To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Sprzedam naklejki Hothatch + gratis Clio Sport

Marek23 - Czw 10 Maj, 2012

Piękny ten sport :* Kurcze, nie wiedziałem,że taki kozak. Potrzymaj go jeszcze z 2-3 miesiące, please :roll:
Stf - Czw 10 Maj, 2012

ej jest w końcu różnica w wadze ph1 vs ph2 w serii ?
roj - Czw 10 Maj, 2012

Stf napisał/a:
ej jest w końcu różnica w wadze ph1 vs ph2 w serii ?

chyba musi być choćby ze względu na bogatsze wyposażenie ph2

Rasputin - Czw 10 Maj, 2012

Z racji dużego zainteresowania,musze wszyskich troche potrzymać w niepewności do przyszłego tygodnia. Wiem,że nie którym to krzyżuje plany ale ja tez nie jestem z tego powodu zadowolony. Niestety sprawy związane z druga fura trochę się komplikuja i musze przemyslec pare spraw oraz poczekac na decyzje innych. Po niedzieli bedzie wszystko jasne na 100% czy idzie do zyda czy jednak zostaje.
Jako plus takiej sytuacji dodam,że we wtorek konczy mi się ubezpieczenie więc ewnetualny nowy nabywca otrzyma przegląd oraz ubezpieczenie na równiutki rok. Nic tylko wsiadac i upalać :]
Dla chętnych którzy chcieli by się czegoś więcej dowiedzieć niz info z pw,mój tel 506873277.

pP - Pią 11 Maj, 2012

Rasputin napisał/a:
ako plus takiej sytuacji dodam,że we wtorek konczy mi się ubezpieczenie więc ewnetualny nowy nabywca otrzyma przegląd oraz ubezpieczenie na równiutki rok. Nic tylko wsiadac i upalać :]

przeciez jak sprzedasz to nowy uzytkownik musi przerobić na swoje nazwisko i sam zaplacić, chyba ze pozwolisz sportem upalać na Twoje ubezpieczenie :)

Stf - Pią 11 Maj, 2012

OC przechodzi na nabywce i to od niego zalezy czy wypowie i podpisze inna polise.
Rasputin - Pią 11 Maj, 2012

Stf napisał/a:
OC przechodzi na nabywce i to od niego zalezy czy wypowie i podpisze inna polise.

+1

pP - Pią 11 Maj, 2012

ja jak sprzedaje auto to zawsze informuje nabywce, ze po 30 dniach zawiadamiam ubezpieczyciela o sprzedazy auta i wymawiam oc, dostaje wtedy zwrot kasy :)

rasputin dobry człowiek widać z Ciebie :)

Kenet - Pią 11 Maj, 2012

pP napisał/a:
wymawiam oc, dostaje wtedy zwrot kasy

Ale to jedynie nabywca może wymówić, a nie były właściciel.

Jacek - Pią 11 Maj, 2012

Kenet, dokładnie.
...ale niektórzy mają swój świat.

Maciusiowy - Pią 11 Maj, 2012

;D
pP - Pią 11 Maj, 2012

Kenet napisał/a:
pP napisał/a:
wymawiam oc, dostaje wtedy zwrot kasy

Ale to jedynie nabywca może wymówić, a nie były właściciel.

Cytat:

Zgodnie z art. 32 ust 1 Ustawy o ubezpieczeniach obowiązkowych „Zbywca pojazdu mechanicznego jest obowiązany do przekazania nabywcy dokumentów potwierdzających zawarcie umowy ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych oraz do powiadomienia zakładu ubezpieczeń, w terminie 30 dni od dnia zbycia pojazdu mechanicznego, o fakcie zbycia tego pojazdu i o danych osobowych nabywcy.” W przypadku wywiązania się z tego obowiązku, po sprzedaży samochodu wymagania zapłaty składek i odpowiedzialność przechodzi na kupującego.

Jacek napisał/a:
...ale niektórzy mają swój świat.

dokładnie Jacku

Kenet - Pią 11 Maj, 2012

pP napisał/a:
w terminie 30 dni od dnia zbycia pojazdu mechanicznego, o fakcie zbycia tego pojazdu i o danych osobowych nabywcy.” W przypadku wywiązania się z tego obowiązku, po sprzedaży samochodu wymagania zapłaty składek i odpowiedzialność przechodzi na kupującego.

Rozumiesz ten fragment? Widzisz tu gdzieś wzmiankę o wypowiedzeniu czegokolwiek i jakimkolwiek zwrocie? Po co się kłócić o rzeczy oczywiste?

Jacek - Pią 11 Maj, 2012

:lol2: :lol2: :lol2:
pP - Pią 11 Maj, 2012

Kenet napisał/a:
Rozumiesz ten fragment? Widzisz tu gdzieś wzmiankę o wypowiedzeniu czegokolwiek i jakimkolwiek zwrocie? Po co się kłócić o rzeczy oczywiste?

1. do kłótni jeszcze daleko :)
2. rozumiem
3. wypowiedzenie - czytamy przed fragmentem, który wkleiłeś "oraz do powiadomienia zakładu ubezpieczeń" co ja nazywam wypowiedzeniem, ty możesz nazwać jak chcesz
4. zwrot dostaję zawsze przy sprzedaży

http://www.ubezpieczamwal...ezpieczenia-oc/