110 rok n.e. 36 tydzień, solidna rzymska produkcja, ależ te rydwany kleiły na tym w winklach..Święty - Wto 29 Kwi, 2014 Vlodarsky - Wto 29 Kwi, 2014 Drogi hecz hecie jakie opony na 15 calową felgę możesz zaproponować ? Są jakieś 215 na 15tkę ? jakieś np RSR ? budżet i kompetencja musi być.Kenet - Wto 29 Kwi, 2014 Dmack chyba jest w takiej męskiej szerokości.Vlodarsky - Wto 29 Kwi, 2014 225 w 15stce pewnie w chuk droga Kenet - Wto 29 Kwi, 2014 No cóż, motorsport ma być to musi być drogo
tryme - Nie 04 Maj, 2014 Panowie, tak z ciekawości, czy ktoś robił pomiary czasu na zbliżonych oponach 15, 16 oraz 17 calowych na torze Poznań/Ułęż samochodem przednionapędowym, aby mieć pojęcie o wpływie cali na osiągane czasy na torze?rasta - Nie 04 Maj, 2014 Ja, najlepiej jest na 18, i opona jak najszersz.Kamill - Nie 04 Maj, 2014 A miałeś slicka wyscigowego w 17" w tej szerokości co teraz na 18" ?
Myślę że to nie ma znaczenia. Duży hamulec, albo nisko opuszczony wahacz determinuje dużą felgę. Ewentualnie brak dostatecznie szerokich opon w małym rozmiarze, jeżeli chcesz przejść na większą felge bez powodu to nie ma sensu.
Kolega na 15" e36 320i robił na poznaniu 1.52 dlatego że miał zawias beton duże kąty grube staby i dobrą oponę.Janusz - Nie 04 Maj, 2014
tryme napisał/a:
Panowie, tak z ciekawości, czy ktoś robił pomiary czasu na zbliżonych oponach 15, 16 oraz 17 calowych na torze Poznań/Ułęż samochodem przednionapędowym, aby mieć pojęcie o wpływie cali na osiągane czasy na torze?
Cytat:
A miałeś slicka wyscigowego w 17" w tej szerokości co teraz na 18" ?
Myślę że to nie ma znaczenia. Duży hamulec, albo nisko opuszczony wahacz determinuje dużą felgę. Ewentualnie brak dostatecznie szerokich opon w małym rozmiarze, jeżeli chcesz przejść na większą felge bez powodu to nie ma sensu.
Kolega na 15" e36 320i robił na poznaniu 1.52 dlatego że miał zawias beton duże kąty grube staby i dobrą oponę.
Miniac to testował z tego co pamietam, i konkluzja była tak że wielkość ma znaczenie, duże znaczy lepsze rasta - Nie 04 Maj, 2014 Kamil, czy BMW kolegi to auto FWD?Loko - Nie 04 Maj, 2014 http://grassrootsmotorspo...es/speed-holes/Kamill - Nie 04 Maj, 2014 rasta - Nie 04 Maj, 2014 Lepiej looknij na tablę z czasami na trackday.org.pl. Istotna jest moc i waga auta. Rozumiem, że mówimy o oponie do Alfy z twojego podpisu, która mała i lekka nie jest. W wynikach najszybsze FWD Mini S na slicku 17", potem Intrgra na slicku 240 17" i Focus na Slicku 18" 240. Wszystkie te auta na pewno są lżejsze od Alfy i mogę się założyć, że gdyby nadkola na to pozwalały to jechały by na 18". Potem mamy jeszcze clio na 16" slicku ale to auto walzyło 900 kilo. Ponadto 16" jest trudno dostępne i do auta FWD, które waż ponad tonę i ma 200 koni to ja widzę min. 17" .
A ty Kamil najlepszy czas na jakim kole i oponie ostatnio zrobiłeś?Kamill - Nie 04 Maj, 2014
rasta napisał/a:
Kamil, czy BMW kolegi to auto FWD?
Ale czy to ma znaczenie ? Jak opona ma dokładnie tę samą średnice i szerokość to tylko kwestia tego że przy małej feldze ścianka jest wieksza i może bardziej pracować, ale w slicku może być to pomijalne dlateo pytałem czy miałeś slicka w 17 w tej szekokości. Przy większej feldze masa koła prawdopodobnie wzrośnie.