Greg - Wto 26 Lis, 2013 Fajny ten płyn. Cena masakruje. Grubo masakruje On jest wielokrotnego użytku tzn. przy np. jakiejś naprawie można go zlać i zalać ponownie bez problemu?Chloru - Śro 27 Lis, 2013 Ale musi być płacz jak jakiś cybant puści albo się coś rozszczelni. Cena naprawy do stanu sprzed awarii x5.Jakarti - Śro 27 Lis, 2013
potwierdze w asssso co tam jeszcze potrzebuje i bedziemy sie umawiac na zakupy kamil - Śro 27 Lis, 2013 ale fajne to przy wysilonych silnikach, lubiących się grzać. Ja przy kolejnej wizycie to sobie zafundujeKenet - Śro 27 Lis, 2013 Moje BMW ma tendencję do wyrzucania płynu chłodniczego ostatnio, więc spasuje, ale na wiosnę czemu nie - podobno BMW lubi się podgotować, to wezmę go i przechytrzę Vlodarsky - Śro 27 Lis, 2013 Zalanie np Porsche gdzie jest 4-5 chłodniczek i wchodzi ok 20 L jest kosztowne Bo najpierw trzeba wlać płyn przygotowawczy Kamill - Śro 27 Lis, 2013
Vlodarsky napisał/a:
Zalanie np Porsche gdzie jest 4-5 chłodniczek i wchodzi ok 20 L jest kosztowne Bo najpierw trzeba wlać płyn przygotowawczy
A jak to sie robi, przepycha tak jak np plyn hamulcowy ?Vlodarsky - Śro 27 Lis, 2013 Wylewasz, przedmuchujesz sprężonym powietrzem, wlewasz płyn przygotowawczy, grzejesz silnik, studzisz, zlewasz, przedmuchujesz sprężonym powietrzem, zalewasz płyn i odpowietrzasz. No i tyle M - Śro 27 Lis, 2013 Jaka jest pojemność cieplna tego płynu względem wody? Vlodarsky - Śro 27 Lis, 2013 Niestety nie mam takiej informacji...
Tylko tekst z karty produktu pod linkiem http://racing-oils.pl/product.php?id_product=129kamil - Śro 27 Lis, 2013
Vlodarsky napisał/a:
Wyraźnie wyższa temperatura wrzenia płynu Evans oznacza 75% mniejsze
ciśnienie, w porównaniu do wody, co skutkuje mniejszym obciążeniem układu chłodzenia.
Myślę, ze to jest odpowiedź na Maćka pytanieGreg - Czw 28 Lis, 2013
Vlodarsky napisał/a:
Zalanie np Porsche gdzie jest 4-5 chłodniczek i wchodzi ok 20 L jest kosztowne Bo najpierw trzeba wlać płyn przygotowawczy
Ale płyn przygotowawczy jest przecież wielorazowego użytku Vlodarsky - Czw 28 Lis, 2013
Greg napisał/a:
Ale płyn przygotowawczy jest przecież wielorazowego użytku
A rozdają go gdzieś za darmo ? chętnie przyjmę Greg - Czw 28 Lis, 2013
Vlodarsky napisał/a:
Greg napisał/a:
Ale płyn przygotowawczy jest przecież wielorazowego użytku
A rozdają go gdzieś za darmo ? chętnie przyjmę
Nie, ale jeśli jakiś serwis zdecydowałby się oferować usługę wymiany, to 20l nie jest wielkim kosztem w rozłożeniu na x klientów w jakimś dłuższym czasie Wtedy klient płaci za płyn finalny + usługę + %wartości płynu przygotowawczego.