To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kradzież napisu z obozu Auschwitz

anjas - Nie 20 Gru, 2009

dzik napisał/a:
Wstep jest darmowy.
saxorulez napisał/a:
ja płaciłem za wstęp

to ja rozsądzę ;)

wstęp jest darmowy, ale zwiedzający w grupach muszą zatrudnić przewodnika. Więc nie można powiedzieć do końca, żeby było za free.
Co więcej - w 2008 roku "przychody własne" muzeum wyniosły 13 mln. zł, dofinansowanie rządowe 12,7 mln. zł, dofinansowanie zagraniczne 1,5 mln. zł.

Widać, że przychody własne są największą składową budżetu, większą nawet niż dofinansowanie od Ministerstwa Kultury.

bizon - Nie 20 Gru, 2009

anjas napisał/a:
Widać, że przychody własne są największą składową budżetu, większą nawet niż dofinansowanie od Ministerstwa Kultury.

co nie znaczy, ze nikt ich nie rozkrada.
moja firma tez duze przychody dla SP generuje, co nie znaczy, ze zlotowke z tego mozemy zainwestowac jak chcemy, a jak patrze, na to, kto tymi zlotowkami zarzadza, to moze nawet lepiej ;D

PieQt - Pon 21 Gru, 2009

to ja trochę z innej beczki, wczoraj (pisąc w niedzilę) czyli w sobotę w TVN w Faktach powiedzieli coś takeigo:

pracownicy obozu mieli przerwę [...]

to jest na miarę "polskich obozów zagłady" bo to pracownicy muzeum a nie pracownicy obozu, bo ci ludzie nie wysłali nikogo do gazu ... ale jak widać polskie media też mogą dać dupy!!!

z tego co napisał Anjas, to ochrona powinna być taka, że kurwa zapierdalali by tam tak, jak podczas lat świetności tego ośrodka - pisze specjalnie tak ostro - bo z takim budżetem można sobie zapewnić ochronę chodzącą całą dobę wokoło muzeum całą dobę

Anonymous - Pon 21 Gru, 2009

I się znalazła zguba :>
dzik - Pon 21 Gru, 2009

PieQt napisał/a:

z tego co napisał Anjas, to ochrona powinna być taka, że kurcze szybko leci by tam tak, jak podczas lat świetności tego ośrodka - pisze specjalnie tak ostro - bo z takim budżetem można sobie zapewnić ochronę chodzącą całą dobę wokoło muzeum całą dobę

Fabrycznie oboz jest przystosowany do skutecznej ochrony, obstawic wiezyczki wartownicze i po sprawie.

Znajac zycie 90% budzetu to pensje, a ile z tych pensji jest koniecznych...

Rozbawila mnie informacja ze obraz z kamer nie jest rejestrowany. Za 3000PLN mozna miec sprawny rejestrator dla szesnastu kamer.

strick - Pon 21 Gru, 2009

Muzeum od jakiegoś czasu nie ma kasy na remonty, a jest duzo do zrobienia...
A niby tyle kasy zarabiają i dostają...

KonradMK - Pon 21 Gru, 2009

powinniśmy to muzeum sprzedać amerykanom, żeby tam zrobili park rozrywki, ciekawe który żyd byłby pierwszy żeby na tym zarobić
M - Pon 21 Gru, 2009

zaden, bo zarabiaja 100 razy wiekszą kasę na odszkodowaniach za "holokaust".
Pozatym poczytaj co sie stalo z facetem ktory legalnie chcial wybudowac sklep naprzeciwko muzeum.

nie wkurza cię czasem ludzki protekcjonalizm w sprawach powszechnie uważanych za "święte"? w kościele to szeptem nie wypada mówić, ale pier.dolnąć bąka w windzie to już nie problem.
PiTT - Pon 21 Gru, 2009

KonradMK napisał/a:
...ale pier.dolnąć bąka w windzie to już nie problem.

chyba dla Ciebie
:rotfl:

M - Pon 21 Gru, 2009

KonradMK napisał/a:
nie wkurza cię czasem ludzki protekcjonalizm w sprawach powszechnie uważanych za "święte"? w kościele to szeptem nie wypada mówić, ale pier.dolnąć bąka w windzie to już nie problem.

nie rozumiem, wytlumacz jak dla człowieka spod warszawy.

M - Pon 21 Gru, 2009

Tak w kontekscie tragedii w oswiecimiu - aferka z nowojorskimi rabinami z zeszłego roku
http://wiadomosci.gazeta....stynczykow.html

i jak to teraz wyglada?

eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:

a propos sklepu przed obozem, kłuje w oczy bo nie wypada, bo to świętość. chodzi mi o podwójną moralność

M - Pon 21 Gru, 2009

KonradMK napisał/a:
eM napisał/a:
KonradMK napisał/a:

a propos sklepu przed obozem, kłuje w oczy bo nie wypada, bo to świętość. chodzi mi o podwójną moralność

z calej akcji wynikało ze to "izraelczycy" mogą robić biznes przy oswiecimiu.
Polactwu nie wolno przy okazji na tym zarabiać i tak wlasnie w niewyjasniony sposob zablokowali ten supermarket poprzez władze. Wyszlo przy okazji na to ze wieksza wladze w PL mają ludzie z izreale niz polskie prawo.

Barejka - Pon 21 Gru, 2009

a ja sie wtrace w dyskusje bo jakos nie widzi mi sie ze nasza policja cos znalazla w kilkadziesat godzin :wall: i albo poszla lipa w media ze znaleziono niby oryginal, druga opcja to taka ze to wszystko bylo ustawione zeby polska policja zyskala dobre imie, ale chyba policja jest za glupia zeby wpasc na taki pomysl. Trzecia opcja to faktycznie znalezono skradziony oryginal, ale wierze w to gora na jakies 10% o_O