fydi nie offtopuj... albo williams albo odloty.pl zdecyduj!Misiek_lbn - Nie 26 Kwi, 2009 z tym 5 biegiem słyszałem też w 16 o problemie, podobno to się coś wygina i trzeba rozebrać kawałek i wyprostować, musiałbym dokładnie poszukać ocb jeśli chcesz
ale to nie wina skrzyni samej w sobieM - Nie 26 Kwi, 2009
Misiek_lbn napisał/a:
z tym 5 biegiem słyszałem też w 16 o problemie, podobno to się coś wygina i trzeba rozebrać kawałek i wyprostować, musiałbym dokładnie poszukać ocb jeśli chcesz
ale to nie wina skrzyni samej w sobie
ale jak łomem? Anonymous - Nie 26 Kwi, 2009 eM, co ty - to francuz jest! sie kładzie pod koło i najeżdża!M - Nie 26 Kwi, 2009 wlos sie jezy (jerzy?) jak czytam takie horrory fydi - Nie 26 Kwi, 2009 Misiek_lbn, to ciekawe. Thx
Kej daleko ten williams jest od Ciebie?Bart - Nie 26 Kwi, 2009
fydi napisał/a:
Kej daleko ten williams jest od Ciebie?
~100km fydi - Nie 26 Kwi, 2009 bart, czasami mnie zadziwiasz k-mart - Nie 26 Kwi, 2009 Kurna Bart, skad Ty to wszystko wiesz?? To Ty jestes tym ruskim szpiegiem??
Fydi, odradzam Ci go z jednego powodu:
ma szyberdach.
A prawdziwy HH nie ma szyberdachu.fydi - Nie 26 Kwi, 2009 Fydi, odradzam Ci go z jednego powodu:
ma szyberdach.
A prawdziwy HH nie ma szyberdachu.
Hehe to fakt, ale zawsze można wyrzucić
Mam nadzieję, że były williamsy SC z szyberdachem
Coś jeszcze kej Ci się rzuciło w oczy?k-mart - Nie 26 Kwi, 2009 nie jest zly, jakos malo tych uszkodzen jak na 14-letnie auto
SC ma ladniejszy kolor od wczesniejszych williamsow. Misiek_lbn - Nie 26 Kwi, 2009
Agent Misiek napisał/a:
czemu 5tki padają w tych 16tkach
rozumiem że synchro 2 może 3, wiadomo, najczęściej używane biegi, ale 5
jakieś wytłumaczenie pliz
Tomo3 napisał/a:
brak piaątki może być spowodowany skrzywieniem drażka pomiędzy lewarkiem a skrzynią lub złej regulacji.
i jeszcze gdzieś było opisane, kolega z chełma miał w swojej 16tce że ciężko mu piątka wchodziła, ale znaleźć nie mogę...k-mart - Nie 26 Kwi, 2009
Misiek_lbn napisał/a:
Tomo3 napisał/a:
brak piaątki może być spowodowany skrzywieniem drażka pomiędzy lewarkiem a skrzynią lub złej regulacji.