M - Pon 25 Sie, 2008 VTEC? Mick - Pon 25 Sie, 2008 VIT(ec)AM Vlodarsky - Pon 25 Sie, 2008 Ten silnik w C8 pali jak smok, nie jedzie i bierze olej. Tyle ode mnie w tym temacie. Mam nadzieje, że wprowadzisz coś dobrego na forum i uświadomisz mnie co jest takiego świetnego w serii EW że aż warto to wkładać do 205.
A co do Ciebie eM
kubas - Pon 25 Sie, 2008 no wlasnie i jak drobne maja byc te mody zeby bylo 190 km ? mamy tutaj takiego jednego speca ktory moze sie wypowiedziec o modowaniu tego silnika... Anonymous - Pon 25 Sie, 2008 a jest jakiś spec od F7P? Moze mi powie jak poprawić fabryke ciutkę saxorulez - Pon 25 Sie, 2008 pug205gti,
rozumiem że wiesz że EW średnio pasuje do 205 w kwestii konstrukcji (łatwiej wsadzić TU)
a co do tego co potrzeba na 180MKM to tez jestem ciekaw co potrzeba aby tyle uzyskać. Tam wyjściowo jest 156KM?saxorulez - Pon 25 Sie, 2008 Vyzn-R,
bad-i poprawił an 160KM z tego co wiemPiTT - Pon 25 Sie, 2008
Vyzn-R napisał/a:
a jest jakiś spec od F7P? Moze mi powie jak poprawić fabryke ciutkę
ogólnie przerabiałem lekko temat, ale bez większych modów ciężko coś sensownego zdziałać
seryjny dolot jest bardzo dobry, więc montaż stożka wiąże się raczej ze spadkiem mocy, jedynie dzwięk jest mega i rekompensuje zamulenie przy większych temperaturach powietrza
wywalenie kata może przynieść 1-2KM jeśli oczywiście obecny jest już nieco przechodzonyKonradMK - Pon 25 Sie, 2008 Na forum R19 coś było o tym. Generalnie podstawowy mod to kute tłoki, korby, wieksze wtryski, nowe mapy i ostre wałki. W NA można podobno osiągnąć 170 kuca.Anonymous - Pon 25 Sie, 2008 w kuciznę nie zamierzam sie bawić Taniej wychodzi sprzedać autko i kupić coś w serii szybszego Zresztą na razie samochod jest zagazowany to i tak nie ma sensu robic pozadnych modów. Najpierw trzeba byłoby wywalić ten gaz albo chociaż dać sekwencję. Mi chodzi o delikatne poprawienie fabryki, dolot, wydech, ew delikanta obróbka głowicy i kanałów Czyli takie podstawowe pierdoły Nie wiem czy ten silniczek jest podatny na takie zmiany tak jak np. hondy gdzie wymiana dolotu i wydechu jest w stanie przynieść 10-20KM U mnie jakby przyniosło 10km to byłbym w pełni zadowolony Misiek_lbn - Pon 25 Sie, 2008 Vyzn-R, za ile kupiłeś swoją
czysta ciekawość
aha, u mnie po stożku k&n'a i cat backu magnexa zrobiło się 145 koni i 160 momentu, zawsze to wskazówka dla Ciebie
głowica była też planowana bo miałem uszczelke wywaloną Anonymous - Pon 25 Sie, 2008 no mniej wiecej w taka moc celuje, a dużo zebrałeś z tej głowicy?? bo się zastanawiam czy ten wzrost mocy to efekt planowania głowicy, czy wydechu i stożka. Bo ja po zrobienu swojej w DFie łoiłem pupska SC 1.1 . No i jaki ty masz silniczek? F7P 700 czy 704? Vlodarsky - Wto 26 Sie, 2008 to jest 306 strona tematu jak mój Pedzio 306 Bart - Śro 27 Sie, 2008
Vyzn-R napisał/a:
DFie łoiłem pupska SC 1.1 .
kierowcy tych sejów wiedzieli, że się ścigasz z nimi? Anonymous - Czw 28 Sie, 2008 tak