To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

mi - Śro 26 Wrz, 2012

1. Gt/BRZ nie tyle brzydkie, co skrajnie nijakie. Jak Genesis Coupe zresztą.
2. Audiki nowe... Ten... Ale żeby nie było - A1 i TT odróżniam od reszty!

siema - Śro 26 Wrz, 2012

Kurcze, grubo. Człowiek już chciał kupować M5, a tutaj taki fakap:
"Kilka dni temu BMW ogłosiło, że tymczasowo wstrzymuje dostarczanie nowych egzemplarzy modeli M5 oraz M6 do klientów. Wszystko z powodu wadliwej pompy oleju, [...]

BMW odradza jeżdżenie tymi samochodami, dopóki usterka nie zostanie usunięta. Nawet jeżeli problem do tej pory nie wystąpił, auto należy niezwłocznie odholować do serwisu."

http://www.autokrata.pl/a...bmw-m5-m6-14247

Bart - Śro 26 Wrz, 2012

martin.h napisał/a:
A wyobrażasz sobie zrobić 400km bez postoju? Trzeba rozprostować nogi, coś zjeść, zatankować ;)
Ja w życiu jeździłem kilkoma dieslami i nie jest to to samo co benzyna, obroty szybko się kończą, dzwięku nie ma to wogóle, a zimą o poranku potrafi obudzić zmarłego.

Niestety ziom, to co piszesz potwierdza, że jesteś dramatycznym lamusem, znawcą z internetu i samochody znasz głównie z widzenia...

M - Śro 26 Wrz, 2012

:lol2:
Anonymous - Śro 26 Wrz, 2012

Bart, to było niegrzeczne o_O

Perfect Hejter ^D^

Btw. mi się zawsze przypomina ten filmik przy porównaniu ON vs PB

Maciusiowy - Śro 26 Wrz, 2012

Bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
A wyobrażasz sobie zrobić 400km bez postoju? Trzeba rozprostować nogi, coś zjeść, zatankować
Ja w życiu jeździłem kilkoma dieslami i nie jest to to samo co benzyna, obroty szybko się kończą, dzwięku nie ma to wogóle, a zimą o poranku potrafi obudzić zmarłego.

Niestety ziom, to co piszesz potwierdza, że jesteś dramatycznym lamusem, znawcą z internetu i samochody znasz głównie z widzenia...

+1

Niemy - Śro 26 Wrz, 2012

Bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
A wyobrażasz sobie zrobić 400km bez postoju? Trzeba rozprostować nogi, coś zjeść, zatankować ;)

Ostre słowa Bart'a, ale co do sensu to się muszę zgodzić. Marcinie o nowoczesnych dieslach to masz takie zdanie jak większość średnio rozgarniętych ludzi, a nie jak przystało na faceta interesującego się motoryzacją i pracującego w ASO.

zefir - Śro 26 Wrz, 2012

ja ostatnio jezdzac najnowszym 525d stwierdziłem ze diesle mega sie zmienily, pomijajc fajne osiagi tego auta 7,5 do setki, spalanie 8L po miescie i brak klekotu i rownomierna moc na kazdym biegu chyba byłbym gotow przesiasc sie na diesla :faja:
martin.h - Śro 26 Wrz, 2012

Niemy napisał/a:
Marcinie o nowoczesnych dieslach to masz takie zdanie jak większość średnio rozgarniętych ludzi, a nie jak przystało na faceta interesującego się motoryzacją i pracującego w ASO.

Często jeżdżę jednym z najbardziej zaawansowanych technologicznie diesli, co prawda to jest <3.0 i tylko 4cyl.
Może i macie rację, a ja nie trafiłem jeszcze na diesla pracującego ciszej (i nie mówimy tutaj o wygłuszeniu komory silnika czy kabiny) i wkręcającego się do 6-7k rpm.
Mnie po prostu nie odpowiada charakterystyka pracy diesla :]

mi - Śro 26 Wrz, 2012

ehhhhhh...
NBL - Śro 26 Wrz, 2012

zefir napisał/a:
ja ostatnio jezdzac najnowszym 525d stwierdziłem ze diesle mega sie zmienily, pomijajc fajne osiagi tego auta 7,5 do setki, spalanie 8L po miescie i brak klekotu i rownomierna moc na kazdym biegu chyba byłbym gotow przesiasc sie na diesla :faja:

+1

Zgadza się to nie te diesle co kiedyś... na nowszego diesla jako dupowóz też bym się przesiadł. Choć tak bardzo nie lubie ropniaków to akurat tutaj to inaczej wygląda..

I nawet zagorzały fan PB myślę że oddałbym hołd takiej kulturalnie pracującej BMW
w której Nm potrafią zadziwić :)

Ostatnio miałem okazję polatać alfą 2,4 JTD 2007r i byłem bardzooo miło zaskoczony

siema - Śro 26 Wrz, 2012

Mam mieszane uczucia związane z BMW 6 Gran Coupe- z jednej strony jestem zafascynowany tą dynamiczna limuzyna o sportowej sylwetce, a z drugiej... ten naleśnik z tyłu. Ciekaw jestem jak to się prezentuje na żywo.

http://www.topgear.com.pl...ty,artykuly,985

W tym matowym brązie musi wyglądać szałowo

Maciusiowy - Śro 26 Wrz, 2012

siema napisał/a:
Ciekaw jestem jak to się prezentuje na żywo.

fajnie się prezentuje ;)

szymlorek - Śro 26 Wrz, 2012

Generalnie zamiast robić z tego nową klasę to passat CC powinien być wprowadzony w miejsce zwykłego podobnie jak A7 w miejsce A6 czy CLS w miejsce S klassy ! świat byłby piękny, a ja za 15 lat miał nówkę sztuke designerską furę po pierwszym właścicielu dziadku rocznik 39' ;D
PiTT - Śro 26 Wrz, 2012

widziałem ostatnio pod domem nową 6 gc... tył jakoś mi nie podchodzi
testówka z Bawaria Motors kręciła się dosyć intensywnie na trasie Wilanów - Konstancin
dla mnie 6 powinna zostać w 2 furtkach i już ;)