Yarko - Śro 28 Lip, 2010 KYB Ultra SR to amor ze sportową charakterystyką, ale seryjnym skokiem, w poprzednim aucie miałem wlaśnie Ultra SR i różne obniżające sprężyny, znajomy miał takie same amortyzatory z seryjną sprężyną i jego zawieszenie pracowało znacznie lepiej.was79 - Śro 28 Lip, 2010
rasta napisał/a:
Dla mnie zajebisty zawias, a jeździłem na Koni Sport, Bilstein i właśnie Kayabe AGX + Eibach ProKit.
ale chyba agx (różowe pole) nie ma do golfa (szare pole to ultra sr):
PiTT - Śro 28 Lip, 2010 hmm, dzięki za wszystkie uwagi, będę musiał poszukać
jeden amor z tyłu lekko cieknie, jeszcze trzyma, ale niebawem trzeba będzie raczej wymienić
przód bez oznak zużycia, więc tylko o tyle myślę
to jest gwint Eibacha Pro Street i z przodu są amory KW, więc pewnie z tylu tak samo, niestety nie widziałem nigdzie naklejki bo pewnie jest pod warstwą brudurasta - Śro 28 Lip, 2010 Jak KW to z tyłu pewnie masz koni Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 jak z regulacją siły odbicia oraz twardości to SPORT
jak bez regulacji to seria STR.TMarek23 - Nie 05 Wrz, 2010 Tutaj to wrzuce...
Clio bylo rozlozone,prowadzilo sie ok. Teraz po zlozeniu dziwnie sie zachowuje, czuje jakby lekkie luzy, uklad kierowniczy jest nieprecyzjny. Co mozna spieprzyc przy ponownym skladaniu? Kurde, pech maksymalny. Opony na aucie sa calkowicie zdarte i musze jeszcze zalozyc takie w normalnym stanie,ale az sie nie chce wierzyc,ze to przez opone.martin.h - Nie 05 Wrz, 2010 Geometria robiona?Marek23 - Nie 05 Wrz, 2010 Tak. Dodam,ze opony z przodu naprawde smietniki,chyba nawet bylo jakies grube hamowanie blok na nich na torze w Tychach. Mozna cos zle zrobic w montazu ukladu kierowniczego? Kurna,takim autem to tam nie ma bata,zebym sie odnalazl... Masakra.
W zime Rallye Technology sie klania.Yarko - Nie 05 Wrz, 2010 możesz dokładniej opisać zachowanie auta ?Marek23 - Nie 05 Wrz, 2010 Tak jakbym skręcał kierą i auto jakby niekontrolowanie pogłebialo ten skręt samo z siebie.
Ogolnie brak precyzji... Zobaczymy co bedzie.M - Nie 05 Wrz, 2010 Ja od razu zaznaczam że się nie znam,
na myśl przychodzą mi luzy na elementach gumowych, jakies pozrywane tulejki etc.Jaco - Nie 05 Wrz, 2010
M napisał/a:
Ja od razu zaznaczam że się nie znam,
na myśl przychodzą mi luzy na elementach gumowych, jakies pozrywane tulejki etc.
Też bym tak obstawiał, skoro auto samo z siebie pogłębia skręt... miałem coś podobnego ( choc nie wiem czy o tym samym mówimy) w CCS po skręceniu w lewo auto skręcało po czym jeszcze bardziej bo wahacz miał luzy i trochę sobie własnym życiem żył w zakrętach...jarek-malopolska - Sob 02 Paź, 2010 Sprawa wyglada nastepująco.. mam zamiar kupić do siebie nowe amorki, najprawdopodobniej Bilstein B8 z uwagi, ze auto jest obnizone, i teraz pytanie które mnie nurtuje, jaką spręzynkę do tego, zeby nie zepsuć charakterystyki tego znakomitego zawieszenia.. Mam JAMEXA i pytanie czy go zostawić czy wymienić na Eibach-a Pro-Kit ? Wiem, ze zestaw BIlstein+Eibach P-K jest czesto spotykany, ale czy równiż w saxo/106?Qukie - Sob 02 Paź, 2010 Mogę Ci powiedzieć na przykładzie Civica. Bilstein B8 i sprężyna Eibacha to stosunkowo miękki zawias, który przy znacznym obniżeniu auta buja trochę bardziej niż by się chciało. Jednak przy delikatnym obniżeniu będzie lepiej i twardziej. Jednak charakterystyka i tak będzie lepsza niż w połączeniu z Jamexem (o ile to to samo co TATechnik czy GT Cupline). B8 w połączeniu z H&Rem to twardy zawias nawet przy dużym obniżeniu (polecam). W połączeniu z Weitekiem (-40mm) średnio twardy zawias idealny na co dzień i sprinty nie tylko po miejskich zakrętach (to bym polecił, jeśli auto jest do jazdy na co dzień i czasami track day'e). W połączeniu z Vogtlandem coś pomiędzy Weitekiem a H&Rem. Nie polecam gwintu Skunk2 miętki i niebezpieczny.jarek-malopolska - Sob 02 Paź, 2010
Qukie napisał/a:
Mogę Ci powiedzieć na przykładzie Civica. Bilstein B8 i sprężyna Eibacha to stosunkowo miękki zawias, który przy znacznym obniżeniu auta buja trochę bardziej niż by się chciało. Jednak przy delikatnym obniżeniu będzie lepiej i twardziej. Jednak charakterystyka i tak będzie lepsza niż w połączeniu z Jamexem (o ile to to samo co TATechnik czy GT Cupline). B8 w połączeniu z H&Rem to twardy zawias nawet przy dużym obniżeniu (polecam). W połączeniu z Weitekiem (-40mm) średnio twardy zawias idealny na co dzień i sprinty nie tylko po miejskich zakrętach (to bym polecił, jeśli auto jest do jazdy na co dzień i czasami track day'e). W połączeniu z Vogtlandem coś pomiędzy Weitekiem a H&Rem. Nie polecam gwintu Skunk2 miętki i niebezpieczny.
dzieki za kompletne info
Ciekaw jestem czy tak samo jest w przypadku saxo/106..
W sumie w gre wchodzą dwie opcje
1. Bilstein B8+Eibach Pro-Kit
2.Bilstein B8+JAMEX
Auto do jazdy na codzień, co by dawało rade i fajnie tłumiło po naszych dziurawych drogach
Tylko te dwie opcje bo Jamexa mam w posiadaniu teraz (niestety z jakimś tuningowym zawiasem) a Pro-Kita moge tanio zanabyć