HH.ORG na Torze - 2.0 n/a vs. 1.8T & Zetek vs. AGU
rasta - Czw 20 Mar, 2008 CHRZANEK, miał na myśli inny kontakt Stf - Czw 20 Mar, 2008
rasta napisał/a:
CHRZANEK, miał na myśli inny kontakt
heh no tak widzę widzę , biorąc pod uwagę różnicę mocy nie przyszło mi to do głowy - 204km/1250kg vs zeszperowane 300km/1150kg.
Kontakt owszem został nawiązany na pierwszym biegu...., - później - wzrokowy.
Od początku oczywiste było, że dostanę, tylko nie wiedziałem że foczka jest taka lekka. 300kg cięższe a4 jak widać już nie takie straszne, a mocą niewiele ustępuje focusowi.CHRZANEK - Czw 20 Mar, 2008
Stf napisał/a:
heh no tak widzę widzę , biorąc pod uwagę różnicę mocy nie przyszło mi to do głowy - 204km/1250kg vs zeszperowane 300km/1150kg.
Jedno i drugie to "compact"
Fura Stefa z fabryki miała 150KM z T, a Rasty 130KM z NA, więc pozwoliłem sobie przyjąć że wagowo jest podobnie...
No na papierze jest różnica, ale liczyłem że w realu nie będzie aż takiej różnicy...Janusz - Czw 20 Mar, 2008 jakim cudem focus Rasty wazy tylko 1150kg??????Misiek_lbn - Czw 20 Mar, 2008 http://www.autoera.dt.pl/model.php?nr=2495Janusz - Czw 20 Mar, 2008
sharxhunter napisał/a:
http://www.autoera.dt.pl/model.php?nr=2495
sory Ziom, ale takie dane to są gó.wno warte..:) bo jest pełno stronek w necie na których focus 3d 2.0 wazy nawet grubo ponad 1200..:) wiec rozbieżność jest zajebista. a w instrukcji forda tez pisze coś ponad 1200. A tak generalnie to ja swojego ważyłem... i wyskoczyło 1220kg..;) Tyle że Rasta ma środek od ST170... myślałem ze może temu jest lżejszy.Misiek_lbn - Czw 20 Mar, 2008 Janusz, 1220 z Tobą w środku, to by się zgadzało że sam samochód 1150
chyba że bez Ciebie tyle Janusz - Czw 20 Mar, 2008 fakt faktem ważę, 70 kg.. ale nie o to chodzi..:) al furę ważyłem sama i wyszło 1220 kg.... znaczy ważyła dokładnie 1230, z tym ze miałem piłę spalinowa w bagażniku i troche ubrań, wiec odjąłem to 10kg.. za te kilka gratów które miałem w bagażniku, dwie gazety, kilka płytek i dwie mapy...:DStf - Czw 20 Mar, 2008 rasta wspominał że w dowodzie jest 1150kgJanusz - Czw 20 Mar, 2008 ja akurat nie mam w dowodzie wbitej masy..:) ale w instrukcji Foki pisze coś ponad 1200 chyba 1240. ale tak czy siak ja wierze w to ile mi waga wyplułarasta - Czw 20 Mar, 2008 Jaka jest masa djabli wie. Wiem, że róźnica może wyności nawet 100 kilo biorąc pod uwagę wersję wyposarzenia. Ja nie mam ABS, ani TCS, a poduchę mam tylko jedną. Wiem, że twoja foka jest bardziej wypasiona.
Pewnie jest to, że Focus jest lżejszy od Golfa Janusz - Czw 20 Mar, 2008 to może troszkę tłumaczyć, ja mam 4 poduchy ABS i TCS, choć w sumie nie czyni mnie to szczęśliwszym, wolałbym żeby mniej ważyła i nie miał tych gówien, ale raczej pozbywał sie tego nie będę... Jak masz jakiś szrot w okolicy, to sobie podjedz, jak dobrze zagadasz to bez większego problemu zważa Cie za Free... gdyby Cie akurat Foka wkurzyła i chciałbyś ja tam zostawiać już to daj cynka..:D przygarnąłbym parę części.... M - Czw 20 Mar, 2008 Oj tam sracie sie panowie, jest szybszy i tyle, po co te dociekania.
Pompa pompuje niutony pracują, gra gitara. rasta - Czw 20 Mar, 2008
eM napisał/a:
Oj tam sracie sie panowie, jest szybszy i tyle, po co te dociekania.
Pompa pompuje niutony pracują, gra gitara.