To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Bart - Śro 01 Sie, 2012

Diesel to dobro :]
Janusz - Śro 01 Sie, 2012

Kenet napisał/a:
Ok, ja dalej szukam fury, ale zawęził się krąg. Generalnie rozważam już tylko Focusa MK1, ale nie mogę się zdecydować czy 1.8 TDDi czy 2.0 16. Wiem, że to 2 zupełnie różne tematy, ale serce mówi 2.0, rozum ropniak.

ja miałem MKI 3d trend z 2.0 16 z 99r a teraz jeżdze MKi 3d trend 1.8tdci z 03r (tata odkupił od mojego brata)

generalnie brat wpakował po zakupie troche $$$ w sprzegło i koło zamochowe, i od tego czasu w samochodzie nic sie nie działo a w rodzinie juz bedzie tak z 4 lata. Jednak raczej poprostu dobrze brachol trafił, ogolnie silnik jest dość awaryjny, najsłabsza rzeczą jest koło dwumasowe, ale wtryski tez dosc czesto padają. Mam np Klienta który ma focusa 1.8 tdci z 2004 r (ostatnie MKI) i dobrego słowa na niego nie powie. Generalnie zakup dizla to troche loteria... jak sie uda to bedzie latał i nic sie nie bedzie działo, ale jak sie nie trafi to skarbonka straszna ;/ natomiast ogolnie focus mkI bardzo fajna fura na codzien, srodek całkiem ładny, do tego moim zdaniem fordy sa najwajniej zestrojone na polskie drogi... nie bujają sie jak galeon a wybieraja fajnie, Do tego taki zadbany mkI po lifcie z ksenonem i na 17" całkiem przyjemnie wyglada. Co prawda ten z 99r rdzewiał na potege, ale ten z 03r jets wyjatkowo zdrowy jak na forda :lol2: trzeba tez uwazac na tylny zawias bo jest drogi w serwisowaniu :P

generalnie jak nie jeździsz duzo bierz bene, bo bedizesz tylko wymieniał czesci eksploatacyjne, a w dizlu róznie bywa :) ale to raczej zasada ogolna nie tylko do foki.

gdybyś jednak sie decydował na mkI 2.0 16v, to weś lepiej clio sporta, bo mniej pali od takiego focusa i lepiej sie napędza ;D

GeKo - Śro 01 Sie, 2012

Mick napisał/a:
GeKo napisał/a:
Potrzebne małe miejskie auto do 8000zł dla koleżanki.
Jakby ktoś coś pewnego wśród znajomych to dawać info :)

Gekon, czy koleżanka jeszcze szuka jakiegoś autka? może Hondę Civic EJ9? ;)

Tylko małe wozidła wchodzą w grę i chyba już jakiegoś Jarosława przygarnęła.

Walle - Śro 01 Sie, 2012

Yarek jest dobry na wszystko. No może oprócz rodzinnych wakacji.
M - Śro 01 Sie, 2012

Na wakacje = duży silnik
was79 - Śro 01 Sie, 2012

Na wakacje = duży bagażnik
kamil - Śro 01 Sie, 2012

ostatnio częściej jeżdżę Octavią 1.4 TSI i muszę powiedzieć, ze autko przyjemnie jeździ. Idealnie do rodzinnego przemieszczania. Fakt zawieszenie i opony to dramat, Środek wieje nudną niemiecką kupą, ale napęd jest naprawdę godny polecenia. Co najważniejsze spalanie w mieście z klimą na poziomie 8-9 litrów. Trasa schodziłem poniżej 6.
was79 - Śro 01 Sie, 2012

1.4 tsi, ile KM?
kamil - Śro 01 Sie, 2012

coś ze 120 KM to ma. Jakby wstawić tam pro kita - 30 mm, felge 17" 225/45 to byłoby idealnie
martin.h - Śro 01 Sie, 2012

kamil napisał/a:
coś ze 120 KM to ma. Jakby wstawić tam pro kita - 30 mm, felge 17" 225/45 to byłoby idealnie

Do Range Rovera, też można przymocować bronę, tylko po co? :>

was79 - Śro 01 Sie, 2012

kamil napisał/a:

Łożesz zajrzałem do danych, to ma 585 litrowy bagażnik :]

Edit: kombi ma ponad 600

M - Śro 01 Sie, 2012

Do octavii można prędzej wstawic ubłocone gumofilce niż zawias i 17"
:rotfl:

kamil - Śro 01 Sie, 2012

można tez tobie akumulator do jajec przywiązać, tylko po co ?
Walle - Śro 01 Sie, 2012

kamil napisał/a:

122KM. Na trasie 70% aut, które zapinają o zycie to Octavie.

kamil - Śro 01 Sie, 2012

M napisał/a:
Do octavii można prędzej wstawic ubłocone gumofilce niż zawias i 17"

nie za bardzo rozumiem...w szczególności, ze w lepszych opcjach zakładają 17" i o co chodzi z gumakami ? To nie jest wersja Scout.
Rozumiem, że chodziło o wieśniaków, którzy kupują takie fury ? Wiem, straszna wiocha, więc zakładam maskę jak się nim poruszam... :)