Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG
Kenet - Śro 30 Wrz, 2015 Bez sensu ta dyskusja - jakbyście wpadli na ostatnie hotheczowe gokarty to stałoby się jasne, że TYLKO NOWA FABIA!!! PiTT - Czw 01 Paź, 2015 mnie co jakiś czas nachodzi na japońca... niestety bardzo szybko weryfikuje smutną rzeczywistość jaką jest japońskie wnętrze
z mitsu to 2 fury mi się widzą, evo i pajero... i totalnie nic więcej
o mazdzie juz pisalem, wizualnie super, na tym konczy sie zachwyt
z hondy i toyoty chwilowo nic nie widze co by mi sie nawet wizualnie podobalo
nowy passat mi sie nie podoba, mowie to otwarcie, ale tak samo mi sie nie podobal ten co mam, z czasem sie przyzwyczailem, z b8 bedzie pewnie podobnie
to juz nowy superb chwilwo bardziej mi się podoba...
mowa oczywiście o nowych autach i dylemacie takim jak miał Dzik... na jego miejscu pewnie dokonałbym identycznego wyboru bo myślimy racjonalnie
Giulietta... auto ktore podobno jest dramatem pod wzgledem prowadzenia i wygłuszenia... ktoś może to potwierdzić? dobre auto dla kobiety, ktorą interesuje tylko wygląd a reszta nie ma znaczenia
Marcin napisałeś coś takiego:
"Ale ludzie to kupują bo tylko VW tyle da przy zakupie"
nie rozumiem co da... cenę wyższą niż konkurencja o jakies 10-20% lekko licząc?
czy wyższą jakość?
absolutnie nie chce tu przekonywać że passat b7 to jakość, wręcz przeciwnie, nuda i prostota, ubolewam nad tym, ale w takiej b8 to już zupełnie inny poziom i serio nie widziałem japońca który nawet próbuje zbiliżyć się jakością... mówie też o lexach, jezdzilem nowym ISem i generalnie słabizna w opór...
Fakapy powiadacie... a w mojej mazdzie cx7 po 40tys. wyszla wada fabryczna silników w postaci kopcenia na postoju...
skrzynia w lexie chodziła jak w traktorze... i przy 50tys do wymiany byl dpf, 5-ty wtrysk... więc jakość japońskich aut przyjmuję z dużą rezerwą
z używek jest znacznie łatwiej bo nie kupiłbym paska b5 albo b6 tylko wchodziłbym w avensisa albo mazde 6
zauwazylem ze sporo osob ocenia auta z perspektywy swoich modeli sprzed 10ciu lat...Bartli - Czw 01 Paź, 2015
PiTT napisał/a:
Giulietta... auto ktore podobno jest dramatem pod wzgledem prowadzenia i wygłuszenia... ktoś może to potwierdzić? dobre auto dla kobiety, ktorą interesuje tylko wygląd a reszta nie ma znaczenia
Chyba najlepiej będzie jak się przejdziesz do salonu, i sam się przejedziesz tym autem. Gdzie wyczytałeś że to niby takie dramatyczne auto w prowadzeniu?PiTT - Czw 01 Paź, 2015
Bartli napisał/a:
PiTT napisał/a:
Chyba najlepiej będzie jak się przejdziesz do salonu, i sam się przejedziesz tym autem. Gdzie wyczytałeś że to niby takie dramatyczne auto w prowadzeniu?
gdybym wyczytal to bym nawet o tym nie wspominal
powiedzil mi to znajomy ktory podobnie jak ja nie jest w stanie za dlugo pojezdzic jednym autem, wiec pod tym wzgledem mu wierzę, tylko pytanie czy faktycznie tak jest czy trafił na słabą sztukęPiTT - Czw 01 Paź, 2015
itr 911 napisał/a:
Dwa lata miałem focusa 1.6tdci 115km, który miał lepsze osiągi i palił 1/3 mniej.
jezdzilem takim kilka dni zastepczym, bardzo przyzwoite auto mimo przelotu grubo pow. 100tys.
pozniej dostalem aurisa w benie, prawie nowka sztuka... masakrator
dawno się tak nie wymęczyłem w aucie jak przez kolejne kilka dniBartli - Czw 01 Paź, 2015 Chyba trudno mówić o "słabej sztuce" w przypadku prowadzenia Dla mnie Giulietta prowadzi się bardzo ok, i dla mnie jest to jeden z fajniejszych hatchbackow na rynku. Sporo fajnych silników, cenowo wychodzi też całkiem ok moim zdaniem.
Póki co czekam na normalną wersję Giulii. Silniki już z grubsza wiadomo jakie będą, ale ciekawe jak będzie wyglądała taka nie-napakowana wersja jak w przypadku QV Tomcat - Czw 01 Paź, 2015
PiTT napisał/a:
Bartli napisał/a:
PiTT napisał/a:
Chyba najlepiej będzie jak się przejdziesz do salonu, i sam się przejedziesz tym autem. Gdzie wyczytałeś że to niby takie dramatyczne auto w prowadzeniu?
gdybym wyczytal to bym nawet o tym nie wspominal
powiedzil mi to znajomy ktory podobnie jak ja nie jest w stanie za dlugo pojezdzic jednym autem, wiec pod tym wzgledem mu wierzę, tylko pytanie czy faktycznie tak jest czy trafił na słabą sztukę
Jeździłem Giuliettą i bardzo mi się podobało. Fajny układ kierowniczy, szczególnie z DNA w trybie "sportowym", mega precyzyjna skrzynia biegów. Nie zauważyłem słabego wyciszenia.
