To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

kamil - Pią 28 Lis, 2014

ale jak tak czytałem to podobna do frigo + lepsze hamowanie i mniejsze opory toczenia. Może się okazać, ze w cenie frigo będzie lepsza. Zobaczymy po sezonie.
Kamill - Pią 28 Lis, 2014

kaziu1985pn napisał/a:
zdecydowanie ma kleic :D rozmiar będzie 195/50, szkoda ze nie ma 205/50 jak w pederalach :)

To odkup FZ-ta po IS cup. Widziałem że tanio je odsprzedawali. Przydało by się na ulice je dociąć, bo tam bieżnika wiele nie ma nawet jak są nowe.

PiTT - Nie 30 Lis, 2014

jakby komus przyszlo do glowy zeby kupowac nokiany na lato to niech tego nie robi :)
kupowalem nowe z-line i tak glosnych opon nie mialem jeszcze, trakcyjnie sa przecietne, ale ich glosnosc dyskwalifikuje biorac pod uwage ze mowa o oponach do auta na codzien a nie wyczynowych
jednym slowem straszne gowno w porownaniu co conti czy nawet goodyearow
moje zimowe hankooki sa o niebo cichsze i bardziej komfortowe

rasta - Pon 01 Gru, 2014

Te Conti co od Ciebie kupiłem też są w huy głośne :/
Kamill - Pon 01 Gru, 2014

rasta napisał/a:

To na pierwszy montaż szły?
Jak tak to pewnie dlatego.

PiTT - Pon 01 Gru, 2014

rasta napisał/a:

a to conti 5 byly chyba?
ja jezdzilem na 2 i bylem zadowolony

i tak good year assymetric 2 jak dla mnie mistrz guma do codziennego wozenia dupy

rasta - Pon 01 Gru, 2014

Kamil, tak pierwszy montaż, co za gówna, Międzystanówkisą o niebo lepsze :/
PiTT - Pon 01 Gru, 2014

to na pierwszy powinny byc chyba lepsze zeby zachecic do kolejnego zakupu
serio jest cos takiego jak seria na pierwszy montaz? z tego co znalem to tylko oznaczalo wyzsza jakosc a nie odwrotnie

rasta - Wto 02 Gru, 2014

Kenet napisał/a:
A ma ktoś używki zimówki w 16" 205/55?

Ja ma dwa komplety, zapraszam :]

Kamill - Wto 02 Gru, 2014

Każde opony jakie miałem z pierwszego montażu były dziwnie w huj twarde, robiły duże przebiegi i nic nie trzymały.
PiTT - Wto 02 Gru, 2014

zimowe hankooki sa tez z pierwszego montazu a sa ciche i nie widze minusow...
zreszta wiele aut nowych salonowych ktorymi jezdzilem mialy ciche opony :)
wiec cos mi sie zdaje ze ta teoria jest nieco naciagana :lol2:

Kamill - Wto 02 Gru, 2014

Moje opony z civika dojezdzą zapewne do 100k km, albo i wiecej. Czy to normalne? A slizgają się na deszczu jak pojebane. W ibizie miałem to samo, w touranie w sumie juz nie pamietam, bo tam zmieniałem felgi na większe.
PiTT - Wto 02 Gru, 2014

i twierdzisz ze nowe merce, audi i bmw wyjezdzaja na gorszych oponach z fabryki?
troche odwazna teoria biorac pod uwage ze opona ma zywotnosc na 2-3 sezony czyli tyle ile trwa srednio leasing nowego auta... a tym samym kazdy kupujacy nowe auto jezdzi na gownianych oponach... sorry nie kupuje tego, masz jakis dowod na to? :D
moze po prostu trafiales slabe modele opon, to ze markowa nie zawsze oznacza dobrej jakosci ;)

roj - Wto 02 Gru, 2014

PiTT napisał/a:
i twierdzisz ze nowe merce, audi i bmw wyjezdzaja na gorszych oponach z fabryki?

Panowie tylko ze każda marka ma inne ceny, inna filozofię sprzedaży, inny target itd.

:]

PiTT - Wto 02 Gru, 2014

spoko, tylko rozmawiamy o tym ze ten sam model opony na pierwszy montaz jest slabszy... ja w to nie wierzę