M - Pią 18 Lis, 2011 Nie słyszałem nic o kurze która była przewodnikiem niewidomego,
albo o świni ratowniku odnajdującym ludzi pod lawinami,
lub też o krowie która wywęszy ładunki wybuchowe lub narkotyki
tudżież o zaprzęgu śnieżnym składającym się ze świń współpracujących z człowiekiem.Bart - Pią 18 Lis, 2011 idąc dalej - był też szarik-czołgista i pies, który jeździł koleją martin.h - Pią 18 Lis, 2011 A teraz jest smaczny pies anjas - Pią 18 Lis, 2011 jak ktoś bije psa to trafia przed sąd, robi się afera itd. A jak miliony ludzi codziennie biją konia to nikt się nie oburza!M - Pią 18 Lis, 2011 Jakarti - Pią 18 Lis, 2011 pies to takie samo zwierze jak owca czy krowa. tylko NASZE kulturowe uwarunkowania spowodowały takie postrzeganie sytuacji.
w innych krajach, o INNEJ kulturze nie je się krów, owiec czy innych zwierząt, które my jemy i nikt sie nie zastanawia czy to dobre czy złe.
oczywiscie to bardzo mocne uproszczenie ale jesli oddzielimy zwierzęta od ludzi i odejmiemy od tego kulturę to pies jest takim samym zwierzęciem jak każde inne zatem mozna go skonsumować
jakby spojrzec biologicznie to czlowiek, małpa, krowa itp to mieso wiec hulaj dusza kurfa! no name - Pią 18 Lis, 2011 Jakarti, właśnie dlatego nie jedziesz do indii i nie jesz krowyMłody Papież - Pią 18 Lis, 2011
pani redaktor napisał/a:
Karalne jest złe traktowanie, a nie samo zabicie czy zjedzenie psa, podobnie jak w przypadku konia czy karpia.
czyli po1. nie czytaliscie calego artykułu
po 2. konia też nie można bić [marthin!]
po 3. kanibalizm jest chyba niezdrowy, wiec porównanie do zjadania ludzi jest wg mnie nietrafione
nie podejmuje dyskusji
pozdrawiamwas79 - Pią 18 Lis, 2011
anjas napisał/a:
jak ktoś bije psa to trafia przed sąd, robi się afera itd. A jak miliony ludzi codziennie biją konia to nikt się nie oburza!
leże, tekst dnia Bonczek - Pią 18 Lis, 2011 Podlizujesz się? mi - Wto 22 Lis, 2011 http://bytomski.pl/viewto...d155de536#86980pP - Wto 22 Lis, 2011 a na dole reklama hilfigera Koto - Wto 22 Lis, 2011 Bytomianie drodzy, A1 dojeżdża już do drogi 88? Coś takiego słyszałem ale nie jestem pewien, a bardzo by mi to pasowało.Bart - Wto 22 Lis, 2011 88 już jest połączona z A1, omijając Gliwice zyskujesz dobre 15 minut życia Koto - Wto 22 Lis, 2011 Rewelacja Wiozę ciotkę do szpitala jutro, jak ostatnio raz byłem w Bytomiu to myślałem, że nigdy nie wyjadę, tak pobłądziłem