renault uratowało nissana przed bankructwem a tak w sumie to carlos ghosn
skoro uratowalo nissana to byc moze wsadzili tam technologie z laguny, dlatego skrzynia nie wytrzymuje momentu martin.h - Śro 11 Lis, 2009 Nissan chce być super-hiper, ale na razie okazuje się że z nowym GT-R'em trzeba się obchodzić jak z jajkiem.martin.h - Czw 12 Lis, 2009 Pierwsze wrażenia z jazdy Nissanem GT-R:
Cytat:
Zrobiłem już około 5000km i mam kilka spostrzeżeń.
Zawieszenie jest nieco za twarde, nawet w najbardziej komfortowym nastawie, to pewnie też zasługa 20tek i opon typu runflat,
już się przyzwyczaiłem, ale jeden stopień w kierunku komfortu byłby mile widziany.
Hamulce są słusznych rozmiarów, wymagają jednak lepszych klocków, a może docelowo tarcz.
Skrzynia działa dobrze, jednak kilka mankamentów ma np. sama zmienia biegi w trybie manualnym przy zmniejszaniu prędkości,
jest to o tyle kłopotliwe że jak zmieni się na skrzyżowaniu światło i chcemy zbić jeden bieg w dół a w międzyczasie skrzynia zrobi to
samo to mamy np. 1 bieg co nie jest potrzebne i powoduje szarpnięcie. Tak samo w górę, jak silnik dochodzi do maksymalnych obrotów
to też sama zmieni, akurat to jest uzasadnione ochroną silnika, ale dla świadomych użytkowników zbędne.
Może mieć też problem w niskich temperaturach, teraz po odpaleniu myśli kilka sekund zanim pozwoli ruszyć lewarek.
Silnik jest elastyczny i ma duży potencjał, ale nie nie do końca się czuje te prawie 500KM - waga robi swoje.
Apetyt na benzynę 100+ ( tak, tak to nie pomyłka - na takiej auto powinno jeździć) też, średnio mi pali w trybie
miejskim 18-19 litrów.
Wnętrze bardzo mi odpowiada, szczególnie jego wielkość i wygodne miejsca dla dwóch osób, użyteczność tylnych foteli to lekka fikcja.
Bagażnik pozwala na zabranie normalnej wielkości bagażu, nie tak jak w samochodach z bagażnikiem z przodu
Prowadzi się pewnie szczególnie przy większych prędkościach, przy tym względna cisza panuje w środku.
Odczucia są takie jakby to był samochód tylnonapędowy, jestem bardzo ciekaw zachowania bez kontroli trakcji.
W takich ciasnych miejscach bardzo czuje się wagę, ja mu w tym nie pomagam
Na razie na wszystkie podzespoły założony jest kaganiec w postaci gwarancji, jednak poważnie rozważam zrezygnowanie z niej ze względu na możliwość udoskonalenia kilku elementów, może się to okazać lepszą drogą w dłuższej perspektywie użytkowania tego samochodu.
Automatycznie wtedy remap zawita na pokład
M - Czw 12 Lis, 2009 skaje nigdy nie byly komfortowe i kto mysli ze beda ten sie oszuka k-mart - Czw 12 Lis, 2009 Mam wrazenie, ze te wrazenia mogl opisac Mabz.Marek23 - Czw 12 Lis, 2009
martin.h napisał/a:
Zrobiłem już około 5000km i mam kilka spostrzeżeń.
Zawieszenie jest nieco za twarde, nawet w najbardziej komfortowym nastawie, to pewnie też zasługa 20tek i opon typu runflat,
już się przyzwyczaiłem, ale jeden stopień w kierunku komfortu byłby mile widziany.
Hamulce są słusznych rozmiarów, wymagają jednak lepszych klocków, a może docelowo tarcz.
Skrzynia działa dobrze, jednak kilka mankamentów ma np. sama zmienia biegi w trybie manualnym przy zmniejszaniu prędkości,
jest to o tyle kłopotliwe że jak zmieni się na skrzyżowaniu światło i chcemy zbić jeden bieg w dół a w międzyczasie skrzynia zrobi to
samo to mamy np. 1 bieg co nie jest potrzebne i powoduje szarpnięcie. Tak samo w górę, jak silnik dochodzi do maksymalnych obrotów
to też sama zmieni, akurat to jest uzasadnione ochroną silnika, ale dla świadomych użytkowników zbędne.
Może mieć też problem w niskich temperaturach, teraz po odpaleniu myśli kilka sekund zanim pozwoli ruszyć lewarek.
Silnik jest elastyczny i ma duży potencjał, ale nie nie do końca się czuje te prawie 500KM - waga robi swoje.
