M - Pią 12 Lut, 2010 zadzwon do heco.plKamilbike - Pią 12 Lut, 2010 Merci wlasnie szukalem do nich telefonu:)jarek-malopolska - Śro 10 Mar, 2010 Panowie robiąc wydech (nie wiem czy ma to znaczenie, jeśli tak to na dwóch tłumikach przelotowych, śr.2") co robimy z końcówką wydechu..bo tłumika przynajmniej takiego jak ja mam nie dam rady zamontować pod samym zderzakiem, tak że wypadałoby chyba dospawać kawałek rurki.. Tą samą śr co cały wydech, czy może np. mniejszą/większą... jaki jest i czy wogole jest sens zakładania jakiejś końcówki "z supermarketu", mi na końcówce nie zależy a sama rura 2" wyglądałaby chyba bardziej rasowo..tylko jak tam z temp, jeśli powdwiesze samą rurę nie stopi zderzaka ??
http://www.mgmotorsport.pl/galeria4.html
odpalając fotki na których jest auto bad-iego i tam jest pokazany końcowy tłumik bez zadnej końcówki, czy srednica tej ostatniej rury wychodzącej z tłumika idacej pod zderzak jest taka sama jak całego układu, mi z fotki wydaję sie szersza na końcu, ale to tylko zdjęcia wieć moze takie złudzenie, Bad-i masz jakieś info na ten temat ??martin.h - Śro 10 Mar, 2010 Jeśli nie będzie za blisko zderzaka to nie stopi. U mnie końcówka jest jakieś 2-3 cm pod zderzakiem i jest git. Co do średnicy końcówki to co kto lubi, ale nie dawałbym raczej większej jak 3 cale.
No i tylko sama rurka, żadne marketowe "końcówki".jarek-malopolska - Śro 10 Mar, 2010 a jeszcze tylko pytańko odnośnie łącznika elastycznego wydechu, bo oprócz tego, że taki mający w środku 2" to jak z długością..bo są 5 cm i sa 25cm... czy ta długość od czegoś zależy.. ??martin.h - Śro 10 Mar, 2010
jarek-malopolsk napisał/a:
a jeszcze tylko pytańko odnośnie łącznika elastycznego wydechu, bo oprócz tego, że taki mający w środku 2" to jak z długością..bo są 5 cm i sa 25cm... czy ta długość od czegoś zależy.. ??
Daruj sobie ten łącznik, wcale nie jest potrzebny. Wydech amortyzuje na poduszkach/mocowaniach i to wystarcza.jarek-malopolska - Śro 10 Mar, 2010 kurcze ten łącznik to nie doprowadza do rozpaczy, są tak przeróżne opinie na jego temat ze masakra, dziś w sumie przeglądnąłem całą galerie MGmotorsport od puga, punto HGT, corsy po subarki, evo i inne cupry i widzę ze Mg pcha jednak łączniki do wszystkiego... Myślisz Marcin, że dla wydechu połaczonego "sztywno" z silnikiem wystarczy seryjna amortyzacja na poduszkach.. ??106 - Śro 10 Mar, 2010
widzę ze Mg pcha jednak łączniki do wszystkiego...
ja nie mam
w pug sporcie tez nie mialemjarek-malopolska - Śro 10 Mar, 2010 heheh "prześpie" się z tym i może sobie go odpuszcze martin.h - Śro 10 Mar, 2010
kurcze ten łącznik to nie doprowadza do rozpaczy, są tak przeróżne opinie na jego temat ze masakra, dziś w sumie przeglądnąłem całą galerie MGmotorsport od puga, punto HGT, corsy po subarki, evo i inne cupry i widzę ze Mg pcha jednak łączniki do wszystkiego... Myślisz Marcin, że dla wydechu połaczonego "sztywno" z silnikiem wystarczy seryjna amortyzacja na poduszkach.. ??
Wystarczy, na starym wydechu tak miałem, teraz też tak mam.Janusz - Śro 10 Mar, 2010
heheh "prześpie" się z tym i może sobie popuszcze
tylko się nie pokaleczAnonymous - Śro 10 Mar, 2010 W serii masz pierscien ogniowy i sprezynki, spelnia to role tlumika drgan wlasnie !!Bonczek - Śro 10 Mar, 2010 I tak pewna czesc uzytkownikow powie Ci wtedy: powodzenia w wymianie szpilek od kolektora - temat rzeka - ja mialem zawsze na sztywno i bylo super, i tak tez bede mial nastepnym razem.Anonymous - Śro 10 Mar, 2010 Hmm... wymienialem i jest spoko, nie ma problemu, szpilki nie sa na stale...jarek-malopolska - Sob 13 Mar, 2010
martin.h napisał/a:
Co do średnicy końcówki to co kto lubi, ale nie dawałbym raczej większej jak 3 cale.
Czyli nie ma to wpływu czy będzie 2" tak jak cały wydech czy bedzie przechodziło w 3" Wpływu oczywiście na jakieś ew. przyrosty mocy, szybsze wydalanie spalin czy cuś podobnego, jeśli nie to "jade" całość na 2 cale...