roj - Wto 02 Gru, 2014 spoko, to taki żarcik był apropo mojej rozmowy z Bonczkiem w innym temacie Niemy - Wto 02 Gru, 2014 co za bezedura!
Właśnie na pierwszy montaż przeważnie są dobre opony. Oczywiście w jakiś liczących się markach. Kiedyś pamiętam Daewoo montowało Kumho na pierwszy montaż, były twarde jak kamienie, zero przyczepności, w deszczu dramat. Ale Kumho zmieniło się o lata świetlne od tego czasu.Kamill - Śro 03 Gru, 2014
PiTT napisał/a:
i twierdzisz ze nowe merce, audi i bmw wyjezdzaja na gorszych oponach z fabryki?
troche odwazna teoria biorac pod uwage ze opona ma zywotnosc na 2-3 sezony czyli tyle ile trwa srednio leasing nowego auta... a tym samym kazdy kupujacy nowe auto jezdzi na gownianych oponach... sorry nie kupuje tego, masz jakis dowod na to?
moze po prostu trafiales slabe modele opon, to ze markowa nie zawsze oznacza dobrej jakosci
Teraz mam michały primacy (montowali je też do bmw 7 ) , wcześniej na ibizie bridgestone turanza. Oba te modele opon raczej nie były hitem sprzedaży. Jestem ciekawy czy dokładnie identyczne opony o dokładnie tych samych oznaczeniach można kupić jako nowe, czy nie szły tylko na pierwszy montaż, a te na półce w sklepie różnią się np 1 literką w kodzie i mają inną mieszankę.was79 - Śro 03 Gru, 2014 To jest trochę jak z wycieraczkami na pierwszy montaż, w nissanie były do wywalenia po 2-3 miesiącach michool_vt - Śro 03 Gru, 2014
was79 napisał/a:
w nissanie
poka pokaBonczek - Pią 05 Gru, 2014 Jak chcecie promo dobre na opony
Miał ktoś do czynienia z takimi oponami?fydi - Nie 08 Mar, 2015 Czy ktoś ma jakieś opinie o Uniroyalu Rainsport 3 ? Ewentualnie jakaś inna opona do Clio, która dobrze spisuje się na mokrym.arssss - Śro 11 Mar, 2015 Jeździł ktoś na Toyo proxes CF1 ?
Nadaje się do szybszej jazdy? Na mokrym ogarnia?Shymek - Czw 12 Mar, 2015
roj napisał/a:
Dunlop SP SportMaxx RT
Miał ktoś do czynienia z takimi oponami?
Ja miałem je u siebie na początku w Meganie. Przy profilu 40 (235 18) dwa razy wymieniałem oponę bo bąble wychodziły. Po dziurach staram się nie jeździć i na pewno nie wyebauem w nic mocno. Poza tym nie miałem innych zastrzeżeń - fajnie kleiła na suchymJanusz - Czw 12 Mar, 2015
fydi napisał/a:
Ewentualnie jakaś inna opona do Clio, która dobrze spisuje się na mokrym.
extreme od Tomcata ??fydi - Czw 12 Mar, 2015
Janusz napisał/a:
fydi napisał/a:
Ewentualnie jakaś inna opona do Clio, która dobrze spisuje się na mokrym.
extreme od Tomcata ??
Teraz to już musztarda po obiedzie . Kupiłem te rainsporty. Poza tym nie wiem czy te extremy to dobry wybór na ulice, gdzie chyba miałbym obawy przed wjazdem w większe kałuże. A dla mnie priorytetem jest zachowanie się opony na mokrym.
Janusz, a Ty nie byłbyś zainteresowany takim zestawem: 2x hankook v12 i 2x yokohama a.drive? 195/50/15
Hankooki to w sumie dobre opony, ale może bym dokupił dwa rainsporty żeby mieć komplet takich sam opon.Janusz - Czw 12 Mar, 2015
fydi napisał/a:
A dla mnie priorytetem jest zachowanie się opony na mokrym.
toż własnie podobno te extremy w mieszance deszczowej robią robote
fydi napisał/a:
a Ty nie byłbyś zainteresowany takim zestawem: 2x hankook v12 i 2x yokohama a.drive? 195/50/15
raczej nie, dlatego ze ja potrzebuje tylko dwóch sztuk na zabicie do przodu do poldka, nie muszą mieć zbyt dużo bierznikia...
chyba ze chcesz to oddac za flache to biere ade - Pią 13 Mar, 2015 To może komplet za dwie flaszki, dwie dla mnie do golfa 1,3 i dwie da dzwonnika do poldona;dfydi - Pią 13 Mar, 2015
Cytat:
To może komplet za dwie flaszki, dwie dla mnie do golfa 1,3 i dwie da dzwonnika do poldona;d
Flaszki są w różnych cenach. Za komplet chciałbym 250 zł