HydePark - Za ile tankujesz cały bak w swoim aucie :D
MoRToN - Czw 20 Mar, 2008 że niby pali 5l przy bucie ?
łaaaałłłl te TDi to jednak faaaaaaaaaaajnneee sa ...Michał - Czw 20 Mar, 2008 ale są ciężkie i nie skręcają ...Bad-i - Czw 20 Mar, 2008 Mnie ostatnio Marcel opierd................... ze za dlugo tankuje Niemy - Czw 20 Mar, 2008
Cytat:
Na baku robie okolo 1100km przy butowaniu
MoRToN napisał/a:
że niby pali 5l przy bucie ?
beeezeeeduuraaaa!!
nie piszcie tu takich bajek bo jeszcze ktos pomysli ze to prawda!!
5l/100km przy butowaniu? dobre sobie
ja mam duze doswiadczenie z dieslami, jezdze najrozniejszymi i nawet moje saxo 1,5D nie palilo 5l przy butowaniu, 207 ktorym sie teraz poruszam pali lekko ponizej 6 jesli sie bardzo staram, jak przyciskam to powyzej 7 w miescie, takze pez przesadyAnonymous - Czw 20 Mar, 2008 6,1l przy dawaniu w dupsko non stop. Sprawdzone na fisie Niemy - Czw 20 Mar, 2008
Haro napisał/a:
6,1l przy dawaniu w dupsko non stop
w to tez nie uwierze! daj mi to auto a zrobie spokojnie ponad 8 przy butowaniuAnonymous - Czw 20 Mar, 2008 zależy co znaczy w dupsko nonstop , dla każdego może znaczyć co innego Anonymous - Czw 20 Mar, 2008 mojego brata firmowe grande punto 1.3 dizel w cyklu mieszanym 7l to sporo , stawiam na 8 po miescie ,,, stanowczo za duzo jak na dizlaAnonymous - Czw 20 Mar, 2008
Niemy napisał/a:
w to tez nie uwierze! daj mi to auto a zrobie spokojnie ponad 8 przy butowaniu
Stary, no ale co sie wyklocasz? Nic nie zanizam, nie sciemniam bo jaki mialbym miec w tym interes? Ogarnij sie... mi - Czw 20 Mar, 2008 no sorry, moim zdaniem ten wynik też taki dość... Yyyy... Yyyy... Świetny, gratki! Niemy - Czw 20 Mar, 2008
Haro napisał/a:
Niemy napisał/a:
w to tez nie uwierze! daj mi to auto a zrobie spokojnie ponad 8 przy butowaniu
Stary, no ale co sie wyklocasz? Nic nie zanizam, nie sciemniam bo jaki mialbym miec w tym interes? Ogarnij sie...
kolego uspokoj sie troszeczke i sam sie ogarnij...
moim zdaniem te dane ktore podajesz sa nie realne i tyle
bo przez butowanie rozumiem pelne wykorzystanie mozliwosci silnika, wyprzedzanie gdzie sie da itd... a przy takiej jezdzie to auto nie bedzie palic 6,1 no sorry! NIE MA BATA!!106 - Czw 20 Mar, 2008 6.1 l/100km hymmm to ja nawet po miescie w d4d mam srednio 7,5. w trasie butuje
jeszcze bardziej wiec jest tez tyle lub kolo 9ciu.... jezdzac do 120 w trasie wyjdzie
5.5l/100.
chyba w inny sposob interpretujemy pojecie "butowanie".....
w przypadku a3 5l/100 to chyba nawet producent nie podaje :]
a tu opinie userow - http://allegro.autocentrum.pl/spalanie/audi/a3/Bad-i - Czw 20 Mar, 2008 na bank mylicie pojecia: "butowanie" = odpychanie sie nogą (czyt. ta bliższa mierząc dystans od progu)
CHRZANEK - Czw 20 Mar, 2008 Próbujecie zdefiniować coś co jest "względne" - BUTOWANIE dla jednych to kręcenie do 4000rpm, a dla innych do odcinki Niemy - Czw 20 Mar, 2008 ja juz mniej wiecej napisalem co rozumiem przez 'butowanie', a jesli podajemy spalanie przy 'bucie' to oczywiste jest ze przejezdzamy tak 100km, a nie ze raz na jakis czas przycisniemy mocniej i mowimy ze spalil nam tyle i tyle przy butowaniu, takie moje zdanie