Kamill - Wto 20 Paź, 2015 Na michelin.pl podają że jeszcze 175 / 70 R13 82T, jednak ten konfigurator na oponeo nie jest najlepszy, sory Jakarti - Wto 20 Paź, 2015 nie do konca bo takie opony mam jako stare do tego auta wiec moze to i prawda
nie wiem tylko czy nie powinno byc dla spokoju 165zefir - Wto 20 Paź, 2015 155 na zime beda super
polecam debice frigo!Kamill - Wto 20 Paź, 2015 Mógłbyś w końcu kołami zapiszczeć przy ruszaniu, to nie taki zły pomysł Kenet - Wto 20 Paź, 2015 Ja w GSi miałem 185, ale to było 3 razy tyle mocy co Ty masz. Bierz 155 - przeniesie Jakarti - Wto 20 Paź, 2015 krakowsko - rusko - astrowym targiem poszlo na 165 szerokosci
bedzie szał Kenet - Wto 20 Paź, 2015 I pamiętaj - na śliskim moc ma trzeciorzędne znaczenie Jakarti - Wto 20 Paź, 2015 nie ma litości!
100km / h to jest max mozliwosci! bob.dsk - Pon 18 Sty, 2016 Panowie powoli zaczynam się rozglądać za semi do Mercedesa. W tej chwili na rynku jest spory wybór i sam nie wiem co brać. Niestety rozstrzał cenowy jest spory więc warto zrobić porządne rozeznanie. Potrzebuję rozmiar 235/40/18 ale 245/35/18 też pewnie podejdzie pod felgę 8".
- Federal 595 RS-R - 499 PLN - miałem wcześniej na Mini i nie mogę narzekać. Dobra cena, i wg mnie na długo starczały. Może nie kleiły super od zimnego ale po rozgrzaniu już było spoko.
- Federal FZ-201 - 980 -1130 PLN - na co dzień chyba słabo
- R888 - ok 1000 PLN - tu cena trochę odstrasza a chyba nie są mega trwałe?
- Yokohama Advan AD08R ok 800 PLN - Maciusiowy wypowiedz się
- R1R - 800 PLN
Jest jeszcze kilka innych opcji jak Dunlop Direzza 03G, DMACK DMT-RC, Nankang NS-2R no i Extreme VR1 albo VR2 które zachwalał Tomcat. Proszę o opinie co warto a czego nie tykać Kamill - Pon 18 Sty, 2016 Zalezy do czego te semi, jako drugi komplet? Czy na codzień? Ile kilometrów latasz itp.
Federal spoko na codzień i na tor, ale jak popada i miał byś nad ranem szybciej gdzieś polecieć to mogą zaskoczyć, wiec taki uniwersalne to one nie są.
Znowu jak rzadko będziesz jeździć to nie potrzeba Ci tak trwałych jak federal.
R888 rzeczywiście szybko schodzą
r1r był by najbardziej uniwersalny, szczególnie na zmiany pogody i na codzień, ale na TD Ci popłyną.
Nie ma złotego środka.
Napisz do Roberta z opony do sportu, on teraz ma w ofercie trochę nowych semi.
Ja extremy mogę polecić, ale jeździłem tylko na miekkiej mieszance - czyli deszcz lub zimno.Chloru - Pon 18 Sty, 2016 Ja w pierdopędzie byłem zadowolony z RE002. Teraz wyszła RE003. Tylko, że to raczej opona na codzień a nie do nakurwiania.bob.dsk - Pon 18 Sty, 2016 Chyba nie będzie złotego środka by dobrze było na co dzień i też na tor.
A co myślicie nad PILOT SPORT CUP albo CUP 2?zefir - Pon 18 Sty, 2016 Jeszcze bym na Yoko advany zerknał na twoim miejscuJakarti - Pon 18 Sty, 2016 r1r
co prawda clio to nie merc ale zrobily 30k i zdewastowane nie byly
rowniez z doswiadczenia, na tor i na ulice to samo nie ma sensu
po pierwszej imprezie bedzie Cie wkurwiac halas. wystarczy ze pare razy cos nie pojdzie albo przegrzejesz opony i tyle bylo codziennego "komfortu"Kenet - Pon 18 Sty, 2016 Federal to jest gówno do tego stopnia, że śmierdzi jak krowi placek.