Federal to jest gówno do tego stopnia, że śmierdzi jak krowi placek.
Smród potwierdzam Chloru - Pon 18 Sty, 2016 bob.dsk, odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz tym autem obskoczyć 2 trackdaye czy raczej 20 i będziesz miał odpowiedź.Qukie - Pon 18 Sty, 2016 U mnie R1R starczyły na 3 miesiące jazdy po ulicach Łodzi, po czym praktycznie zakończyły żywot. Nadały się już tylko na rundkę na tylnej osi na trackdayu.
Federal 595RS-R przeżył 2 sezony codziennej jazdy i zapewne w 2016 jeszcze się nie skończy, ale jak wszyscy wiemy, walki krowim plackiem...
Yokohama Advan AD08 mam, jeździłem na niej kilka chwil więc ciężko mi się wypowiedzieć, ale podobno jest dobrze.
Hankook Ventus RS-2 która tez mam, to bardziej opona na co dzień, ale z aspiracjami na semi slicka, jednak do wszystkich powyższych się nie umywa, ale lepsza od zwykłych opon drogowych.
Osobiście brałbym Yokohamę albo Federala z powodu jego ceny.Barejka - Pon 18 Sty, 2016 a ja uwielbiam r1r w naszych warunkach drogowych najlepiej klei od -10 do +10 nie trzeba grzac zawsze trzyma zuzywa sie nie tak szybko mi starczaja na 5 miesiecy kosmita - Pon 18 Sty, 2016
Kenet napisał/a:
Federal to jest gówno do tego stopnia, że śmierdzi jak krowi placek.
Amen
Polecam Kumho Ku36 - to bardziej opona uhp niż typowy semi, ale jeśli to ma być po prostu w miarę dobrze trzymająca opona na ulicę + jakieś upalanie raz na jakiś czas, to zdecydowanie się nada. Ściankę na pewno ma bardziej miękką niż r888, ale jeśli nie idziesz cały czas o życie to powinieneś być zadowolony. Starcza na dosyć długo - sezon jazdy w evo 420km + 2 ułęże i jest połowa bieżnika jeszcze, na mokrym trzeba trochę uważać, ale to chyba dotyczy każdej z rozpatrywanych opon. No i cenowo wychodzi bardzo korzystnie. Polecam szaleta kaleta.Kenet - Pon 18 Sty, 2016 To z takich to wygrywa Hankook Ventus RS-2 kaziu1985pn - Pon 18 Sty, 2016 na tych Kumho Ku36 chyba jezdził is cup jak dostawca dał ciała i opon w środku sezonu zabrakło Miniac - Pon 18 Sty, 2016
kaziu1985pn napisał/a:
na tych Kumho Ku36 chyba jezdził is cup jak dostawca dał ciała i opon w środku sezonu zabrakło
Było dokładnie odwrotnie i wrócili do Federala.kaziu1985pn - Wto 19 Sty, 2016
Miniac napisał/a:
kaziu1985pn napisał/a:
na tych Kumho Ku36 chyba jezdził is cup jak dostawca dał ciała i opon w środku sezonu zabrakło
Było dokładnie odwrotnie i wrócili do Federala.
a to musiałem sie zle dogadać z zawodnikiem jak pytałem dlaczego on na kumho a nie federalach Swoja droga bardzo sobie chwalił kumho w temp powyzej 5st.PGmaster - Czw 21 Sty, 2016 Ja latam na ku36 i potwierdzam ze spoko opona za taka cene...bob.dsk - Czw 21 Sty, 2016 Seryjne opony w Mercu mam 235 a niestety jest mały wybór ta takiej szerokości. Felga ma 8 cali więc można założyć i 225 ale też 245 i teraz zastanawiam się co będzie lepszym wyborem? Do jazdy na co dzień chciał bym coś co będzie dobrze kleić od zimnego i myślę nad r1r albo yoko. Najlepiej jak by indeks prędkości był W czyli do 270 Tomcat - Pią 22 Sty, 2016 Federal 595 RS-R - Tak, bo są dość twarde, nie tak łatwo je przegrzać i w ciężkim aucie będą miały akceptowalne zużycie + kierunkowy bieżnik odprowadzi cokolwiek wody, a jak będziesz chciał pojechać w jakimś trackdayu, to przed startem je dogrzejesz i bedo kleić.
- Federal FZ-201 - zbyt torowy bieżnik na codzień, będą bezpieczne tylko na suchym
- R888 - przejeżdżą max 1 sezon i to raczej mało upalając, na wodzie będzie słabo
- Yokohama Advan AD08R ok 800 PLN - bardzo dobra opcja, bo opona jest pancerna. Klei troszkę gorzej niż R888, FZ czy Extreme ale przyjmuje wszystko na klate, nawet na nawierzchni typu "rozyeabane lotnisko"
- R1R - ogólnie podobnie jak R888, mieszanka jest ta sama albo bardzo podobna, z tym że przez wzór bieżnika, będzie lepiej na mokro, a na suchym w war. letnich szybko zacznie płynąć
Extreme VR1 - za niski indeks prędkości do A45 na codzień (240), ale z drugiej strony w Evo X dają sobie radę, tylko trzeba pamiętać żeby nie lecież przez godzinę z butem w podłodze na autostradzie. Tak się składoo, że jest promo na 245/40 R18, to możesz sobie kupić komplet do upalania w cenie 1szt. R888, a na codzień coś zupełnie normalnego.
Extreme VR2 - to samo co z FZtembob.dsk - Sob 23 Sty, 2016 Ktoś testował nowe Toyo R888R ?
Bonczek - Sob 23 Sty, 2016 Takbob.dsk - Sob 23 Sty, 2016