To pierwszy raz, jak ktokolwiek mówi że Giulietta fatalnie się prowadzi. Może kolega po prostu lubi auta pokroju C5 na hydro...B-Rey - Czw 01 Paź, 2015 Moim zdaniem wyglądem się nie jedzie, dlatego jeżeli miałbym do wyboru nudne stylistycznie auto, które dobrze jeździ to po prostu bym je wybrał. Dzisiaj kupując nowe auto trzeba wybrać to "mniejsze zło". Jak na razie najbardziej dynamiczne silniki ma VW. Nie jestem jakimś fanem VW i nigdy nie pałałem wielką sympatią do tej marki, ale jak zaraz po premierze siadłem do Golfa VII to zrozumiałem, że pod względem wykonania konkurencja wypada słabo. Honda teraz też idzie w turbo chociaż do końca trzymała się N/A, a moim zdaniem to jedyna marka, która dokładnie obserwuje to co się dzieje na rynku zanim sama coś wprowadzi. Jeżeli tak to Mazda idzie w złym kierunku.Cartoon - Czw 01 Paź, 2015 Ja tam zamiast pastucha brałbym mondeo 2.0 ecoboost PiTT - Czw 01 Paź, 2015
Cartoon napisał/a:
Ja tam zamiast pastucha brałbym mondeo 2.0 ecoboost
mondeo zamiast b8?
rozumiem ze tylko i wylacznie ze wzgledow ekonomicznych bo faktycznie roznica cenowa miedzy nimi jest duzaAnonymous - Czw 01 Paź, 2015
PiTT napisał/a:
czy wyższą jakość?
W reklamie tak mówią
A wracając jeszcze do konkurentów, jako że w firmie mamy sporo po leasingowych fur to mam czasem okazję porównać i od Passata dużo bardziej wolałbym Citroena C5 kombi lub Volvo V60. I 100 razy bardziej wolałbym kupić 1-2 letnią niż nową, a poza tym to tylko V6
Choć możemy tylko dywagować bo gdybym miał 100k zł to pewnie kupił bym jaką 10-letnią furę i ze 3 rowery dzik - Czw 01 Paź, 2015
Justine napisał/a:
A wracając jeszcze do konkurentów, jako że w firmie mamy sporo po leasingowych fur to mam czasem okazję porównać i od Passata dużo bardziej wolałbym Citroena C5 kombi lub Volvo V60. I 100 razy bardziej wolałbym kupić 1-2 letnią niż nową, a poza tym to tylko V6
Choć możemy tylko dywagować bo gdybym miał 100k zł to pewnie kupił bym jaką 10-letnią furę i ze 3 rowery
A dużo macie B8? Bo właśnie ten model wg mnie zrobił ogromny skok jakościowy a dużo osób go hejtuje widząc go tylko na ulicy.
Citroen jest chyba wycofywany z produkcji, nowy model nie będzie dostępnu w europie a obecny to jedna wersja wyposażenia i dwa diesle do wyboru.Cartoon - Czw 01 Paź, 2015
PiTT napisał/a:
Cartoon napisał/a:
Ja tam zamiast pastucha brałbym mondeo 2.0 ecoboost
mondeo zamiast b8?
rozumiem ze tylko i wylacznie ze wzgledow ekonomicznych bo faktycznie roznica cenowa miedzy nimi jest duza
Ceny nowych aut to ogólnie parodia - jak dla mnie 100k za rodzinnego sedana do gruba przesada. Zresztą - 80 za minivana też
Co do pastucha vs mondeo - lubię Fordy- zarówno to jak się prowadzą jak i ich wygląd. 2 litrowy ecoboost to wg mnie świetny silnik. W moim przypadku nie byłby to więc wybór pokierowany tylko i wyłącznie ceną.
Tak samo wolałbym focusa st niż octę RS
Jechałem B7 i zupełnie nie podobało mi się to aut- ani pod kątem wyglądu, ani pod kątem prowadzenia mnie nie zachwyciło. W sumie podobne odczucie miałem we wszystkich autach grupy, którymi miałem okazję jeździć.PiTT - Czw 01 Paź, 2015
Justine napisał/a:
PiTT napisał/a:
czy wyższą jakość?
W reklamie tak mówią
A wracając jeszcze do konkurentów, jako że w firmie mamy sporo po leasingowych fur to mam czasem okazję porównać i od Passata dużo bardziej wolałbym Citroena C5 kombi lub Volvo V60.
masz racje, c5 jest faktycznie duzo ciekawszym autem
nie wiem tylko jak z awaryjnoscia, z opinii uzytkownikow mam raczej pozytywne infoAnonymous - Czw 01 Paź, 2015 Na mnie wrażenie zrobiło wnętrze C5'ki, jako że fury są ciągnięte w większości zza granicy, to są to wersje full opcja, welur, fotele prawie kubły i samo wnętrze było dużo ciekawsze niż w B7'ce w Highline. No i z zewnątrz bardziej mi się podoba do tego hydro pneumatyka i wielowahacz w Passacie może się schować