A powiedzcie mi, bo jeśli kupie takie zaciski to pewnie poddam je jakiejś "renowacji" - pewnie malowanie itd. Czy pierdołki typu gumeczki, rureczki, odpowietrzniki itp. są jakoś normalnie do dostania? Wymienia się to w ogóle?
Znalazłem na sax-p:
1 brembo caliper minus pads & brake fluid = 2.82kg
1 brembo caliper fully assembled with pads = 3.58kg
1 VT caliper minus pads & brake fluid = 3.67kg
1 VT caliper fully assembled with pads = 4.27kgkubas - Czw 05 Lut, 2009 dziekuje pomuk prosze ! Greg - Czw 05 Lut, 2009 Dam pomuka jak znajdę jakiś Twój post w którymś z moich wątków. 106 - Czw 05 Lut, 2009 Jeszcze warto dodać że te brembo strasznie piszcza przy hamowianiu. Trochę to wkur w jeziem dziennej jak ludzie się oglądają podświadomie szukając ikarusa hehGeKo - Czw 05 Lut, 2009
106 napisał/a:
Jeszcze warto dodać że te brembo strasznie piszcza przy hamowianiu. Trochę to wkur w jeziem dziennej jak ludzie się oglądają podświadomie szukając ikarusa heh
Jak to piszczą? piszczy zazwyczaj klocek sportowy a nie zaciskAnonymous - Czw 05 Lut, 2009 Odpowietrzniki są trochę nietypowe ,ale kupiłem,ostatnie dwa 106 - Czw 05 Lut, 2009
GeKo napisał/a:
106 napisał/a:
Jeszcze warto dodać że te brembo strasznie piszcza przy hamowianiu. Trochę to wkur w jeziem dziennej jak ludzie się oglądają podświadomie szukając ikarusa heh
Jak to piszczą? piszczy zazwyczaj klocek sportowy a nie zacisk
Jak to piszczą? piszczy zazwyczaj klocek sportowy a nie zacisk
dokładnie i tak samo piszczą wszystkie większe hamulce w 406, c5, 407
na to jest rozwiązanie - smarujemy tarcze takim siuwaxem śmiesznym i pisk zanika.Greg - Czw 05 Lut, 2009 Podobno da się zrobić tak, żeby nie piszczały.
Już zgłębiłem temat.
Podobno piszczenie jest spowodowane wibracjami (jakby drgania harmoniczne) klocków. Można temu zaradzić w dość prosty sposób.
1. Smarujemy spód klocków pastą ceramiczną lub czymś podobnym (np. http://www.motozakupy.com...mar-hamulcowy).
2. Blaszki wewnątrz zacisków, po bokach klocków - te, po których "ślizga" się klocek - trzeba je wyczyścić, wyszlifować żeby były równe i gładkie no i nasmarować.
Foto:
Spróbujcie to zrobić u siebie, podobno działa w 100% przypadków.
Tym razem ja czekam na POMUK. Vlodarsky - Czw 05 Lut, 2009 hehe a my smarujemy tarcze i też jest dobrze... bez zbędnych kombinacji
ja chce pomuk Greg - Pią 06 Lut, 2009
Vlodarsky napisał/a:
hehe a my smarujemy tarcze i też jest dobrze... bez zbędnych kombinacji
Co to za specyfik? Na serio działa? Nie przypuszczałem że można czymś posmarować tarczę hamulcową i nie sprawić tym, że fura przestanie hamować.
Dobra opcja.
Panowie, powiedzmy że ogarniam te Brembo, jaki do tego będzie dobry klocek i tarcza?106 - Pią 06 Lut, 2009 Klocek daj jaki chcesz bo i tak hamuje zajebiscie i nawet na serii się nie przegrzewa (wcześniej miałem tarcze 247 brembo i ds3000). Tarcza najpopularniejsza do tego zestawu to z 206 rc 180. 283 mm chyba 26 mm. Przy takiej wielkości tarczy nie trzeba dawać adapterów.Vlodarsky - Pią 06 Lut, 2009 BRAKEPADSSILENCER firmy KENT
pozdrawiam Judyta - chce pomug106 - Pią 06 Lut, 2009 ja tez ... w koncu to ja zwrocilem uwage na ten niezwykle wazny temat GeKo - Pią 06 Lut, 2009 Dobra Panowie to i ja się podepnę, zawsze marzyłem o dużym zacisku w clio, jak wiemy Megane sport i clio 197 mają duży zacisk jest szansa że to wejdzie pod felgę 15"speedline 2108. Tarcza w Clio to 280mm, to samo co w Lagunie I