To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - CAR SA reveals best cars of 2007

Anonymous - Śro 20 Lut, 2008

Loko, hahahahha to ze Subaru teraz zrobiło to ,,COŚ,, to od razu jest super hatchem, moze i jest podobne ale do typowego hatchbacka to mu daleko.
Loko napisał/a:
Tylko ze s3 jest tylko hatchem, HOT to ono nie jest, jest jak średnio podgrzane kluski z mięsem.
to pojechałeś teraz ,jesli np według wielu saxo czy 106 jest hothatchem a najmocniejsze w swojej klasie S3 nim nie jest to chyba czas zacząc brac jakieś mocne leki :devil:
Loko - Śro 20 Lut, 2008

No prosze Cie subaru jest teraz takim samym hatchem jak i s3, golf r32 albo i bmw 130 :)

Dla każdego co innego ;) dla Ciebie wyznacznikiem jest maks moc to ok s3 jest najlepszym hothatchem, a dla innych kluczowym kryterium jest fun z jazdy, handling i takie tam dla innych nie istotne :rotfl:

Dla mnie s3 oczywiście należy do grona hothatchy, ale jest tam odgranym kluskiem tak jak mówiłem :D Dla Ciebie jest najlepszym hatchem też super, nie wtracam sie kazdy może myślec jak chce :)

Polecam znajdź sobie w necie filmik w którym Clarkson, Richard Burns i jakiś jeszcze jednen kierownik wybierają best handling car ;) i zobacz które miejsce zajeła 106 pośród konkurencji typu ferrari, bmw m3, i cala paleta ekstra samochodów, wtedy zobaczysz, że z tym przykładem troche nie trafiłeś :D

Loko, heheh znam ten filmik , ale ile lat temu to było ,to obejrzyj sobie filmik jak Tim Schrick ogarnia S3 to nie bedziesz miał wątpliwosci o co mi chodzi. Osobiscie bym nie kupił S3, wolałbym R32
Loko - Śro 20 Lut, 2008

No to zarzuć jakaś line, bo jak na razie nie moge sobie wyobrazić jak można konkretnie i z dużą dozą przyjemności polecieć podsterownym autem z nie w pełni odłączalnym esp :) ,
ale zawsze jestem otwarty i moze po obejrzeniu filmiku się przekonam choć troche do s3 :)

Loko, http://www.youtube.com/watch?v=YtlkNeazzvw tu masz R32 vs S3 warto sie otwierac na nowe rzeczy !!
GOKART - Śro 20 Lut, 2008

obejżałem ten filmik i jakoś nie rzucił mnie na glebe. Zaczyna się pięknym ujęciem długiej prostej... a potem sobie latają po łukach na pasie o szerokości autostrady i słychać iiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiii :rotfl:
Miedzy słowem najszybszy a najlepszy jest subtelna różnica... Do najlepszych im brakuje. Z tych dwóch jakbym miał wybierać to oczywiscie tylko S3. Nie to że nie lubię dużych silników (ach ten dzwiek R32) ale nie w samochodach w których stanowią one 70 % masy całkowitej pojazdu ;)

Marek23 - Czw 21 Lut, 2008

BARANMC napisał/a:
z takimi typowymi streetcarami

STI i EVO to streecary? Hihi, widzę, że się "znasz"

BARANMC napisał/a:
owszem to już extraklasa ale to wciąż hothatche, skoro Mk5 GTI jest to czemu R32 ma nim nie być?

Bo widzisz, tak naprawdę hothatch to lekkie auto we właściwym kształcie z napędem fwd. Jeśli S3 czy R32 to hothatch to nowe STI też nim jest. I niszczy te 2 fury na suchym, co dopiero na śliskim. I wyobraź sobie, że można całkowicie wyłączyć esp :jupi:
Cytat:
Loko, http://www.youtube.com/watch?v=YtlkNeazzvw tu masz R32 vs S3 warto sie otwierac na nowe rzeczy !!

To jest zawsze tak samo. Komuś się wydaje, że się interesuje sportową jazdą samochodem i myśli, że ręczny to najlepszy sposób na slajdy. Mam cos dla Ciebie:

-klasyk, ale tak się jeździ samochodem...zastanawiam się czym imponuje Ci Tim Schrick?
http://www.youtube.com/wa...feature=related
- mój ulubiony sedan klepie włoskiego state of the art zrobiony "u was" w Ingolstadt...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
- a teraz zobacz co zwyky amator wyprawia z Evo 9...widzisz tą nadsterowność rzy wyjściach? A teraz przypomnij sobie jak Twoje 4 :lol2: wd hoty ryją przodem
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=1

Anonymous - Czw 21 Lut, 2008

Marek23 napisał/a:
STI i EVO to streecary? Hihi, widzę, że się "znasz"
podobnie słyszałem o tobie :lol2:
Marek23 napisał/a:
Bo widzisz, tak naprawdę hothatch to lekkie auto we właściwym kształcie z napędem fwd.
moze dla ciebie tak , ja mam inne zdanie ,czasy sie zmieniaja .Mnie wystarczy to ze takie S3 objedzie reszte tych twoich lekkich hatchbackow :jupi: czy to na torze ,1/4 czy wycieczkach na grzyby do lasu
strick - Czw 21 Lut, 2008

Marek23 napisał/a:
- a teraz zobacz co zwyky amator wyprawia z Evo 9...widzisz tą nadsterowność rzy wyjściach? A teraz przypomnij sobie jak Twoje 4 wd hoty ryją przodem
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=1

To jest tor w tychach?

