MotorSport - Legenda umarła, czyli nowa Impreza WRC
Marek23 - Pon 15 Paź, 2007
polll napisał/a:
mialem na mysli wrc nie bedzie wygladu ale bedzie szybkosc jak kierowca nie da dupy
:564: No to się nie zrozumieliśmy. Może tak być, zobaczymy... Moim idolem i tak jest Loeb, więc jemu będę kibicował. A w Nce Lancerom, bo misiek zawsze był lepszy.
polll napisał/a:
swojego czasu na torze smigalismy imprezka gt i strasznie ryla przodem
Zazdroszczę takiego śmigania... Ja na suchym gt jeździłem raz, fajnie to się zbiera i wogóle klimatowy samochód.Anonymous - Pon 15 Paź, 2007
Marek23 napisał/a:
polll napisał/a:
tak wlasnie myslałem ze nowy lanos bedzie brzydki i szybki heheh
Szybki? Proszę Cię... Nowy WRX bedzie wolniejszy od starego. Nie ma z tyłu blokady dyfra i ma VCD. Super, prawie się posikałem... O innych tu opisanych atrybutach nawet się nie wypowiadam, bo jak na razie jest problem z ustaleniem czy staremu przód wyjeżdżał czy może jednak tył uciekał.
Znowu zaczynasz ???
Pod jakim wzgledem bedzie "wolniejszy" ??? Jesli chodzi o przyspieszenie i elastyczność nie ma wyraźnej różnicy. Jesli chodzi o jazdę po zakretach to gwarantuję że nowy bedzie dużo szybszy. Oczywiscie, zgadzam sie, jest bardziej "ucywilizowany". Nie jest tak sztywny jak poprzedni, ma VDCS - controla trakcji i stabilizacja toru jazdy, mozna to wyłaczyć ale według mnie działa fenomenalnie.
Oczywiscie, jest zbyt "pospolity" , dlatego warto dołożyc i kupić STI.
P.S. Co to znaczy "blokada dyfra w starym WRX" ? Czy to znaczy że miał szperę ?k-mart - Pon 15 Paź, 2007
polll napisał/a:
Jest mozliwosc niemilosiernie rzucac dupa i pelnym gwizdkiem przechodzic pelnym driftem luki, na seryjnej imprezie. Moj papa niezle te sprzety ogarnial, jesli ktos mi wytlumaczy jak przetworzyc video na VHS'ie na jakiegos mpega, to wrzuce.CHRZANEK - Pon 15 Paź, 2007 Mialem przyjemnośc poznać K-marta Seniora, ale o takie rzeczy Go nie posądzalem
Chętnie obejrze.KonradMK - Pon 15 Paź, 2007
k-mart napisał/a:
polll napisał/a:
Jest mozliwosc niemilosiernie rzucac dupa i pelnym gwizdkiem przechodzic pelnym driftem luki, na seryjnej imprezie. Moj papa niezle te sprzety ogarnial, jesli ktos mi wytlumaczy jak przetworzyc video na VHS'ie na jakiegos mpega, to wrzuce.
karta graficzna z wejściem super-video albo tuner tv do karty i jedzieszk-mart - Pon 15 Paź, 2007
KonradMK napisał/a:
super-video
jak takie wejscie wyglada??Maciek - Pon 15 Paź, 2007
tak Marek23 - Pon 15 Paź, 2007
lagadula napisał/a:
Znowu zaczynasz ???
Pod jakim wzgledem bedzie "wolniejszy" ??? Jesli chodzi o przyspieszenie i elastyczność nie ma wyraźnej różnicy. Jesli chodzi o jazdę po zakretach to gwarantuję że nowy bedzie dużo szybszy. Oczywiscie, zgadzam sie, jest bardziej "ucywilizowany". Nie jest tak sztywny jak poprzedni, ma VDCS - controla trakcji i stabilizacja toru jazdy, mozna to wyłaczyć ale według mnie działa fenomenalnie.
Oczywiscie, jest zbyt "pospolity" , dlatego warto dołożyc i kupić STI.
P.S. Co to znaczy "blokada dyfra w starym WRX" ? Czy to znaczy że miał szperę ?
Myli Ci się podserowność z nadsterownością, Tobie to sie nie powinno zdarzyć.
Tak WRX zawsze miał szperę z tyłu, opartą bodajże na wiskozie. Jestem w szoku, że nawet tego nie wiesz.. Mam słaby net, ale poszukaj w googlu. Nowy WRX szpery ma nie mieć, ma za to mieć ESP. Oszczędź sobie gadki o genialności takowych systemów, bo to jest forum MOTORSPORT, capito?
