To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Praca poszukiwana

Jakarti - Pią 20 Gru, 2013

hehe, no spoko.
ale od oceny tego jest pracownik - stażysta.

jak jest chujowo to mowi się dziękuję. niewolnikiem być nie można.

Michał - Pią 20 Gru, 2013

Michał,
podziel sie swoimi doświadczeniami z pracy - świeżaki zobaczą jak jest różowo koorwa :D

spoko
to tak
poznajesz na wyjezdzie do jukeja ( uczyć sie angielskiego, to dla rodziców. Prawda jest taka ze przez 3 tyg chlejesz cidery po 2-3 funty ) córę prezesa bumaru.

Jesteś miły i kochany przez 2-3 lata ( tak tak, trochę trzeba zainwestować czasu )
Od samego prezesa dostajesz pytanie na obiedzie niedzielnym
- chciałbyś pracować w Bumarze
- no w sumie ( nie można sie ekscytować !! trzeba przyjąć ton jakbyś z nudów przyjmował tą propozycje, mimo ze kolejka na twoje miejsce jest długa i pod względem wiedzy jesteś na samym końcu owej kolejki )

Dostajesz porządną prace, za niezły hajs jak na swoja pierwszą prace.
pierwsze 3 lata starasz sie ale widzisz ze to raczej nic nie daje więc zaczynasz sie uczyć na własną ręke w wolnym czasie ( którego jest duzo w takich firmach :D )

po 8 latach idziesz na swoje , kręcisz kotelciaki + jakieś fajne małe rzeczy dla tv robisz . Pierdolisz przełożonych, nikt ci nic nie gada co i jak masz robić. Pierdolisz rozmowy kwal itd itp.... pieknie brzmi, ale tak naprawde nie jest :) na swoim jednak trzeba sie starać , bardziej niż u kogoś na etacie.

Trzy ważne punkty.
Odpowiednia dziewczyna
Czołgi
Wesela

Tak poważnie - jak sobie to czytałem, to nie mówie ze źle piszecie, ale widać że każdy jest ekspertem - forum zobowiązuje :)
elo.

Pirania - Pią 20 Gru, 2013

a na koniec wspaniałej historii dodaje się - dupa poznaje w pracy bogatego prezesa, koleś zostaje prezesem i poznaje niezłe dupy, potem jest ślub, rozwód, i podział majątku :rotfl:
i koło zycia się zamyka

kazdy opisuje swoje doświadczenia ale widze, ze jest trend odcinania sie od normalnej dyskusji :)

A co może moja skromna osoba dodać w takiej dyskusji.
Przecież tutaj same tuzy polskiej reklamy i marketingu. Albo wybitni HR'owcy.
;)

Ale aby "coś" napisać - jako że podobno teraz jest nieciekawa sytuacja na rynku, brałbym na luzaku staż bezpłatny. I starał się z całych sił aby pokazać że jestem coś wart. Ta 3 miesięczna mała pensja nawet jakby była, jest niczym w porównaniu do tego co mogę zarobić i czego się nauczyć w przyszłości.

A czy sytuacja jest naprawde tak beznadziejna na rynku ?
Mi się wydaje ze nie jest, tylko kazdy chce być kimś nie mając jakiegoś tam fachu wyrobionego po prostu. Z moich znajomych tyko jedna osoba ma wyrobiony jakiś tam konkretny zawód - jest kontrolerem lotniczym. Wszyscy inni porozrzucani w ag. reklamowych, domach mediowych ...

Kamill - Pią 20 Gru, 2013

Michał napisał/a:
Z moich znajomych tyko jedna osoba ma wyrobiony jakiś tam konkretny zawód - jest kontrolerem lotniczym. Wszyscy inni porozrzucani w ag. reklamowych, domach mediowych ...

Nie jesteś już u mnie kolegach na fejsbuku 8)

a żeś przypomniał :lol2: :lol2: :rotfl:

ja po Waszych wypowiedziach odnoszę koorwa wrażenie, ze praca w reklamie to jest dla debili, niewykształconych i leserów :D no i spoko. kazdy ma prawo do wlasnego zdania :)
Kamill - Pią 20 Gru, 2013

Jakarti napisał/a:
ja po Waszych wypowiedziach odnoszę koorwa wrażenie, ze praca w reklamie to jest dla debili, niewykształconych i leserów :D no i spoko. kazdy ma prawo do wlasnego zdania :)

Słuchaj, nikt Cię nie ocenia, ważne że Ty jesteś zadowolony ;D

Anonymous - Pią 20 Gru, 2013

Jakarti napisał/a:
ja po Waszych wypowiedziach odnoszę koorwa wrażenie, ze praca w reklamie to jest dla debili, niewykształconych i leserów :D no i spoko

No nareszcie cos dla mnie,nie macie tam jakiegos wolnego miejsca???

:rotfl:
Vlodarsky - Pią 20 Gru, 2013

Michał, ale musisz przyznać, że na swoim urlop nie istnieje.
PiTT - Pią 20 Gru, 2013

Jakarti napisał/a:

ale chociaz z rocznej premii mozesz sobie kupic prawie nowe clio sport i to jest wazne!
:rotfl: