Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [z] Kompozyty/ Laminaty do clio sporta
Rudello - Pon 09 Sty, 2012
EmerytRs2 napisał/a:
Rudello, wątpię żebyś dorwał aluminiową.
maski będą 100% odwzorowaniem seryjnej, wszystkie ze wzmocnieniem itd.
Pewnie masz racje, lepiej mnie wpisz Shymek - Pon 09 Sty, 2012 Maska do Megane 2?
Carbonem sobie sam obłoże bo na robienie całej formy jestem zbyt leniwy Yarko - Pon 09 Sty, 2012 Shymek, jak nakleisz fake carbon to komisyjnie pozbawiam Cię felg GeKo - Pon 09 Sty, 2012 Bonczek - Pon 09 Sty, 2012 Myślę, że Shymek oklei normalnym, prawdziwym włóknem Shymek - Pon 09 Sty, 2012 Nie fejk tylko prawdzwie włókno węglowe tak samo sie robi te sprzedawane przez streamline w UK czy siebona w USA
Napisałem że nie chce mi się tylko formy pod to robić bo mógłbym samemu - tylko fora to 80% roboty i 90% kosztów
P.S. w Clio mam tylko prawdziwe włókno
A co do oklejania folią / winylem to niestety od turbo idzie zbyt duża temperatura - ostatnio deszcz mi wyparowywał z maski GeKo - Pon 09 Sty, 2012 Ja się nie śmieje z Shymka . Streamline z UK pracuje na prepregach i w infuzji, to trochę inna półka jakościowa niż maczanie pędzelkiem.
A Seibon to na ABS czy PP nakleja węgiel .Shymek - Pon 09 Sty, 2012 GeKo - seibon robi na czym popadnie i z czego popadnie (często mają żebrowanie aluminiowe) - często taką tandete że o ja pierdziu... ze streamline'a znajomy kupował i fakt - część jest próżniowo najwyższa półka - ale część robią po taniości czyli na jakiejś gotowej bazie czy to ABS czy zywica czy też aluminium.
Wiem ile waży coś co jest zrobione z włókna czy żywicy czy z ABSu ale skoro przychodzi maska niby z carbonu która waży wiecej niż maska ori aluminiowa oklejona włóknem węglowym to ja się pytam co jest nie tak?
Dla zainteresowanych:
http://s-carbon.pl/GeKo - Pon 09 Sty, 2012 Shymek, ale maska z Carbonu od Streamline'ów kosztuje tysiąc funciaków.
Trzeba chyba czytać co się kupuje.
Stronkę widziałem już kiedyś, bardzo ładnie estetycznie, ale to to jest oklejane dobrze widzę? Przynajmniej faktura splotu na to wskazuje.Shymek - Pon 09 Sty, 2012 Na szczęście to nie ja kupowałem.
Tomek i okleja i robi z formy - teraz już mniej bo niestety PL rynek nie jest opłacalny
A faktura splotu to zalezy od gęstości włókna użytego GeKo - Pon 09 Sty, 2012
Shymek napisał/a:
A faktura splotu to zalezy od gęstości włókna użytego
Nie to mialem na myśli.
Inaczej wygląda elelemnt wykonany ręcznie czy w worku próżniowym, a inaczej w Infuzji czy prepreg z autklawu.kubas - Wto 10 Sty, 2012
GeKo napisał/a:
Inaczej wygląda elelemnt wykonany ręcznie czy w worku próżniowym, a inaczej w Infuzji czy prepreg z autklawu.
oczywiste GeKo - Wto 10 Sty, 2012 Więcej info na www.kubasopedia.plMrozu - Wto 10 Sty, 2012 Jakieś laminaty to saxo ktoś przewiduje?M - Wto 10 Sty, 2012
Mrozu napisał/a:
Jakieś laminaty to saxo ktoś przewiduje?
Myślę że Emeryt odebrał i odczytał twoją wiadomość i niebawem odpowie.