HydePark - Toyota 4 runner 4.0 V6 i jej przyśpieszenie
dzik - Wto 07 Paź, 2008
Bad-i napisał/a:
Dziku ja mysle ze chlopakom chodzi o fakt ze napisales ze oba auta jadą rowno a jedno jest o 0.5 sek szybsze. (czyli jedno zaprzecza drugiemu)
Czas 0-100 sie u nich moze roznic ale na ulicy ida rowno.
Pierwszy przyklad jaki podac moga moge to clio 1.4 16v vs alfa 156 2.0
Clio mozna stawac na jajach i niestety 9.x sie nie zrobi, brakuje kilku km/h a zmiana niegu z II na III jest dosc dluga. Alfa robila regularnie 9.x a ida obok siebie do 150 rowno.anjas - Wto 07 Paź, 2008 no jesli wystartowały równo i przy 100 jest 0,5 sekundy różnicy to nie wierzę, że są wtedy obok siebie...anjas - Wto 07 Paź, 2008
dzik napisał/a:
Ile mierzyles w zyciu samochodow?
??? he? co to ma do rzeczy. Kilka mierzyłem. Ale nie mam statystyk Bad-i - Wto 07 Paź, 2008 przyznaje ze teraz to ja tez nie rozumiem.
1. jezeli auto A ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) i auto B ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) to przy tych samych warunkach powinny isc rowno do tej setki tak
2. co innego jezeli mowimy o wartosciach katalogowych lub tez roznych warunkach wyscigu (czyli zla zmiana biegu itd...)
3. oczywiscie moze tez byc tak ze STI bedzie szybszy do 100 ale do 200 szybszy będzie Rasta itd....
Przykladow mozna wymieniac tysiace - ja nadal uwazam ze chlopaki uczepili sie tylko twojej wypowiedzi (a dokladnie bledu w tym zdaniu = paradoks)
Dziku chłopakom chodzi o tą wypowiedź:
dzik napisał/a:
sam czas do setki za duzo nie mowi, samochody moga jechac rowno a czas do setki moze sie roznic o 0.5s
k-mart - Wto 07 Paź, 2008
eM napisał/a:
Kej jestes juz zalosny
Sam jestes bo nie masz poczucia humoru.
Michał napisał/a:
ale ile mozna, za przeproszeniem pierdolić ciągle o tym samym patryk ...
o placie, o haldexie i o s3 ....
Dobrze ze Ty masz maksymalnie urozmaicone zainteresowania i opowiadasz nam o Twoich doswiadczeniach.anjas - Wto 07 Paź, 2008
Bad-i napisał/a:
1. jezeli auto A ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) i auto B ma 9 sek do setki (czas rzeczywisty) to przy tych samych warunkach powinny isc rowno do tej setki tak
nawet nie chodzi o to, że do setku muszą IŚĆ równo, ale przy 100 powinny BYĆ równo.Bad-i - Wto 07 Paź, 2008
anjas napisał/a:
Bad-i napisał/a:
nawet nie chodzi o to, że do setku muszą IŚĆ równo, ale przy 100 powinny BYĆ równo.
dokładnie o to samo mi chodzi....ps - Wto 07 Paź, 2008 Uwaga wyjasniam!
Dzikowi chodzilo o to, ze nawet jak nie ida rowno do setki, to ogolnie moga isc rowno - np do 120, do 150, albo na jedna czwarta mili.
Tak czy nie?
Ja nigdy nie mierzylem, ale widzialem katalogowe czasy CTSa powyzej 8s.mi - Wto 07 Paź, 2008 zaraz zaraz - jeśli jeden fur osiąga setkę po 9 sekundach od startu, a drugi - po dwóch sekundach, ale ruszy 7 sekund później - oba będą miały 100 w tym samym momencie, a będą daleko jeden od drugiego, nie? Więc jest możliwe, że po 9 sekundach fury są obok siebie jadąc mniej więcej równo, jeden ma na budziku 98, a drugi 102, nie?Bad-i - Wto 07 Paź, 2008 chodzi o jedno zdanie Dzika - przeczytaj i przeanalizuj anjas - Wto 07 Paź, 2008
mi napisał/a:
zaraz zaraz - jeśli jeden fur osiąga setkę po 9 sekundach od startu, a drugi - po dwóch sekundach, ale ruszy 7 sekund później - oba będą miały 100 w tym samym momencie, a będą daleko jeden od drugiego, nie? Więc jest możliwe, że po 9 sekundach fury są obok siebie jadąc mniej więcej równo, jeden ma na budziku 98, a drugi 102, nie?
nie mąć prowokatorzeM - Wto 07 Paź, 2008
k-mart napisał/a:
eM napisał/a:
Kej jestes juz zalosny
Sam jestes bo nie masz poczucia humoru.
Michał napisał/a:
ale ile mozna, za przeproszeniem pierdolić ciągle o tym samym patryk ...
o placie, o haldexie i o s3 ....
Dobrze ze Ty masz maksymalnie urozmaicone zainteresowania i opowiadasz nam o Twoich doswiadczeniach.
Mam ale ile mozna? 1,2,10,100? kto sie jeszcze z tego smieje?strick - Wto 07 Paź, 2008
eM napisał/a:
kto sie jeszcze z tego smieje?
Ja
Tam nie było nic złego akurat...M - Wto 07 Paź, 2008 Dobra, a jak pokaze jak cts objezdza starą beczkę to co wtedy?Bad-i - Wto 07 Paź, 2008
eM napisał/a:
Dobra, a jak pokaze jak cts objezdza starą beczkę to co wtedy?