Cartoon - Wto 04 Wrz, 2012 Weźmy jeszcze pod uwagę kwestię szkół, przedszkoli, zajęć pozalekcyjnych itd...
Nie wiem, czy w przyszłości chciałoby mi się dowozić dziecko parę razy w tygodniu na jakieś zajęcia sportowe, do kina itd.
W mieście masz te wszystkie wygody "pod ręką"M - Wto 04 Wrz, 2012 Ale przecież są średnie miasteczka gdzie to wszystko jest...
Poza warszawą też jest cywilizacja kamil - Wto 04 Wrz, 2012 jest, jest, ale gorzej z pracą...szczególnie jak ktoś pracuje w Wawie to dojazd 50 km do miasta z pięknego, cichego miasteczka jest karwa mega uciążliwe ! po 3 latach takich dojazdów (a mieszkałem 8 km od Piaseczna) chciałem się pochlastać !siema - Wto 04 Wrz, 2012 Mam wrażenie, że przesadzacie. Tak samo jak ciężko czasem przejechać z jednej dzielnicy do drugiej, tak samo są lokalizacje z których ciężko wjechać do Warszawy.
Jak ktoś chce mieszkać pod Warszawą, to nie kupuje działki do której trzeba dojechać najbardziej zatłoczoną wylotówką.
Ja nie jestem obiektywny, bo właśnie rozpocząłem budowę 20km od Warszawy, ale uwierzcie mi że niezależnie od pory dnia mój dojazd do pracy zwiększy się o 25 minut (dodam jeszcze, że w drodze do Warszawy mijam 2 podstawówki i gimnazjum w których są zajęcia pozalekcyjne oraz dwa boiska ).Anonymous - Wto 04 Wrz, 2012 Siostrze z okolic Podkowy Leśnej dojazd WKD do centrum zajmuje mniej więcej tyle samo co ludziom z Kabat dojazd metrem a ma domek z ogródkiem a nie 45m na parterze (bo to mniej więcej ta sama cena). Do WKD ma 3km wiec jeździ rowerem/samochodem.
W żadną stronę nie można popadać w paranoję... Miniac mi chyba opowiadał o kumplu który przeprowadził się z Konstancina (czy coś takiego) do samego centrum Warszawy i chciał się po mniej niż 2 latach chlastać (brak miejsca do parkowania, głośno, pełno luda itp itd) a z drugiej strony ktoś się wyprowadza z centrum na obrzeża i też chce się ciąć (bo daleko, bo cicho itp itd)
Każdy powinien sobie według uznania wybrać co woli/na co go stać M - Wto 04 Wrz, 2012
AleX_R53 napisał/a:
Każdy powinien sobie według uznania wybrać co woli/na co go stać
Na tym powinna się rozpocząć i zakończyć dyskusjawas79 - Wto 04 Wrz, 2012 właśnie wkleimy to do każdego tematu i zamkniemy forumwas79 - Wto 04 Wrz, 2012 aha i zapomniałem dodać:
i chójGeKo - Wto 04 Wrz, 2012
M napisał/a:
Ale przecież są średnie miasteczka gdzie to wszystko jest...
Poza warszawą też jest cywilizacja
O to to Jakarti - Wto 04 Wrz, 2012
was napisał/a:
aha i zapomniałem dodać:
i chój
generalnie z tym dojazdem to z pod rzeczonego wczesniej otwocka dojedzie sie w 1,5h samochodem. z pragi na np wlochy, jedzie sie komunikacja podobnie wiec wszystko jest bardzo indywidualną sprawą..
z tego co czytalem u Roja w temacie to nasze wypowiedzi nie dotyczą się jego sposobu jazdy
on musi byc wszedzie b. szybko kamil - Wto 04 Wrz, 2012 Dlatego mieszkam w Wilanowie, dla moich potrzeb jest wszędzie blisko i mam cisze i spokój jak za miastem Mick - Wto 04 Wrz, 2012
kamil napisał/a:
Dlatego mieszkam w Wilanowie, dla moich potrzeb jest wszędzie blisko i mam cisze i spokój jak za miastem
o właśnie!
dodam jeszcze: i chój! was79 - Wto 04 Wrz, 2012 Walle - Wto 04 Wrz, 2012 niania do nas dojeżdża 70km w jedno stroneJakarti - Wto 04 Wrz, 2012 a fajna?