Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Sprzedam naklejki Hothatch + gratis Clio Sport
Marek23 - Czw 10 Maj, 2012 Piękny ten sport Kurcze, nie wiedziałem,że taki kozak. Potrzymaj go jeszcze z 2-3 miesiące, please Stf - Czw 10 Maj, 2012 ej jest w końcu różnica w wadze ph1 vs ph2 w serii ?roj - Czw 10 Maj, 2012
Stf napisał/a:
ej jest w końcu różnica w wadze ph1 vs ph2 w serii ?
chyba musi być choćby ze względu na bogatsze wyposażenie ph2Rasputin - Czw 10 Maj, 2012 Z racji dużego zainteresowania,musze wszyskich troche potrzymać w niepewności do przyszłego tygodnia. Wiem,że nie którym to krzyżuje plany ale ja tez nie jestem z tego powodu zadowolony. Niestety sprawy związane z druga fura trochę się komplikuja i musze przemyslec pare spraw oraz poczekac na decyzje innych. Po niedzieli bedzie wszystko jasne na 100% czy idzie do zyda czy jednak zostaje.
Jako plus takiej sytuacji dodam,że we wtorek konczy mi się ubezpieczenie więc ewnetualny nowy nabywca otrzyma przegląd oraz ubezpieczenie na równiutki rok. Nic tylko wsiadac i upalać
Dla chętnych którzy chcieli by się czegoś więcej dowiedzieć niz info z pw,mój tel 506873277.pP - Pią 11 Maj, 2012
Rasputin napisał/a:
ako plus takiej sytuacji dodam,że we wtorek konczy mi się ubezpieczenie więc ewnetualny nowy nabywca otrzyma przegląd oraz ubezpieczenie na równiutki rok. Nic tylko wsiadac i upalać
przeciez jak sprzedasz to nowy uzytkownik musi przerobić na swoje nazwisko i sam zaplacić, chyba ze pozwolisz sportem upalać na Twoje ubezpieczenie Stf - Pią 11 Maj, 2012 OC przechodzi na nabywce i to od niego zalezy czy wypowie i podpisze inna polise.Rasputin - Pią 11 Maj, 2012
Stf napisał/a:
OC przechodzi na nabywce i to od niego zalezy czy wypowie i podpisze inna polise.
+1pP - Pią 11 Maj, 2012 ja jak sprzedaje auto to zawsze informuje nabywce, ze po 30 dniach zawiadamiam ubezpieczyciela o sprzedazy auta i wymawiam oc, dostaje wtedy zwrot kasy
rasputin dobry człowiek widać z Ciebie Kenet - Pią 11 Maj, 2012
pP napisał/a:
wymawiam oc, dostaje wtedy zwrot kasy
Ale to jedynie nabywca może wymówić, a nie były właściciel.Jacek - Pią 11 Maj, 2012 Kenet, dokładnie.
...ale niektórzy mają swój świat.
Maciusiowy - Pią 11 Maj, 2012 pP - Pią 11 Maj, 2012
Kenet napisał/a:
pP napisał/a:
wymawiam oc, dostaje wtedy zwrot kasy
Ale to jedynie nabywca może wymówić, a nie były właściciel.
Cytat:
Zgodnie z art. 32 ust 1 Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych „Zbywca pojazdu mechanicznego jest obowiązany do przekazania nabywcy dokumentów potwierdzających zawarcie umowy ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych oraz do powiadomienia zakładu ubezpieczeń, w terminie 30 dni od dnia zbycia pojazdu mechanicznego, o fakcie zbycia tego pojazdu i o danych osobowych nabywcy.” W przypadku wywiązania się z tego obowiązku, po sprzedaży samochodu wymagania zapłaty składek i odpowiedzialność przechodzi na kupującego.
Jacek napisał/a:
...ale niektórzy mają swój świat.
dokładnie JackuKenet - Pią 11 Maj, 2012
pP napisał/a:
w terminie 30 dni od dnia zbycia pojazdu mechanicznego, o fakcie zbycia tego pojazdu i o danych osobowych nabywcy.” W przypadku wywiązania się z tego obowiązku, po sprzedaży samochodu wymagania zapłaty składek i odpowiedzialność przechodzi na kupującego.
Rozumiesz ten fragment? Widzisz tu gdzieś wzmiankę o wypowiedzeniu czegokolwiek i jakimkolwiek zwrocie? Po co się kłócić o rzeczy oczywiste?Jacek - Pią 11 Maj, 2012 pP - Pią 11 Maj, 2012
Kenet napisał/a:
Rozumiesz ten fragment? Widzisz tu gdzieś wzmiankę o wypowiedzeniu czegokolwiek i jakimkolwiek zwrocie? Po co się kłócić o rzeczy oczywiste?
1. do kłótni jeszcze daleko
2. rozumiem
3. wypowiedzenie - czytamy przed fragmentem, który wkleiłeś "oraz do powiadomienia zakładu ubezpieczeń" co ja nazywam wypowiedzeniem, ty możesz nazwać jak chcesz
4. zwrot dostaję zawsze przy sprzedaży