To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Niemy - Śro 25 Kwi, 2007

k-mart napisał/a:
Opona poprostu zostala obcieta ~2cm nad obrysem felgi po obu stronach opony. Dziwilem sie jak moglo sie to stac

to dlatego ze jak uszlo z opony powietrze, jeszcze jakis czas na niej jechales i felga rantem uszkodzila opone

grzech - Śro 25 Kwi, 2007

potrzebuje na deszcze i z opini tutaj widze dwie mozliwosci:

uniroyal sport / rally albo goodyear f1

ktos jezdzil na obu i ma porownanie ?

Loko - Śro 25 Kwi, 2007

Model uniroyala na deszcz to rainsport.
qbus - Śro 25 Kwi, 2007

podobno Nokian wprowadzil jakies nowe rewelacyjne deszczowki, moze ktos wiecej cos wie? zimowki maja przemega kozackie wiec takie tez powinny im sie udac.
PiTT - Śro 25 Kwi, 2007

mi tą oponę tak uszkodzili przy zdejmowaniu i się nie przyznali :561: dopiero w domu zobaczyłem
co do F1 to też mogę polecić... chwilowo tylko ze względu na fajny wzór bieżnika

Anonymous - Śro 25 Kwi, 2007

No dobra to ja dorzuce swoje 3 grosze.

Letnie które uważam że są warte polecenia to Pirelli P6000, Fuldy Carat Extremo, Dunlopy 9000 (chociaż czasami tracą przyczepność a nie powinny) oraz Michelin Pilot HX MXM.
Sprawdzone zimówki to Fuldy Kristall Gravito i Pirelli SnowControl

Opony które nigdy nie zobacza moich felg to Barumy (szczególnie zimówki) i continentale contisport (auto zachowywało sie jak by wykonywało jezioro łabędzie :567: )

Oczywiście oponki montowane do cywilnego samochodu :562:

PiTT - Śro 25 Kwi, 2007

Dark Lady napisał/a:
No dobra to ja dorzuce swoje 3 grosze.

Letnie które uważam że są warte polecenia to Pirelli P6000, Fuldy Carat Extremo, Dunlopy 9000 (chociaż czasami tracą przyczepność a nie powinny) oraz Michelin Pilot HX MXM.
Sprawdzone zimówki to Fuldy Kristall Gravito i Pirelli SnowControl

Opony które nigdy nie zobacza moich felg to Barumy (szczególnie zimówki) i continentale contisport (auto zachowywało sie jak by wykonywało jezioro łabędzie :567: )

Oczywiście oponki montowane do cywilnego samochodu :562:

P6000 słyszałem tylko negatywne opinie
Dunlopy 9000 i Micheliny podobno bardzo dobre
Co do Barumów to się zgadzam w 100% - miałem w reni Bravurisy, tragedia, opona nieprzewidywalna
Ale co do ContiSport to raczej nie powinny być złe jeśli są oponami montażowymi w wielu sportowych modelach aut wyższej klasy :566:

Polecam UNIROYAL RAINS SPORT 1

a tak poza tym to wolałbym używane czy F1 czy Unirayale czy nawet Conti od Barum czy czegos tego typu .... opona to jedyna "rzecz" która łączy nas z asfaltem i trzeba miec do tego zaufanie :562:

PiTT napisał/a:
P6000 słyszałem tylko negatywne opinie

To pierwsza pozytywna - przy rwd sie sprawdziły chociaż Fuldy uważam że o wiele lepsze

PiTT napisał/a:
Co do Barumów to się zgadzam w 100% - miałem w reni Bravurisy, tragedia, opona nieprzewidywalna

Auto na zimówkach Barumkach zsuwało się samo w strone krawężnika
:567: :567:

Anonymous - Czw 26 Kwi, 2007

i dlatego uwazam ze oszczednosc 200pln na komplecie opon ktory starcza na 3 sezony mija sie z celem,
CHRZANEK - Czw 26 Kwi, 2007

Moja pierwsza praca to był sklep z oponami.
Gdybyscie posłuchali jak skrajne sa opinie klientów, zarówno tych "niskobudzetowych" jak i tych co szukali opon typu "performance".
Tak naprawde dopóki nie przetestujemy na własnej skórze to trudno cokolwiek polecic.
Na pewno GY F1, ale za ta cene trudno kupic zła oponke.
Zgadza sie że opony to jest to w samochodzie na czym nie wolno oszczedzać.
Sam moge cos powiedzieć o DUNLOP SP2000, DUNLOP SP9000 oraz MICHELIN EXALTO na innych "zachodnich" nie jeździłem.

Peter - Pią 11 Maj, 2007

Panowie moja zona szuka opon do swojego autka...do finalu dostaly sie 3 kandydatki...
Opona bedzie miala nastepujacy rozmiar: 205/50/16

a)Uniroyal RainSport - 350 zl.
b)Toyo T1-R - 390 zl
c)Dunlop SP Sport 9000 - 420 zl

bardzo prosze o oddanie glosu i jezeli to nie problem o krotki komentarz uzasadniajacy wybor :P wszyskim bardzo dziekuje...

Bad-i - Pią 11 Maj, 2007

Peter napisał/a:
Panowie moja zona szuka opon do swojego autka...do finalu dostaly sie 3 kandydatki...
Opona bedzie miala nastepujacy rozmiar: 205/50/16

a)Uniroyal RainSport - 350 zl.
b)Toyo T1-R - 390 zl
c)Dunlop SP Sport 9000 - 420 zl

bardzo prosze o oddanie glosu i jezeli to nie problem o krotki komentarz uzasadniajacy wybor :P wszyskim bardzo dziekuje...

Jak rozumiem twoja zona nie paluje tak jak ty ;)

Dlatego polecam Dunlopa bo jest bardzo uniwersalny a zarazem bardzo dobry. Toyo jest fajne natomiast juz troche glosniejsze i szybko sie sciaraja. Jezeli chodzi o RainSporta to bardzo dobra opona na mokre natomiast o wiele gorsza na suchym.

Dunlop SP Sport 9000 - should be :)

Jakarti - Pią 11 Maj, 2007

a czemu zrezygnowales z F1? :D
Peter - Pią 11 Maj, 2007

Jaka ja podlaczylem sie pod temat....F1 nie bralem w ogole pod uwage...