To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Janusz - Czw 03 Lip, 2014

tam jakaś wyprzedaż teraz jest :)
bob.dsk - Czw 03 Lip, 2014

Janusz napisał/a:
tam jakaś wyprzedaż teraz jest :)

coś widziałem ale może ktoś ma jeszcze jakaś opcje ;D

bob.dsk - Śro 09 Lip, 2014

Jakie powinno byc ciśnienie w semislick na pozen ?
ptaku - Czw 10 Lip, 2014

W moim Golfie 6 GTI ( 265KM/360NM ) koncza sie powoli letnie opony R18 225/40. Auto sluzy glownie jako dupowoz do miasta i na trasy ale czasami trafi sie jakas kreska lub chec szybszego pojezdzenia po zakretach. Zalezy mi na oponie ktora dobrze klei na suchym, ma dosc twarde scianki i dobrze trzyma sie na mokrej nawierzchni. Co polecicie panowie ?

Osobiscie jak narazie zastanawialem sie nad:

- Bridgestone Potenza S001
- Bridgestone Adrenaline Re002
- Nokian Zline

krzysiek_ - Pią 11 Lip, 2014

ptaku, http://olx.pl/oferta/4-se...html#567638f3f7

Tu masz fajną oponę w fajnej cenie.

Gaydek - Pią 11 Lip, 2014

ptaku, do listy dodałbym jeszcze Pielli P Zero Nero GT i Michelin PILOT SPORT 3 :faja:

Nie wiem co bym wybrał ;) . Obecnie używane do codziennej jazdy Michelin Pilot Sport 2 oceniam bardzo pozytywnie.

ptaku - Pią 11 Lip, 2014

Toyo R888 na codzien do dupowozu :) ))))) krzysiek_ bez jaj
Jakarti - Pią 11 Lip, 2014

wez r1r.
ja jezdzilem w clio przez 2 lata i bylo git.
cos mi na poczatku odjebalo i wydawalo sie, ze schodzi w oczach ale to dobra oponka. wystarczy na 60-80k spokojnie. no chyba ze kazde swiatla z piskiem to pewnie krocej.

ptaku - Pią 11 Lip, 2014

Ale ja nie chce Semi Slickow tym autem przez pol jezdzi moja zona ktora wozi naszego dzieciaka.
Jakarti - Pią 11 Lip, 2014

to zerkne co tam na clio siedzi ale poleciłbym je bez zawahania. moc widze identyczna prawie wiec nie sadze zebys byl zawiedziony. w razie czego zapraszam do obejrzenia oponkow po prawie 40k km :)
ptaku - Pią 11 Lip, 2014

Ja sie zastanawiam tylko nad jakas opona UHP np Bridgestone S001, Re002, Continental ContiSport 5 lub Nokian Zline. Czekam na opinie :)
ptaku - Sob 12 Lip, 2014

Im wiecej czytam na temat opon tym bardziej mieszam sobie w glowie. Tutbaj bardzo ciekawy test gdzie bezkompromisowym zwyciezca zostaly opony Yokohama Advan Sport V105
TEST OPON SPORTOWYCH

Jakarti - Pon 14 Lip, 2014

Bridgestone Re050
takie cos u mnie
R1r chyba byly ciekawsze :)

kubas - Pią 01 Sie, 2014

A ja mam zagwostke ciśnieniową... Moje r888 dziwnie sie ostatni zużywają. W ogole zewnętrzna cześć opony nie schodzi tylko środek i wewnętrzna plus środek sie trochę luszczy... Bardzo Krety kartodrom, ciśnienie 1,8 na zimno i 28 stopni na dworzu. Dołożyć powietrza czy ująć?
Kamill - Pią 01 Sie, 2014

Może to nie wina opon, a geometrii ?
Sprawdź ciśnienie na ciepło, bo na zimno to nic nie da, bo nie wiadomo do jakiej temp je rozgrzewasz, czy jeździsz 2min i zjeżdżasz, czy jeździsz 20min non stop.
Łuszczenie chyba normalne.