Apetyt na benzynę 100+ ( tak, tak to nie pomyłka - na takiej auto powinno jeździć) też, średnio mi pali w trybie
miejskim 18-19 litrów.
Wnętrze bardzo mi odpowiada, szczególnie jego wielkość i wygodne miejsca dla dwóch osób, użyteczność tylnych foteli to lekka fikcja.
Bagażnik pozwala na zabranie normalnej wielkości bagażu, nie tak jak w samochodach z bagażnikiem z przodu
Prowadzi się pewnie szczególnie przy większych prędkościach, przy tym względna cisza panuje w środku.
Odczucia są takie jakby to był samochód tylnonapędowy, jestem bardzo ciekaw zachowania bez kontroli trakcji.
W takich ciasnych miejscach bardzo czuje się wagę, ja mu w tym nie pomagam
Na razie na wszystkie podzespoły założony jest kaganiec w postaci gwarancji, jednak poważnie rozważam zrezygnowanie z niej ze względu na możliwość udoskonalenia kilku elementów, może się to okazać lepszą drogą w dłuższej perspektywie użytkowania tego samochodu.
Automatycznie wtedy remap zawita na pokład
nox - Czw 12 Lis, 2009 martin.h - Czw 12 Lis, 2009 Marku, o co chodzi?
k-mart, to nie Mabz.Marek23 - Czw 12 Lis, 2009
Cytat:
Marku, o co chodzi?
To napisał jakiś całkowity laik... Nie czuc mocy, w zakretach czuc wage, zawias za twardy...
W takim razie czemu te auto na prostej i na torze klepie konkurencje? Nawet jak jezdza nim niemcy z Auto Sport?M - Czw 12 Lis, 2009 bo ma kapselki od clio sporta, tak jak moj cif, niby takie gowno a klepie
bede musial jeszcze zalozyc cos z saxo zeby miec przyjemnosc w czasie jazdy Stf - Czw 12 Lis, 2009 od dzisiaj jestem pod wrażeniem nowego bmw m3 gts... na większej pętli 7:40... jeśli to prawda to nie mam pytań.
żeby mieć jasność:
7:40 Bugatti Veyron 16.4 'Wheels' magazine (12/2005)[citation needed]
7:40 Mercedes-Benz SLR McLaren Klaus Ludwig AutoBild (07/2004)[citation needed]
7:40 Lamborghini Murcielago LP640 Giorgio Sanna Lamborghini Autobild (01/2007)
7:40 Porsche 911 GT3 997MkII Horst von Saurma Sport Auto (06/2009)[26]
7:40.6 Ford GT Markus Draper Octane Magazine[citation needed]
7:42 Porsche 911 GT3 Walter Röhrl Automobil (05/2006) Sport Auto (05/2006)
7:42.99 Chevrolet Corvette C6 Z06 Jan Magnussen 2005 General Motors,[27][28] Motor Trend confirmed
7:43 Porsche 911 GT3 RS 'Motor' magazine[citation needed]
7:44 Pagani Zonda S Horst von Saurma Sport Auto (02/2005)
7:46 Porsche 911 GT2 Horst von Saurma Sport Auto (06/2001)
7:46 Lamborgini Gallardo Superleggera Horst von Saurma Sport Auto (09/2007)[29]
7:47 Porsche 911 GT3 RS Horst von Saurma Sport Auto (08/2004)
7:47 Ferrari 599 GTB Fiorano Horst von Saurma Sport Auto[30]
7:47 Lamborghini Murciélago LP640 E-gear Horst von Saurma Sport Auto (01/2007), Sport tires[citation needed]
7:49 Chevrolet Corvette C6 Z06 Horst von Saurma 22 June 2007 Sport Auto[31]
7:49.0 Porsche 911 GT2 Chris Harris November 2008 Drivers Republic[32]
7:50 BMW M3 CSL Horst von Saurma Sport Auto (08/2003)
7:50 Porsche 911 Carrera S (2009) Horst von Saurma Sport Auto (08/2008),[33] PCCB, PDK, Sport Chrono Plus, Michelin Cup tires
7:52 Lamborghini Gallardo LP 560-4 Horst von Saurma Sport Auto (11/2008),[34] apparently problems with tires and ABS
7:54 Mercedes CLK DTM AMG Sport Auto (03/2005)
7:54 Nissan GT-R September 2008 Porsche conducted test,[21] stock vehicle with stock tires
7:54 Porsche 911 Turbo 997 Horst von Saurma Sport Auto (05/2007)[35]
7:55 Caterham R500 Superlight Robert Nearn 'EVO' magazine (07/2000)
7:55 Ferrari F430 F1 Horst von Saurma Sport Auto (01/2006)
7:55.9 Nissan GT-R Chris Harris