To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - rower

tomecki - Pon 27 Cze, 2011

jozekrj napisał/a:
tomecki, fajny szkoda ze nie ss

co to ss ?

was79 - Pon 27 Cze, 2011

tomecki napisał/a:
jozekrj napisał/a:

co to ss ?

Die Schutzstaffel der NSDAP

qbica - Pon 27 Cze, 2011

tomecki napisał/a:
jozekrj napisał/a:

co to ss ?

single speed :>

mi - Pon 27 Cze, 2011

ja ostatnio nawet chciałem złożyć rower, ale ta dźwignia na środku ramy służąca do odblokowywania skorodowała i się nie da... No trudno :>
michool_vt - Pon 27 Cze, 2011

mi napisał/a:
ja ostatnio nawet chciałem złożyć rower, ale ta dźwignia na środku ramy służąca do odblokowywania skorodowała i się nie da... No trudno :>
mialem miesiac temu podobna sytuacje, tyle ze ja rozkladalem rower, udało sie..

rower zostawia dwa slady i ma groznie wygladajace pekniecie przy spawie, wyrzuciłem go, jestem koniem :] (piekny był ten jubilat ehh)

Dariano - Wto 28 Cze, 2011

Jak na weekend dotrę na wieś to zabiję was moją Meridą :DDDD Zobaczycie fotę prawdziwego roweru , a nie jakieś popierdółki pokazujecie :)
bizon - Wto 28 Cze, 2011

ja dzis zanabylem nowa detke oraz opone schwalbe 2,25 na tyl po tym, jak w poprzednich wystapila dziura o dlugosci 3cm albo na okolicznosc zuzycia, ewentualnie napotkania przeszkody, ktora miala znacznie wiecej hp, tudziez w wyniku napotkania przeciwnika wyposazonego w halabarde lub inny scyzoryk :>
martin.h - Śro 29 Cze, 2011

Ma ktoś namiar na tanie części rowerowe? Interesują mnie amortyzatory Rock Shoxa.
ziober - Czw 30 Cze, 2011

Jaki konkretnie model?
vitesse - Czw 30 Cze, 2011

jak cos to mam RST gila TnL do opchniecia

co wybrac ?
mam w tym momencie kasete z tyłu na 8 i klamkomanetki alivio(stx) prawie nowka komplet za sam lancuch dalem 50 zł :) warto zmienic na deore 9 z manetki i klamki odzielnie
znalazlem kellysa oxygena i mam troche gratow na zapas

martin.h - Czw 30 Cze, 2011

ziober napisał/a:
Jaki konkretnie model?

Reba DualAir SL 100mm na tarcze.

vitesse napisał/a:
co wybrac ?
mam w tym momencie kasete z tyłu na 8 i klamkomanetki alivio(stx) prawie nowka komplet za sam lancuch dalem 50 zł :) warto zmienic na deore 9 z manetki i klamki odzielnie
znalazlem kellysa oxygena i mam troche gratow na zapas

Jak już zmieniać to na kasetę 10. Koszt niewiele większy, a różnica już zdecydowanie odczuwalna.

mi - Czw 30 Cze, 2011

martin.h napisał/a:
różnica już zdecydowanie odczuwalna

skąd wiesz?

vitesse - Czw 30 Cze, 2011

10 kosztuje krocie a koszty sa zabojcze
rzecz polega na tym ze ja mam dwa napedy zamontowane 8 alivio i deore 9 nie wiem czy je opchnac czy wkladac

inne pytanie co lepsze fd-mc21 czy fd-m413
pierwsza lzejsza o prawie 60g tyle ustalilem

martin.h - Czw 30 Cze, 2011

mi napisał/a:
martin.h napisał/a:
różnica już zdecydowanie odczuwalna

skąd wiesz?

Bo:

po 1. 10 wystepuje tylko od Deore więc mamy zdecydowanie większą jakość/trwałość.
po 2. mamy zdecydowaną większą możliwość przełożeń, przez co można w przyszłości przejść z przodu na 2 blaty.
po 3. napęd pracuje ciszej, szczególnie przy zmianie, ze względu na mniejsze różnice pomiędzy poszczególnym zębatkami.
po 4. sam łańcuch dla 10 jest lepszy jakościowo i sztywniejszy.

Miałem okazję przejechać się na napędzie 2x10 i dla mnie była to zdecydowanie odczuwalna różnica w porównaniu do 3x8 i gdybym miał w przyszłości zmieniać to tylko na 10 z tyłu :]

mi - Czw 30 Cze, 2011

martin.h napisał/a:
po 1. 10 wystepuje tylko od Deore więc mamy zdecydowanie większą jakość/trwałość.

no - Deore, to już prawie profesjonalna grupa! xD

Cytat:
po 2. mamy zdecydowaną większą możliwość przełożeń, przez co można w przyszłości przejść z przodu na 2 blaty.
po 3. napęd pracuje ciszej, szczególnie przy zmianie, ze względu na mniejsze różnice pomiędzy poszczególnym zębatkami.

no to małe różnice czy "większa możliwość przełożeń"?

martin.h napisał/a:
po 4. sam łańcuch dla 10 jest lepszy jakościowo i sztywniejszy.

Yeah, rite.

martin.h napisał/a:
Miałem okazję przejechać się na napędzie 2x10

aaaa, faktycznie. Czyli serio jesteś ekspertem!