To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Ostatni pobór do Woja

anjas - Pią 13 Lut, 2009

a ja znam kolegę, który dostał kategorię D i dał komisji łapówkę, żeby zmienili mu na A. Takie miał ciśnienie na wojsko...
KonradMK - Pią 13 Lut, 2009

a ja znałem typa który miał wodogłowie i buczał zamiast mówić. a na komisji siedział dłużej niż ja. dobrze że znieśli ten idiotyczny obowiązek. THIS IS NOT SPARTA!!!!
qbus - Pią 13 Lut, 2009

eM napisał/a:
Michał ale jak to wygladalo dotychczas.
Ja w 2004r zanioslem dokument o zakonczeniu studiow i dostalem pieczątkę "rezerwa".
Czy to zostało zniesione w miedzyczasie?

tak, student nie student sluzba obowiazkowa, tak samo z granica gorna wieku, mozna na studiach wojsko bylo odrobic ale jesli tego nie zrobiles to dupa

Loko - Pią 13 Lut, 2009

qbus napisał/a:
eM napisał/a:
Michał ale jak to wygladalo dotychczas.
Ja w 2004r zanioslem dokument o zakonczeniu studiow i dostalem pieczątkę "rezerwa".
Czy to zostało zniesione w miedzyczasie?

tak, student nie student sluzba obowiazkowa, tak samo z granica gorna wieku, mozna na studiach wojsko bylo odrobic ale jesli tego nie zrobiles to dupa

Dokładnie, na szczęście, już znieśli ten idotyzm i można spokojnie olać.

The Mc - Pią 13 Lut, 2009

A do mnie do domu przyszlo dwoch policiantow w celu doprowadzenia mnie na komisje. Szkoda tylko ze wtedy bylem juz po komisji z wypisana kategoria D.. zreszta i tak by mi nie dali rady phi!
dzik - Pią 13 Lut, 2009

k-mart napisał/a:

- szeregowy 2500zl
- sierzant 3500zl
- saperzy / marynarze 3400zl
- spadochroniarze 3175zl

Do tego:
- trzynasta pensja
- urlop +660zl

Realnie wiecej bo jest 101 dodatkow.
Szybka emerytura (powinni podniesc wiek)

Dobrze ze zniesli, to byl idiotyzm. Mogli pozostawic przeszkolenie, to co uczyli w wojsku mozna strescic w jeden weekend a tyle pestek co daja poborowemu to jest dobra ilosc na rozgrzewke a nie trening.

nox - Pią 13 Lut, 2009

The Mc napisał/a:
zreszta i tak by mi nie dali rady phi!

też tak myślę :D ty byś ich jednym palcem nie powiem jak nie powiem gdzie . :)

PieQt - Nie 15 Lut, 2009

ale tak jak mówi Dzik, kasa to tylko częśc tego co będą dostawać, akwaterowanie dla siebie i rodziny, pewny pracodawca, dodatki za rozłąkę z rodziną, dodatek na dziecko, preferencyjne kredyty, wyżywienie w ciągu dnia, służbowa fura do wysokich rangą, kierowcą dla jeszcze wyższych, praca dla żon

więc to nie jest źle. Poza tym b. dobrze, że zrobili zawodowe wojsko, powinni jeszcze wyplewić wszlkie patologie panujące w jednostkach, ponieważ teraz powinno być jak w normalnej firmie, a nie jak w popierdolonym środowisku