To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Niemy - Śro 06 Kwi, 2016

nie ma ktoś może kompleciku 195/50/16 na sprzedaż z przeznaczeniem kobieta/miasto?
Shymek - Śro 04 Maj, 2016

Szukam oponek z homo E 215/45 217
Pacjent to Clio 3 RS z przeznaczeniem do jazdy na tor (Radom, Kielce, Pszczółki, Koszalin + Poznań).
Opony będą na drugim komplecie felg więc tylko po torze będą śmigać. Homologacja E być musi

Co najlepszego w stosunku przyczepność/cena znajdę w tym rozmiarze?

Extreme VR2?
Kumho KU36?
Nankang Ns-2R?
Syron Street (ale tu tylko 225 jest dostępne)?

Z góry dzięki za wszelaką pomoc (jak zwykle tu fachową :rotfl: )

Kenet - Śro 04 Maj, 2016

Międzystanówki?
Shymek - Śro 04 Maj, 2016

Mam / miałem jako zimówki. Chyba tylko dzięki ich legendarnej przyczepności nie rozjebungo się na 3miejsciej obwodnicy jadąc 200+ na rozklekotanym zawiasie (tuleje belki tył czy przednich wahaczy można było palcem wyjąć ale wtedy o tym nie wiedziałem)

Są na sprzedaż :-P Prawie nowe :lol2:

Tomcat - Wto 17 Maj, 2016

Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jakie semi slicki kupić, to tutaj wyjaśniam ;)

https://www.youtube.com/watch?v=m0xxOdIsZcg

W ostatni weekend testowaliśmy jeszcze z Miko Marczykiem. Było porównanie VR2 z Avonem ZZR i Direzzą, no i nie zgadniecie na czym pojedzie najbliższy rajd... ;)

bob.dsk - Wto 17 Maj, 2016

Tomcat napisał/a:
Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości jakie semi slicki kupić, to tutaj wyjaśniam ;)

W ostatni weekend testowaliśmy jeszcze z Miko Marczykiem. Było porównanie VR2 z Avonem ZZR i Direzzą, no i nie zgadniecie na czym pojedzie najbliższy rajd... ;)

Może bym przetestował na poznań. Tylko czy średnia czy twarda mieszanka? Ktoś podpowie ?

Shymek - Wto 17 Maj, 2016

Co tam za klocki siedzą? o_O
Kamill - Wto 17 Maj, 2016

Tomcat napisał/a:

Potwierdzam. Objechalem Miko na moich extremach.

Shymek - Śro 18 Maj, 2016

Czy z takim uszkodzeniem można latać na torze czy opona już szmelc?
Opona to Federal RSR

zefir - Śro 18 Maj, 2016

Nie wiem jak Pederal, ale michelin Pilot Sport poddał sie z taka wadą na Radomiu bardzo szybko :(
Kamill - Śro 18 Maj, 2016

Napompuj z 6-7 barów, może dostanie guza to od razu śmietnik, sprawdź też to pękniecie czy siatka tam się nie rozłazi, ściągnij i sprawdź też od środka. Federale lubią pękać i można na nich jeździć, ale zawsze pękały mi od czoła, nigdy z boku.

nie dało się jej normalnie założyć i było strzelane - 5,5BARa przyjęła xD Teraz trzyma 2,5
Właśnie obawiam się że pojadę na Radom 400km i mi pęknie po 2 kółkach :(

Co do opon z guzem - da się na takich jeszcze trochę jeździć xD

siema - Śro 18 Maj, 2016

Czekaj, żebyśmy sobie ułożyli o czym rozmawiamy: Chcesz ryzykować zmarnowany TD, bo szkoda Ci na jedną oponę?

Nie ma takiej dostępnej bym mógł dobrać. Z dwoma szt. też jest problem.
To nie są nowe opony i nie mam zamiaru kupować nowych do nauki.
Szukam juz innej pary której nie wyrzucę po 1 pojeżdżawce

Szybkie pytanie:

Yokohama Advan Neova AD08R

Jeździł ktoś? Nadaje się na tor? Porównywalne do Federali RS-R?