kubas - Pon 21 Mar, 2011 albo mają górne mocowania z regulacją Yarko - Pon 21 Mar, 2011
kubas napisał/a:
albo mają górne mocowania z regulacją
własnie większość z nich nie ma takich wypasów, ale to bardzo dobry trop i generalnie górne mocowania mogą być rozwiązaniem problemu, dodatkowo przy regulowanych górnych mocowaniach dostajemy możliwość regulacji KWSZ, martwi mnie jedynie to, że uniballe mogą się niezbyt sprawdzać na polskich wertepach przy codziennej ekspolatacjikaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 na moje to w przypadku regulacji górnym mocowaniem to koło dojdzie bliżej amorka niż na regulowanym dole.kubas - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
na moje to w przypadku regulacji górnym mocowaniem to koło dojdzie bliżej amorka niż na regulowanym dole.
hah jakim sposobem ? W przypadku regulowanego górnego koło zawsze będzie w takiej samej pozycji w stosunku do amortyzatora Yarko - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
na moje to w przypadku regulacji górnym mocowaniem to koło dojdzie bliżej amorka niż na regulowanym dole.
przy regulacji górnym mocowaniem przemieszczasz kolumnę, więc nie zmienia się odległość pomiędzy kołem a amortyzatoremkaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 moje wyobrażenie przestrzenne mówi co innego ale niech wam będzie że górna krawędź nie dochodzi bliżej niż w przypadku regulacji dolnym mocowaniem Yarko - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
moje wyobrażenie przestrzenne mówi co innego ale niech wam będzie że górna krawędź nie dochodzi bliżej niż w przypadku regulacji dolnym mocowaniem
no nie niech nam będzie tylko tak jest. heh kaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 Yarko, aż sobie to rozrysowałem i nadal twierdze że niech wam będzie Janusz - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
moje wyobrażenie przestrzenne mówi co innego ale niech wam będzie że górna krawędź nie dochodzi bliżej niż w przypadku regulacji dolnym mocowaniem
kurde ziom.. przecież sprawa jest prosta, i Yarko CI dobrze mówi... zmieniasz wtedy kont całego mcphersona... natomiast nie zmieniasz kątów między zwrotnica a amorem...kaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 chwila to my mówimy o górnym mocowaniu całego amora czyli w kielichu robimy fasolkę czy o górnym mocowaniu zwrotnicy do amorka ?? bo jeśli to pierwsze to zwracam honor i pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu Janusz - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
chwila to my mówimy o górnym mocowaniu całego amora czyli w kielichu robimy fasolkę czy o górnym mocowaniu zwrotnicy do amorka ?? bo jeśli to pierwsze to zwracam honor i pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu
najpierw mówiliśmy o rozwiercaniu otworów przy zwrotnicy, potem zaczęli mówi o górnym mocowaniu amora kaziu1985pn - Pon 21 Mar, 2011 a to źle zrozumiałem ale rozwiązanie z górnym mocowaniem zasługuje na miano jestem hardcorem kubas - Pon 21 Mar, 2011
kaziu1985pn napisał/a:
a to źle zrozumiałem ale rozwiązanie z górnym mocowaniem zasługuje na miano jestem hardcorem