To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [F1] Formula 1

OSKAR - Śro 23 Cze, 2010

NIe wiem czy bylo ale normalnie sie chlopak stara :) :)

PiTT - Śro 23 Cze, 2010

z włączonymi wycieraczkami szybciej :)
widzę że tor jazdy jak w F1 :)

Jakarti - Śro 23 Cze, 2010

PiTT napisał/a:
z włączonymi wycieraczkami szybciej :)

pod koniec filmiku widac ,ze jednak mocbno pada deszcz a nie pomylka :)

GeKo - Śro 23 Cze, 2010

Cytat:

W przyszłym sezonie w F1 mają pojawić się ruchome tylne skrzydła. Zabraknie natomiast podwójnych dyfuzorów i kanału F. Te zmiany mają poprawić możliwość wyprzedzania.

Paddy Lowe - szef działu inżynierii McLarena potwierdził, że FOTA zaproponowała wprowadzenie systemu, który spowoduje, że tylne skrzydło będzie stawiało mniejszy opór, kiedy zawodnik będzie jechał tuż za innym kierowcą.

Takie rozwiązanie ma na celu poprawienie prędkości samochodu na prostej o 15 km/h, ale pomoże też w wyprzedzeniu bolidu jadącego blisko z przodu. Kierowca nie będzie mógł z tego korzystać na początku wyścigu oraz używać tego do ucieczki. Jednak po stracie pozycji, w walce o utracone miejsce, może użyć systemu.

- Kierowca będzie regulował klapę – powiedział Lowe. – Może jej używać kiedy tylko będzie chciał w kwalifikacjach, w celu uzyskania lepszego czasu okrążenia. W wyścigu nie będzie można z tego skorzystać podczas dwóch pierwszych okrążeń, ale potem, kiedy będzie się nie dalej niż sekundę za samochodem z przodu, już tak. System pozwoli na zmniejszenie docisku. To będzie bardzo interesujące. To jest inicjatywa FOTA, która mam poprawić widowisko i myślę, że to jest ekscytujące.

Ale bzdura, kto to będzie liczył czy jest sekundę za kimś już czy jeszcze nie. Kolejny bzdurny przepis.

Stf - Sob 26 Cze, 2010

3 linia na jutro. jest ok.
jarek-malopolska - Sob 26 Cze, 2010

ja nie moge oglądac relacji na polsacie bo mnie cos strzela.. :wall: Teksty Borowczyka typu, "no i własnie Robert rusza na swoje ostatnie pomiarowe okrążenie, okroążenia na miarę pole position" Kutfa wypowiada się jak by nie wiedział o co chodzi, bo nie od dziś wiadomo, że pierwsza linia jest poza zasiegiem, jak nie red bull to maclaren, musiłby być na prawde duzy zbieg okolicznosci, zeby się robertowi udało ruszać z pierwszej lini.. swoja droga gdy juz się wydaje, że RK kręci na prawde mega czas, o 151 tysiecznych lepszy do pierwszego wyjeżdza Vettel czy Weber i robi blisko 3 dziesiate lepszy.. xD i jak to sie nie wkurzyc o_O
106 - Nie 27 Cze, 2010

ale dzwon webera... o_O
Stf - Nie 27 Cze, 2010

nuda. kara dla hama to mega ściema. nuda.
bizon - Nie 27 Cze, 2010

webber ladnie pofrunal o_O
Gaydek - Nie 27 Cze, 2010

Dobry wyścig, i like :] .
fydi - Nie 27 Cze, 2010

ale te wyścigi F1 są nudne. :sleep:
Gaydek - Śro 07 Lip, 2010

Kubica w Reno do końca 2012, http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=17279
Gaydek - Nie 11 Lip, 2010

GP Kanady i GP Europy, http://www.formula1.com/video/race_edits.html
Anonymous - Sob 17 Lip, 2010

Mistrzostwo :)