Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Bart - Śro 01 Sie, 2012 Diesel to dobro Janusz - Śro 01 Sie, 2012
Kenet napisał/a:
Ok, ja dalej szukam fury, ale zawęził się krąg. Generalnie rozważam już tylko Focusa MK1, ale nie mogę się zdecydować czy 1.8 TDDi czy 2.0 16. Wiem, że to 2 zupełnie różne tematy, ale serce mówi 2.0, rozum ropniak.
ja miałem MKI 3d trend z 2.0 16 z 99r a teraz jeżdze MKi 3d trend 1.8tdci z 03r (tata odkupił od mojego brata)
generalnie brat wpakował po zakupie troche $$$ w sprzegło i koło zamochowe, i od tego czasu w samochodzie nic sie nie działo a w rodzinie juz bedzie tak z 4 lata. Jednak raczej poprostu dobrze brachol trafił, ogolnie silnik jest dość awaryjny, najsłabsza rzeczą jest koło dwumasowe, ale wtryski tez dosc czesto padają. Mam np Klienta który ma focusa 1.8 tdci z 2004 r (ostatnie MKI) i dobrego słowa na niego nie powie. Generalnie zakup dizla to troche loteria... jak sie uda to bedzie latał i nic sie nie bedzie działo, ale jak sie nie trafi to skarbonka straszna natomiast ogolnie focus mkI bardzo fajna fura na codzien, srodek całkiem ładny, do tego moim zdaniem fordy sa najwajniej zestrojone na polskie drogi... nie bujają sie jak galeon a wybieraja fajnie, Do tego taki zadbany mkI po lifcie z ksenonem i na 17" całkiem przyjemnie wyglada. Co prawda ten z 99r rdzewiał na potege, ale ten z 03r jets wyjatkowo zdrowy jak na forda trzeba tez uwazac na tylny zawias bo jest drogi w serwisowaniu
generalnie jak nie jeździsz duzo bierz bene, bo bedizesz tylko wymieniał czesci eksploatacyjne, a w dizlu róznie bywa ale to raczej zasada ogolna nie tylko do foki.
gdybyś jednak sie decydował na mkI 2.0 16v, to weś lepiej clio sporta, bo mniej pali od takiego focusa i lepiej sie napędza GeKo - Śro 01 Sie, 2012
Mick napisał/a:
GeKo napisał/a:
Potrzebne małe miejskie auto do 8000zł dla koleżanki.
Jakby ktoś coś pewnego wśród znajomych to dawać info
Gekon, czy koleżanka jeszcze szuka jakiegoś autka? może Hondę Civic EJ9?
Tylko małe wozidła wchodzą w grę i chyba już jakiegoś Jarosława przygarnęła.Walle - Śro 01 Sie, 2012 Yarek jest dobry na wszystko. No może oprócz rodzinnych wakacji.M - Śro 01 Sie, 2012 Na wakacje = duży silnikwas79 - Śro 01 Sie, 2012 Na wakacje = duży bagażnikkamil - Śro 01 Sie, 2012 ostatnio częściej jeżdżę Octavią 1.4 TSI i muszę powiedzieć, ze autko przyjemnie jeździ. Idealnie do rodzinnego przemieszczania. Fakt zawieszenie i opony to dramat, Środek wieje nudną niemiecką kupą, ale napęd jest naprawdę godny polecenia. Co najważniejsze spalanie w mieście z klimą na poziomie 8-9 litrów. Trasa schodziłem poniżej 6.was79 - Śro 01 Sie, 2012 1.4 tsi, ile KM?kamil - Śro 01 Sie, 2012 coś ze 120 KM to ma. Jakby wstawić tam pro kita - 30 mm, felge 17" 225/45 to byłoby idealniemartin.h - Śro 01 Sie, 2012
kamil napisał/a:
coś ze 120 KM to ma. Jakby wstawić tam pro kita - 30 mm, felge 17" 225/45 to byłoby idealnie
Do Range Rovera, też można przymocować bronę, tylko po co? was79 - Śro 01 Sie, 2012
kamil napisał/a:
coś ze 120 KM to ma. Jakby wstawić tam pro kita - 30 mm, felge 17" 225/45 to byłoby idealnie
Łożesz zajrzałem do danych, to ma 585 litrowy bagażnik
Edit: kombi ma ponad 600M - Śro 01 Sie, 2012 Do octavii można prędzej wstawic ubłocone gumofilce niż zawias i 17"
kamil - Śro 01 Sie, 2012 można tez tobie akumulator do jajec przywiązać, tylko po co ?Walle - Śro 01 Sie, 2012
kamil napisał/a:
122KM. Na trasie 70% aut, które zapinają o zycie to Octavie.kamil - Śro 01 Sie, 2012
M napisał/a:
Do octavii można prędzej wstawic ubłocone gumofilce niż zawias i 17"
nie za bardzo rozumiem...w szczególności, ze w lepszych opcjach zakładają 17" i o co chodzi z gumakami ? To nie jest wersja Scout.
Rozumiem, że chodziło o wieśniaków, którzy kupują takie fury ? Wiem, straszna wiocha, więc zakładam maskę jak się nim poruszam...