mi - Pią 18 Lis, 2011 Bart - Pią 18 Lis, 2011 z drugiej strony patrząc - oburzenie na fakt jedzenia psów to tylko jakieś kulturowe uprzedzenia. Pies to takie samo zwierzę jak świnia czy krowa, które zjadamy w ogromnych ilościach i jakoś nikt się temu nie dziwi.martin.h - Pią 18 Lis, 2011 Zgadzam się z Tobą Bart, tymbardziej że tam jest biedota, a jeść trzeba M - Pią 18 Lis, 2011 Dlatego jedzmy ludzi, w końcu to tylko kulturowe uprzedzenia żeby ich nie jeść.martin.h - Pią 18 Lis, 2011
M napisał/a:
Dlatego jedzmy ludzi, w końcu to tylko kulturowe uprzedzenia żeby ich nie jeść.
Popadasz w skrajność, a apropo jedzenia ludzi ostatnio był ciekawy dokument o katastrofie Urugwajskich rugbystów w Andach na TVP Kultura mi - Pią 18 Lis, 2011 faktem jest, że to tylko mięso jak każde inne. Ja na przykład nie jem ludzi, psów też nie, ale na swe usprawiedliwienie dodam, że i innych zwierząt staram się unikać (co nie zawsze się udaje)
martin.h napisał/a:
ostatnio był ciekawy dokument o katastrofie Urugwajskich rugbystów w Andach na TVP Kultura
widziałem swego czasu film o tym, dobry motyw.M - Pią 18 Lis, 2011
martin.h napisał/a:
M napisał/a:
Popadasz w skrajność, a apropo jedzenia ludzi ostatnio był ciekawy dokument o katastrofie Urugwajskich rugbystów w Andach na TVP Kultura
Absolutnie nie, posługuję się waszą retoryką. Skoro to tylko kulturowe uprzedzenia to jedzenie ludzi też powinno być w porządku. A jednak te kulturowe uprzedzenia czemuś służą i z czegoś się wywodzą bo bez nich bylibyśmy dzikim ludem.Bart - Pią 18 Lis, 2011 Nie podejmuję dyskusji.martin.h - Pią 18 Lis, 2011
M napisał/a:
martin.h napisał/a:
M napisał/a:
Popadasz w skrajność, a apropo jedzenia ludzi ostatnio był ciekawy dokument o katastrofie Urugwajskich rugbystów w Andach na TVP Kultura
Absolutnie nie, posługuję się waszą retoryką. Skoro to tylko kulturowe uprzedzenia to jedzenie ludzi też powinno być w porządku. A jednak te kulturowe uprzedzenia czemuś służą i z czegoś się wywodzą bo bez nich bylibyśmy dzikim ludem.
Hindusi też nas uważają za dziki lud M - Pią 18 Lis, 2011
martin.h napisał/a:
M napisał/a:
martin.h napisał/a:
M napisał/a:
Absolutnie nie, posługuję się waszą retoryką. Skoro to tylko kulturowe uprzedzenia to jedzenie ludzi też powinno być w porządku. A jednak te kulturowe uprzedzenia czemuś służą i z czegoś się wywodzą bo bez nich bylibyśmy dzikim ludem.
Hindusi też nas uważają za dziki lud
Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy psem a krową to ja też nie podejmuję dyskusji.no name - Pią 18 Lis, 2011 Jedzenie psów jest ściganę i karalne w odróznieniu od
jedzenia świni, kury, krowy, to tak na marginesieBart - Pią 18 Lis, 2011 szczerze mówiąc nie mam pojęcia czy regulują to jakieś przepisy, ale znalazłem takie coś:
http://www.wykop.pl/link/...-psy-na-smalec/no name - Pią 18 Lis, 2011
Bart napisał/a:
nie mam pojęcia czy regulują to jakieś przepisy
Regulują bo inaczej nie było by spraw w sądzie i oskarżeń,
to co wkleiłeś to wyrok jednego z sądów a są i wyroki skazujące.Jacek - Pią 18 Lis, 2011 hmm leckerBart - Pią 18 Lis, 2011
no name napisał/a:
Regulują bo inaczej nie było by spraw w sądzie i oskarżeń,
to co wkleiłeś to wyrok jednego z sądów a są i wyroki skazujące.