Więc reasumując nowy WRX ma miększy zawias, prawdopodobnie(a raczej na pewno bez blokady tylnego dyfra) i nowy ma być szybszy? Dziwne rzeczy piszesz...
A teraz najważniejsze. Nie ma Cię na forum, ok jesteś zalatany. Nagle wpadasz i robisz REKLAME nowej Imprezy. Kiedyś jak jeździłeś z Tomkiem to na Kuziego narzekałeś. Nagle jak dostałeś kopniaka, to Kuzi jest najlepszy, jesteś w SPRT i piszesz, że nowa Impreza to naj,naj,naj. Cos mi tu śmierdzi powiedzeniem 'punkt widzenia zależy od punktu siedzenia'
Więc w tym dziale, na Twoim miejscu bym się ogarnął, bo inaczej bedę kasował Twoje posty, jesli dalej będziesz tu marketingowca z siebie robił.
PS. Gratuluje zamówienia STI, to rzeczywiście alternatywa dla 2.0 tdi quattro. Mam nadzieję, że nowe STI będzie miało dalej szpere z przodu(Torsena bodajże), bo chodza plotki, że nie. Wszyscy czekamy na fotki i cieszymy na porównanie z naszymi ośkami.
Pozdrawiam z Ostrzeżeniem.
k-mart napisał/a:
Jest mozliwosc niemilosiernie rzucac dupa i pelnym gwizdkiem przechodzic pelnym driftem luki, na seryjnej imprezie. Moj papa niezle te sprzety ogarnial,
Też słyszałem opinie, że bardzo wprawni driverzy potrafią taką seryjną impreza gt magiczne rzeczy robić. Chodzi o właściwą technikę. K-Mart, da się załatwić audiencję u taty? Anonymous - Pon 15 Paź, 2007 Wszystkie informacje są sprawdzone i zmierzone. Powtarzam:
- Imprezą 2.0 szybki slalom jechaliśmy 3-cim biegiem i maks co udało mi sie wycisnąć to 105 km/h natomiast Auris jechał maks 80 i 2-gim biegiem
- Nowy WRX jest szybszy od starego
- 2.0 NA robi takie same czasy na kretym slalomie z nawrotem (2 bieg) jak N12
Pogadamy jak pojezdzisz nową Imprezą. I bez ironi chłopie , bo przeginasz, dobrze ci radzę.
Żegnam szanownych kolegów. Niestety nie możemy z Markiem egzystować na tym forum razem.Anonymous - Pon 15 Paź, 2007
To zdjęcie kojarzy mi sie z wielkim, okrągłym d.u.p.s.k.i.e.m brazylijskiej tancerki
Normalnie Hot Sucz Loko - Pon 15 Paź, 2007 Kuzaj o nowej imprezie , mało się nie zadusił bidulek
I bez ironi chłopie , bo przeginasz, dobrze ci radzę.
Czekałem na taki tekst z Twojej strony, jednak niskie poczucie wartości robi swoje. Na forum MotorSport juz nie pisz, proszę Cię. Co do Twoich rad, to mam nadzieję, że jesteś taki wygadamy na żywo. Pewno się kiedyś przekonamy. Dobranoc Panu Lagaduli.
lagadula napisał/a:
To zdjęcie kojarzy mi sie z wielkim, okrągłym d.u.p.s.k.i.e.m brazylijskiej tancerki
Normalnie Hot Sucz
Hot Lanos z Krzyżanowic pod Rybnikiem. Nie mogę na to patrzeć, ale nie kasuję, mozna porównać do EVO X.kubas - Pon 15 Paź, 2007 chlopaki dacie rade kiedys to rozwiazac na torze ? Marek vs Lagadula ?:) Fajnie poczytac opinie ludzi ktorzy wiedza wiecej odemnei fajnie sie czegos dowiedziec !! Marek23 - Pon 15 Paź, 2007
Cytat:
chlopaki dacie rade kiedys to rozwiazac na torze ? Marek vs Lagadula ?:) Fajnie poczytac opinie ludzi ktorzy wiedza wiecej odemnei fajnie sie czegos dowiedziec !!
Ale to nie kwestia tego jakimi jesteśmy kierowcami ziom. Jak ktoś nie ma pojęcia, jaki dokładnie napęd ma WRX(Lagadula:WRX ma szpere?) czy STI, to nie może mówić czy nowy będzie lepszy od starego. Tak nie zawsze jest: Focus RS vs Foust ST. Niby ST jest szybszy na Nurburgringu,ale to tylko przez proste. Na prawdziwie krętym lżejszy i zeszperowany RS klepie ST.
Loko napisał/a:
Kuzaj o nowej imprezie , mało się nie zadusił bidulek