Co brać ? Czy szukać profi slicka deszczowego używanego czy może R1R bo słyszałem że całkiem dobrze się sprawuje, czy może coś innego.
alphaOne - Wto 04 Paź, 2016 ja mam komplet Extreme Type W. nie jest to moze jakas rewelacja, ale np niezle jada po zimnym asfalcie ze sniegiem / lodem.Janusz - Wto 04 Paź, 2016
bob.dsk napisał/a:
R1R bo słyszałem że całkiem dobrze się sprawuje, czy może coś innego.
deszczowe extremy leja r1r na mokrym, no i chyba ma wyjść jakaś nowa deszczówka od extrema, bo ktoś jakieś testy wrzucał.bob.dsk - Wto 04 Paź, 2016
Janusz napisał/a:
bob.dsk napisał/a:
R1R bo słyszałem że całkiem dobrze się sprawuje, czy może coś innego.
deszczowe extremy leja r1r na mokrym, no i chyba ma wyjść jakaś nowa deszczówka od extrema, bo ktoś jakieś testy wrzucał.
vr1 czy vr2 ?alphaOne - Wto 04 Paź, 2016 ja mam VR1, VR2 chyba sa tylko 13?Kamill - Wto 04 Paź, 2016 Wyjąłem 2gie miejsce na bednarach na vr1. Przed miko i całą czołówką.Rasputin - Wto 04 Paź, 2016 Może nie w temacie, a czemu Ty Kamil nic nie upalsz w tym sezonie?Kamill - Wto 04 Paź, 2016 Jestem w delegacjach Może w grudniu coś podziałam.michool_vt - Pią 07 Paź, 2016 a zimowo deszczowe najlepsze extrimy? so takie?Kamill - Pią 07 Paź, 2016 Ja jeździłem po lodzie śniegu deszczu na tych deszczówkach, ale żeby to miało sens z mojej perspektywy, musiało być dużo stojącej wody i mało przesychającego asfaltu, inaczej dużo lepszym wyborem był gładki slick, nawet jak nie było stojącej wody, a asfalt był mokry, to gładki slick jechał lepiej niż deszczówka.
W ujemnej temperaturze na suchym też sprawował się nie najgorzej, natomiast nie był konkurencyjny.
W takich warunkach dobór taniej opony jest bardzo ciężki michool_vt - Pią 07 Paź, 2016 czyli standardowo, garaż opon i trzeba popróbować co mi podejdzie
które 17stki najlżejsze do bmw? bbs rk?Kamill - Sob 08 Paź, 2016 W 17 nie wiem, ale chyba tak. Z tym ze większość 17 rk jest z e39 i ma małe et i nie wchodzi w błotnik na szerokiej oponie.Tomcat - Pon 10 Paź, 2016
alphaOne napisał/a:
ja mam VR1, VR2 chyba sa tylko 13?
VR2 są już w 13, 15, 17 i 18 calach
Według obecnych badań na mokre z kałużami najlepsze VR1 Type-W, na mokre bez kałuż lub przesychające VR2-R5.
Będzie nowa, dużo lepsza mieszanka na Type-W, ale to prawdopodobnie na nowy sezon. Będzie info na fanpage'u.