Jak nei ma, to jedzie sie do servisu i dogrywaja PieQt - Śro 15 Paź, 2008 a na czym polega procedura startów w DSG?strick - Śro 15 Paź, 2008 Normalnie startujesz od 0 RPM, ale jak chcesz ostro wystartowac, przełaczasz skrzynie na S, albo Manuala, musisz wyłaczyc ESP i trzymajac noge an hamulcu zwiekszasz obroty i mozesz wystartowac ostro k-mart - Śro 15 Paź, 2008 tylko ze zadna skrzynia DSG w golfie nie wytrzyma 300KMPieQt - Czw 16 Paź, 2008 właśnie słyszałem (zasięgając informacji), że przy tej skrzyni, to trzeba serię zostawić, bo jak się doda kuców, to sra się na potęgę - najgorsze są sterownik do tej skrzyni, które lubią się wysraćNiemy - Czw 16 Paź, 2008 czyli srać taka skrzynieCHRZANEK - Czw 16 Paź, 2008 Wg mnie trzeba sprawdzić.
Ponoć to DSG jest naprawde "szybsze od ręki" i w zasadzie wyniki to potwierdzają...
Jedyna wada to coś co jest istotne dla 0,5% uzytkowników i jak masz dokręcone dwa i masz kaprys wbicia jedynki to i tak komp rozkaże włożenie biegu trzeciego bo ten juz był naszykowany saxorulez - Czw 16 Paź, 2008
k-mart napisał/a:
tylko ze zadna skrzynia DSG w golfie nie wytrzyma 300KM
nie prawda
PieQt napisał/a:
właśnie słyszałem (zasięgając informacji), że przy tej skrzyni, to trzeba serię zostawić, bo jak się doda kuców, to sra się na potęgę - najgorsze są sterownik do tej skrzyni, które lubią się wysrać
nie prawda
najmocniejszy VW V GTI w UK lata na DSG
w US wiecej niż połowa maDSG i nadłubane motory.. skrzynia radzi sobie bez problemowok-mart - Czw 16 Paź, 2008
saxorulez napisał/a:
k-mart napisał/a:
tylko ze zadna skrzynia DSG w golfie nie wytrzyma 300KM
nie prawda
prawda
Czytalem w niemieckich testach.k-mart - Czw 16 Paź, 2008 Dodam:
wlasnie natrafilem na niemieckie forum R32 (IV & V).
W jednym z tematow o DSG kazdy, ale to kazdy! Wypowiada sie ze DSG nie jest dostosowane do zwiekszania mocy. Sa tez wypowiedzi niemieckich tunerow ktorzy potwierdzaja te doswiadczenia.
Niektorzy pisza ze DSG wytrzymuje, jesli jezdzi sie tak jak seria saxorulez - Czw 16 Paź, 2008 k-mart,
podaj tytuły i numery wydania, ja wkleję swoje jak wróce do domuM - Czw 16 Paź, 2008 Kmart bardzo Cie prosze o wpisywanie prawdziwych wiadomosci, potwierdzonych.
Niektorzy w tym Ja juz nie są w stanie rozroznic czy zartujesz czy piszesz na powaznie.
Pomysl ze to co piszesz moze zawazyc na czyjejsc opinii dot zakupu lub wyboru auta.
Dziękuję. eM.k-mart - Czw 16 Paź, 2008 http://www.vw-audi-ban.de/showthread.php?t=2636Stf - Czw 16 Paź, 2008 niestety jest w tym sporo prawdy. informacje te potwierdzają się również w dsg montowanych w dieslach. mój wspaniały tuner robił w swojej altei 2.0 tdi 170km program z niskim momentem coby oszczędzić skrzynie, bo podobno powyżej 400Nm sypią się strasznie. ale jestem przekonany, że dostępne są części zamienne/tuningowe pozwalające wyeliminować błędy wieku dziecięcego.PieQt - Czw 16 Paź, 2008 no i bądź tu człowieku mądry ... w US wytrzymuje w Republice nie wyrzymuje
chyba trzeba wybrać tego, który się bardziej podoba - jak baba normalnie ...