To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zawieszenie

speed555 - Pon 25 Paź, 2010

Jarek zapodawaj eibacha, jamex jest dla gejów:P
ja moze na wiosne zakupie b8+eibach. w rajdówce (seju) mam b6+eibach i jest mistrzostwo świata. napierdalasz po dziurach i wybiera zajebiscie :jupi:

kubas - Pon 25 Paź, 2010

speed555 napisał/a:
Jarek zapodawaj eibacha, jamex jest dla gejów:P
ja moze na wiosne zakupie b8+eibach. w rajdówce (seju) mam b6+eibach i jest mistrzostwo świata. szybko leci po dziurach i wybiera zajebiscie :jupi:

a w 106/saxo eibach jest bardziej miękki niż seria :)

speed555 - Pon 25 Paź, 2010

aha to nie wiedziałem:P w saxo mam jakies niebieskie sprezyny ale nawet nie wiem co to za pro0ducent.
vitesse - Czw 28 Paź, 2010

Qukie napisał/a:
Dodam jeszcze tylko, że po podniesieniu zawiasu o jakieś 20mm Bilstein B8 na springach H&R/Eibach jest idealny do jazdy na co dzień po naszych najazjebistrzych łódzkich drogach.

H&R to przeciez beton wiec do eibacha podejscie nie ma

kosmita - Śro 03 Lis, 2010

Pytanie laika do ekspertów
Jak zmieni się prowadzenie auta przy zwiększeniu rozstawu kół z przodu/tyłu/na obu osiach?

jarek-malopolska - Sob 12 Mar, 2011

juz o to pytałem, ale potrzebuje raz jeszcze odpowiedzi..
Gdzie kupie komplet amortyzatorów na przód bilstein B8 do saxo?
1. Rallyshop - nie maja B8 na przód, na przód jest tylko B6 (wole kupić od razu B8, co by nie przerabiac nowego amorka i nie płacić dodatkowo)
2. Zerkpol - hmm.. po kontakcie telefonicznym, wyszło ze do saxo zaproponowac pan mi moze tylko na "grubej sztycy" czyli 900zł/szt.
Pomimo, iż taki plan był, w garazu lezy juz "gruby" i "ustawiony" B8 na tył, to jednak wedle wydarzen ostatnich dni (bezrobocie-przynajmniej chwilowe) nie stec mnie aby zgodnie z wczesniej załozonym planem wyłozyc prawie 2k za sam przód :'( do tego jeszcze pare rzeczy w zawiasie na pewno jest do zrobienia bo troszke sie odzywa po zimie, na pewno lewy łacznik stabilizatora i pewnie cos jeszcze wyjdzie, wiec jestem zmuszony zrezygnować z customowego przodu i isc w zwykłe, cienkie B8 na przód do moich sprezynek -30, wiec mui byc B8..
jakiś inny pomysł gdzie jeszcze moge tego szukać oprócz dwoch powyzszych punktów ?

Tomcat - Sob 12 Mar, 2011

a mnie się coś zdaje że na przód jest tylko B6 i ewentualnie możesz sobie przerobić, ale do jazdy po ulicy tak czy tak B6 z - 30 mm da sobie radę.
Jaco - Sob 12 Mar, 2011

http://www.mts24sklep.pl/ jak ja kupowałem amorki to gość miał najlepsze ceny w kraju i ściąga jaki amor chcesz ;)
Anonymous - Sob 12 Mar, 2011

Jak brałem do Colta od niego to nie zgodził sie na płatność w euro :D
jarek-malopolska - Sob 12 Mar, 2011

Tomcat napisał/a:
a mnie się coś zdaje że na przód jest tylko B6 i ewentualnie możesz sobie przerobić, ale do jazdy po ulicy tak czy tak B6 z - 30 mm da sobie radę.

raczej sa dwa rodzaje, b6 i b8, dla przykładu Niemy jak kupował to B8 na przód i tył, z reszta w rallyshopie tez kiedys mieli b8 na przód, w tym momencie maja B6 przód + b8 tył.. mi z kolei o uszy obiło sie ze nie ma b6 do tyłu.. i to jest własnie taki gadanie, pisanie, jak nie ma konkretnej inormacji nigdzie.. rallyshop wolałbym ominąc bo ich ceny mnie toche zabijaja.. szkoda, ze zerkpol nie handluje normalnymi amorami,tylko custom, choc z drugiej stony rozumiem to bo na jedej sztuce nagrubej ladze zarobia krocie w porowaniu do sprzedazy serii amorka.. :]

Jaco - Sob 12 Mar, 2011

Czesio napisał/a:

Czesio :rotfl:

iQ - Sob 12 Mar, 2011

jarek-malopolska napisał/a:
jak nie ma konkretnej inormacji nigdzie..

Wejdz na strone Bilsteina, tam masz katalog (po polsku) i wszystkie dostepne amortyzatory dostepne do saxo :)

EDIT:
Katalog Bilstein

Anonymous - Sob 12 Mar, 2011

Jaco napisał/a:
Czesio napisał/a:

Czesio :rotfl:

też mnie rozbawił swoja odmową :jupi:

jarek-malopolska - Nie 13 Mar, 2011

z katalogu bilsteina wynika ze jest B8 na przód, B8 na tył i B6 na przód... nie ma B6 na tył ;) ok sprobuje jutro w tym MTS podpytac zobaczymy co powiedza ;)
iQ - Nie 13 Mar, 2011

Widze ze sie przydalo wiec prosze o pomuka :]