antoś - Wto 18 Wrz, 2012 Tansze sa dla tych co maja androida.dzik - Wto 18 Wrz, 2012
antoś napisał/a:
Niemniej jednak polecam przeczytac wszystkim biografie Jobsa napisana przez Isaacsona. Zarowno hejterom, uzytkownikom jak i milosnikom marki. Jest tam naprawde wiele ciekawych rzeczy naswietlajacych prawdziwa filozofie firmy, ta dzieki ktorej buduja jakis produkt. A nie filozofie stworzana przez uzytkownikow, media i fora internetowe. I to nie byl z zalozenia produkt stworzony dla hipsterow:-)
Czytalem, ciekawa, dobrze napisana, sporo wyjasnia i mnie utwierdzila w przekonaniu
Jest wyjasnione ze dla jobsa wyglad byl wazniejszy od dobrego dzialania, jak np antena w ip4 czy przyklad padajacych komputerow z powodu braku wentylatora.Bonczek - Wto 18 Wrz, 2012
dzik napisał/a:
Jest wyjasnione ze dla jobsa wyglad byl wazniejszy od dobrego dzialania, jak np antena w ip4 czy przyklad padajacych komputerow z powodu braku wentylatora.
Jeśli to prawda co piszesz, to muszę to też koniecznie przeczytać, niemożliwe kurde antoś - Wto 18 Wrz, 2012 To fakt, problem a antena potem jakos zostal rozwiazany. Dla mnie te produkty jako calosc do mnie przemawiaja smwlasnie ze wzgledu na dopracowane wykonanie i stylizacje, gdzie cala gama produktow appla ma jakis wspolny mianownik. W przypadku koreanskiego producenta ten Galaxy rownie dobrze moglby byc jakims HTC czy czyms innym, kwesta znaczka. Kazdy kolejny model zupelnie rozny od poprzedniego. Dla uzytkownika to moze byc i bez znaczenia, jako jednostkowy produkt sgs3 moze byc doskonaly. Mnie jakos przyciagnela jakos wykonania ajpona, nawet moj golf nie jest tak doskonale dopracowany:)
Fajnie w tej ksiazce pokazany jest proces decyzyjny w przypadku kolorow obudowy do Macintosha, gdzie jakis pracownik przyszedl do Jobsa z propozycjami nowych kolorow, temu pomysl sie spodobal i kazal wdrozyc je do produkcji. Osoba wczesniej pracujaca w Philipsie ktora przeszla do appla byla w szoku bo w philipsie zeby podjac taka decyzje trzebaby zebrac zarzad, przeprowadzic badania czy to oplacalne czy nie.faldzip - Wto 18 Wrz, 2012 Chyba ie dojdziecie do porozumienia bo tu każdy czytał ta sama książkę a ma inne wnioski. Dla jednego dopracowane wykonanie to takie gdzie jest kolorową obudowa (antoś) a dla drugiego takie gdzie koko poza obudowa ma jeszcze wentylator potrzebnny bardziej niż obudowa (dzik). Czyli produkty apple są dopracowane ale niedopracowane antoś - Wto 18 Wrz, 2012 Prawda to kazdy ma inne wymagania.M - Wto 18 Wrz, 2012 No właśnie - każdy powiedział swoje zdanie i nie ma co z tym walczyćAnonymous - Wto 18 Wrz, 2012 porozmawiajmy o polityce M - Wto 18 Wrz, 2012
Czesio napisał/a:
porozmawiajmy o polityce
A właśnie jak tam twój nowy nabytek? Coś cicho siedzisz - głowica się robi? Anonymous - Wto 18 Wrz, 2012 dremelkiem delikatnie powoli , nie mam czasu na nic kampania wrześniowa praca i nawet niewiele jeżdżę M - Wto 18 Wrz, 2012 antoś - Wto 18 Wrz, 2012 Jest tak prosty z obsludze ze nawet psie jaja moga z niego korzystac.Bonczek - Wto 18 Wrz, 2012 O fak - jaja psa na telefonie - niezłe no name - Wto 18 Wrz, 2012 O fak - telefon pod jajami psa - niezłe PiTT - Wto 18 Wrz, 2012 dobre podsumowanie
niektórzy przecież kupują gtr-a