10 wystepuje tylko od Deore więc mamy zdecydowanie większą jakość/trwałość.
po 2. mamy zdecydowaną większą możliwość przełożeń, przez co można w przyszłości przejść z przodu na 2 blaty.
po 3. napęd pracuje ciszej, szczególnie przy zmianie, ze względu na mniejsze różnice pomiędzy poszczególnym zębatkami.
po 4. sam łańcuch dla 10 jest lepszy jakościowo i sztywniejszy.
Miałem okazję przejechać się na napędzie 2x10 i dla mnie była to zdecydowanie odczuwalna różnica w porównaniu do 3x8 i gdybym miał w przyszłości zmieniać to tylko na 10 z tyłu mi - Czw 30 Cze, 2011
martin.h napisał/a:
po 1. 10 wystepuje tylko od Deore więc mamy zdecydowanie większą jakość/trwałość.
no - Deore, to już prawie profesjonalna grupa!
Cytat:
po 2. mamy zdecydowaną większą możliwość przełożeń, przez co można w przyszłości przejść z przodu na 2 blaty.
po 3. napęd pracuje ciszej, szczególnie przy zmianie, ze względu na mniejsze różnice pomiędzy poszczególnym zębatkami.
no to małe różnice czy "większa możliwość przełożeń"?
martin.h napisał/a:
po 4. sam łańcuch dla 10 jest lepszy jakościowo i sztywniejszy.