Niemy - Śro 06 Kwi, 2016 nie ma ktoś może kompleciku 195/50/16 na sprzedaż z przeznaczeniem kobieta/miasto?Shymek - Śro 04 Maj, 2016 Szukam oponek z homo E 215/45 217
Pacjent to Clio 3 RS z przeznaczeniem do jazdy na tor (Radom, Kielce, Pszczółki, Koszalin + Poznań).
Opony będą na drugim komplecie felg więc tylko po torze będą śmigać. Homologacja E być musi
Co najlepszego w stosunku przyczepność/cena znajdę w tym rozmiarze?
Extreme VR2?
Kumho KU36?
Nankang Ns-2R?
Syron Street (ale tu tylko 225 jest dostępne)?
Z góry dzięki za wszelaką pomoc (jak zwykle tu fachową )Kenet - Śro 04 Maj, 2016 Międzystanówki?Shymek - Śro 04 Maj, 2016 Mam / miałem jako zimówki. Chyba tylko dzięki ich legendarnej przyczepności nie rozjebungo się na 3miejsciej obwodnicy jadąc 200+ na rozklekotanym zawiasie (tuleje belki tył czy przednich wahaczy można było palcem wyjąć ale wtedy o tym nie wiedziałem)
Są na sprzedaż :-P Prawie nowe Tomcat - Wto 17 Maj, 2016 Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jakie semi slicki kupić, to tutaj wyjaśniam
W ostatni weekend testowaliśmy jeszcze z Miko Marczykiem. Było porównanie VR2 z Avonem ZZR i Direzzą, no i nie zgadniecie na czym pojedzie najbliższy rajd... bob.dsk - Wto 17 Maj, 2016
Tomcat napisał/a:
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jakie semi slicki kupić, to tutaj wyjaśniam
W ostatni weekend testowaliśmy jeszcze z Miko Marczykiem. Było porównanie VR2 z Avonem ZZR i Direzzą, no i nie zgadniecie na czym pojedzie najbliższy rajd...
Może bym przetestował na poznań. Tylko czy średnia czy twarda mieszanka? Ktoś podpowie ?Shymek - Wto 17 Maj, 2016 Co tam za klocki siedzą? Kamill - Wto 17 Maj, 2016
Tomcat napisał/a:
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jakie semi slicki kupić, to tutaj wyjaśniam
W ostatni weekend testowaliśmy jeszcze z Miko Marczykiem. Było porównanie VR2 z Avonem ZZR i Direzzą, no i nie zgadniecie na czym pojedzie najbliższy rajd...
Potwierdzam. Objechalem Miko na moich extremach.Shymek - Śro 18 Maj, 2016 Czy z takim uszkodzeniem można latać na torze czy opona już szmelc?
Opona to Federal RSR
zefir - Śro 18 Maj, 2016 Nie wiem jak Pederal, ale michelin Pilot Sport poddał sie z taka wadą na Radomiu bardzo szybko Kamill - Śro 18 Maj, 2016 Napompuj z 6-7 barów, może dostanie guza to od razu śmietnik, sprawdź też to pękniecie czy siatka tam się nie rozłazi, ściągnij i sprawdź też od środka. Federale lubią pękać i można na nich jeździć, ale zawsze pękały mi od czoła, nigdy z boku.Shymek - Śro 18 Maj, 2016 nie dało się jej normalnie założyć i było strzelane - 5,5BARa przyjęła Teraz trzyma 2,5
Właśnie obawiam się że pojadę na Radom 400km i mi pęknie po 2 kółkach
Co do opon z guzem - da się na takich jeszcze trochę jeździć siema - Śro 18 Maj, 2016 Czekaj, żebyśmy sobie ułożyli o czym rozmawiamy: Chcesz ryzykować zmarnowany TD, bo szkoda Ci na jedną oponę?Shymek - Śro 18 Maj, 2016 Nie ma takiej dostępnej bym mógł dobrać. Z dwoma szt. też jest problem.
To nie są nowe opony i nie mam zamiaru kupować nowych do nauki.
Szukam juz innej pary której nie wyrzucę po 1 pojeżdżawceShymek - Śro 18 Maj, 2016 Szybkie pytanie:
Yokohama Advan Neova AD08R
Jeździł ktoś? Nadaje się na tor? Porównywalne do Federali RS-R?