To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Ekonomista - Pią 18 Kwi, 2014

Opony zimowe z 2000 roku, bieżnik ok. 6,5mm .
Czy takie opony wytrzymają 20 kółek na Ułężu, czy się rozpadną? (temperatura ma być ok. 17C).
Oczywiście będę chłodzić samochód co 2 kółka i jazda bez driftów...

ps. akurat kupiłem felgi 15 i są tam na nich takie stare zimówki, na ulice ich nie założę, bo boję się takich staroci, a tak bym je wykończył w słusznym miejscu ;D

Kamill - Pią 18 Kwi, 2014

Nie przewidzisz, miałem stare michały pilot sport odpadały od nich kawałki gumy, miałem fuldy ten sam rok i zjechałem do drutów bez żadnych niespodzianek.
rasta - Pią 18 Kwi, 2014

Po jednym szybkim się rozpadną, a jak dasz STF'owi kierę to wytrzymają max. do drugiej sxykany.
Kamill - Pią 18 Kwi, 2014

Moge kogos poratowac 225 45 17 kilka kolek przejada tylko w swieta nikt wam nie zalozy.
olek - Sob 19 Kwi, 2014

nie wiem jaki drajwer z Ciebie ale na najgorszych szmatach, najlepszy trening. beda plynac, zapewne bedziesz pluzyc. nauczysz sie troche pokory i szanowania predkosci. ;)
qbus - Sob 19 Kwi, 2014

Trenowanie na smietnikach oponach to jak bieganie w drewniakach. Pewnie ze sie da tylko pytanie co to da.
PiTT - Sob 19 Kwi, 2014

Ekonomista napisał/a:
Opony zimowe z 2000 roku, bieżnik ok. 6,5mm .
Czy takie opony wytrzymają 20 kółek na Ułężu, czy się rozpadną? (temperatura ma być ok. 17C).
Oczywiście będę chłodzić samochód co 2 kółka i jazda bez driftów...

ps. akurat kupiłem felgi 15 i są tam na nich takie stare zimówki, na ulice ich nie założę, bo boję się takich staroci, a tak bym je wykończył w słusznym miejscu ;D

czytajac tego posta przychodzi mi jedyne sluszne miejsce... Tesco?!
jaki sens dojechania gownianych praktycznie 14 letnich opon?
polej benzyna i podpal jak Ci zal wyrzucic na smietnik :D

Ekonomista - Pią 25 Kwi, 2014

Więc opony wytrzymały całą ułęż i jeszcze ich zostało, zrobiłem dokładnie 26 kółek + 2 zapoznawcze. Było gorąco i bieżnik nie odpadł, tylko się ścierał równo. (moc 116KM)

Fakt, że po 2h jazdy opony były bardzo nieprzewidywalne, potrafiły puścić w zakręcie i nie udało mi się wykrecić sensownego czasu.

Poprzednie czasy na dunlop sport... ok. 3mm 05r. 3.24.xx - 3.28.xx
Teraz na zimowych: 6,5mm 00r. 3.32.xx - 3.36.xx

Więc do zabawy ok, ale jeśli myślimy o jakimś czasie i chcemy bić swoje rekordy opony muszą być lepsze :wall:

Bart - Pią 25 Kwi, 2014

Jakarti - Pią 25 Kwi, 2014

Ekonomista napisał/a:
potrafiły puścić w zakręcie

zimowka puscila w zakrecie podczas nakurwiania przy ok 20*C? :D

olek - Sob 26 Kwi, 2014

grunt to przejechane kolejne kilometry. ;)
rasta - Sob 26 Kwi, 2014

3:30? To chyba na wstecznym jechałeś :rotfl:
olek - Sob 26 Kwi, 2014

no rasciak, tak do smiechu:
to ile modyfikacji jeszcze zeby auto zlamalo czas trzy minuty?

roj - Sob 26 Kwi, 2014

:]
M - Sob 26 Kwi, 2014

Więcej prostych na ułężu ;D