To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Kamill - Pon 03 Mar, 2014

kamil napisał/a:
moim zdaniem do paska pasuje

:rotfl:

PiTT - Sob 22 Mar, 2014

chcac przetestowac zachwalane nokiany zamowilem zLine i specjalnie nie jestem zadowolony
po pierwsze glosne w chuj, przy nich goodyeary asymmetric 2 albo conti sport 3 to mistrzostwo swiata
jesli chodzi o trakcje to tez szalu nie ma, plus taki ze nie maja zbyt miekkich scianek
nie testowalem w deszczu ani na nagrzanym asfalcie, ale poki co oceniam je zdecydowanie gorzej niz wyzej wymionione
w sumie podobne do dunlopow maxx ktore tez byly srednie
jednak GY asymmetric 2 to rewelacyjna guma, tyle tylko ze latwo ulega uszkodzeniom mechanicznym

Gaydek - Sob 22 Mar, 2014

Trzeba było wziąć R1R
Toldi - Pon 24 Mar, 2014

ja chyba wezme Adrenaline re002 - w sumie to na 99%....zobaczymy jak w Clio będzie się sprawdzać
Chloru - Pon 24 Mar, 2014

Toldi, będzie się sprawdzać. Mam takie na swoim śmietniku i całkiem przyjemne są. Muszę tylko poknuć z ciśnieniami odrobinę albo poczekać aż się ociepli bo wtedy zdecydowanie lepiej kleją ;-)
Toldi - Pon 24 Mar, 2014

podobno w nich powinno się dmuchac ciut mniej niż w inne gumy. tak czytałem opinie krążące w sieciu w PL i za granica.
Chloru - Pon 24 Mar, 2014

Toldi, właśnie taki mam plan. Citroen każe dmuchać na seryjnym flaku (195/55/15 2.6 i 2.4). Też na mój gust odrobinę za dużo jak na tę oponę. Jak dopadnę jakiś sensowny kompresor/manometr to spróbuję 2.3/2.1 czy jakoś tak. A oponę polecam - jak chcesz obadać to po pracy w okolicach ronda Zasrańców Syberyjskich się przemieszczam.
GeKo - Wto 25 Mar, 2014

Ja wybrałem ciotce do Corolli Re002, bo chciała coś co ma lepszą przyczepność niż conti eco contact, to teraz słyszę że auto za dużo pali :rotfl:
Chloru - Wto 25 Mar, 2014

GeKo, przecież wiadomo, że na spalanie auta w mieście największy wpływ ma kubeł i semi-slick :rotfl:
Toldi - Wto 25 Mar, 2014

pytanie co to znaczy więcej pali.......mi teraz Clio średnio - z kompa - pokazuje 11.2
Jak się robi cieplej jestem w stanie zejść poniżej 11L.
Przecie do 12 nagle nie wzrośnie :rotfl:

Gaydek - Sob 29 Mar, 2014

Bonczek napisał/a:
Ja nie wiem, ale jak sie dowiesz puść PW z cena za R888 :)

Bonku, http://forum.hothatch.org...p=627299#627299

ptaku - Sob 29 Mar, 2014

Co do opon to co polecicie do dupowozu jakim jest Golf 6 GTI tak zeby bylo dobre i na suchym i na mokrym przy mieszanej jezdzie ? Ja myslalem zeby zakupic Bridgestone RE 050a no ale moze ktos poleci cos nowszego rownie dobrego. Jedyne na czym mi zalezy to to aby opony nie skonczyly sie po jednym sezonie.

Toyo R1R, starczą na dwa sezony :]
ptaku - Sob 29 Mar, 2014

Slaba opcja na deszcz i wozenia dzieciaka :P

Jeździłeś kiedyś na R1R? Zajebista opcja na deszcz :]