Cytat:
To jest tor w tychach?

Tak, 4Turbo to organizowało...
BARANMC napisał/a:
moze dla ciebie tak , ja mam inne zdanie ,czasy sie zmieniaja .Mnie wystarczy to ze takie S3 objedzie reszte tych twoich lekkich hatchbackow :jupi: czy to na torze ,1/4 czy wycieczkach na grzyby do lasu

Eh, dobra, zamknijmy ten temat... Na nastepny track day osobiście Cię zapraszam, weź vr6 albo nawet pożycz r32 lub s3 i zobaczymy jak to wygląda czasowo :*

CHRZANEK - Czw 21 Lut, 2008

Kurde lubie czytać takie tematy.
Dla mnie kazdy z Was ma troche racji.
Ale jednego nie zniese ;)
Jeżeli gadamy o hatchach to już nie wplatajmy w to EVO (Marek wiem że kochasz ten wóz).

Audi S3 jest hatchem - nie ma co do tego watpliwości.
Ma też napęd 4x4 (haldex ale to jednak nie FWD) i moim zdaniem stwierdzenie że hothatch MUSI być FWD jest z dupy.
Owszem jak robili golfa I, to na 120KM to stykao, ale nie teraz kiedy "Hatche" zbliżaja się do 250KM.
Spytajcie Rastę czego mu najbardziej brakuje w 280 konnym Focusie??
Odpowie Wam że 4x4 - i tyle.
Masa jest ważna - zgoda, ale powyżej pewnej mocy niestety trzeba zrobić ukon w stronę trakcji.

Audi S3 BYŁO kiedyś najmocniejszym seryjnym hatchbackiem, ale niestety Subaru zgotowalo psikusa i zrobilo Impre bez kufra, a żeby bylo śmieszniej mitsu zaraz zrobi to samo z Lanckiem (bez obaw sedan zostanie też), i niestety nie bedzie tlumaczenia.
Seryjne Audi dostanie w dupsko zarówno na prostej , jak i na zakrętach.

Niestety Audi czy VW R32 moga teraz walczyć o DRUGIE miejsce :/
Nie podoba mi sie nowa Impreza STI ale jest najszybszym seryjnym hatchem na rynku i tyle.
Szczerze mówiac wydaje mi się że gdyby nie haldex to audiole i VW objechaly by jeszcze: Focus ST, Mazda MPS, Megi Sport...

Ciesze się że moglem wyrazić swoją opinię w tym jakże ciekawym temacie )

k-mart - Czw 21 Lut, 2008

Beznadziejny temat.....

widze ze dla WIEKSZOSCI liczy sie tylko saxo, clio lub evo jak wzor samochodu, bo na torze jakim jest lbn lub w lesie miedzy kretowiskami naklepia s3 czy s4 czy m5 czy m3.

Fajne pojecie o samochodach...gratuluje.

CHRZANEK napisał/a:
moim zdaniem stwierdzenie że hothatch MUSI być FWD jest z dupy.

A według mnie taka zawsze była idea hothatcha. Po prostu iracjonalnie szybka wersja małego auta dla szarej masy. A, że każdy księgowy Ci powie, że fwd jest najtańsze w produkcji to hothatche od zawsze były fwd. Mała seria 5tki, 205tki i Mazdy to tylko wyjątki.
CHRZANEK napisał/a:
Jeżeli gadamy o hatchach to już nie wplatajmy w to EVO (Marek wiem że kochasz ten wóz).

Audi S3 jest hatchem - nie ma co do tego watpliwości.

Ale dlaczego nie? Największy rywal Evo jest teraz hothatchem, tak? Evo i STI można porównywac, ta sama klasa, STI i S3 też(wiadomo hothatche), ale EVO i S3 nie wolno...
Całe te nieporozumienie wynika z tego, że S3 to naciągany hothath...tak samo jak golf R32. Określenie hothatch nie odnosi sie tylko i wyłącznie do kształtu samochodu, bo zaraz powiemy, że Dodge Caliber SRT4 też pasuje na nasze forum.
Kupy się to panowie nie trzyma...

PS. K-mart, źle to odbierasz... S4 to dupowóz, m3 to torowa maszyna(zajebista), a m5 to juz sam nie wiem :jupi: Poszło o S3, która nigdy nie skręcała,a teraz ze swoim set upem konkuruje z STI i EVO.

Marek23 napisał/a:
Całe te nieporozumienie wynika z tego, że S3 to naciągany hothath...tak samo jak golf R32.
wiekszych bzdur to dawno nie czytałem, stary wymysliłeś sobie jakąs dziwną definicje hothatcha i teraz nie dopuszczasz do siebie innej mysli czyli np Mk5 GTI jest hothatchem a mocniejsze R32 już nie, bo co ma 4x4 :wall: .Dla mnie bez sensem jest to całe porownanie S3 z EVO czy STI , jeszcze poprzednia wersja była normalna a teraz zrobili pseudo hatcha i wielka zamieszanie. To jak 911 GT3 szpetnie przerobią to też bedzie hatchbackiem.!!

Marek23 napisał/a:
bo zaraz powiemy, że Dodge Caliber SRT4 też pasuje na nasze forum.
Kupy się to panowie nie trzyma...

taka sama sytuacja jest z STI ,nigdy nie było hatchbackiem a teraz przez jakies chore loty Japoncow upodobniło sie do niego, co moim zdaniem nie czyni go typowych hatchbackiem