koma600 - Śro 16 Paź, 2013 tylko pewnie guma na 20+ stopniKenet - Śro 16 Paź, 2013 Za nowe to bdb cena, one jak się nagrzeją to kleją mistrz i starczają na długo.S2WED - Śro 18 Gru, 2013 Wprawdzie sezon zimowy w pełni ale mam takie pytanko do heczhetowych ekspertów
Czy jest sens zakładać na lato semi slick'a do pseudo sportowego samochodu nie upalanego na torze, tylko użytkowanego na drodze? Auto jeżdżone różnie, czasem wolniej czasem dość szybko. Braciak bedzie kupował komplet letni, no i jest rozkminka... a ja nigdy nie jeździłem na semi-slick'ach więc nie mam zielonego pojecia czy taka opona sie sprawdzi na ulicy Janusz - Śro 18 Gru, 2013
S2WED napisał/a:
Wprawdzie sezon zimowy w pełni ale mam takie pytanko do heczhetowych ekspertów
Czy jest sens zakładać na lato semi slick'a do pseudo sportowego samochodu nie upalanego na torze, tylko użytkowanego na drodze? Auto jeżdżone różnie, czasem wolniej czasem dość szybko. Braciak bedzie kupował komplet letni, no i jest rozkminka... a ja nigdy nie jeździłem na semi-slick'ach więc nie mam zielonego pojecia czy taka opona sie sprawdzi na ulicy
NIE!!
taka, opona jest głośna niekomfortowa i nie radzi sobie z wodą.Chloru - Śro 18 Gru, 2013 Ja tam na codzień z RE002 Adrenaline jestem zadowolony. Trzeba uważać w głębokich kałużach, poza tym jest mega. W zeszłym sezonie kosztowały mnie prawie tyle samo co Firestone SZ90 (195/55/15).
O Janusz coś dopisał - moje nowe RE002 są zdecydowanie cichsze niż poprzednie SZ90 (szczególnie lekko zużyte).Kenet - Śro 18 Gru, 2013 Na suchym się sprawdzi, może być głośna. Natomiast na deszczu może być problem z aquaplejningiem Jak nie jest auto upalane to nie ma sensu moim zdaniem.S2WED - Śro 18 Gru, 2013 No tak mi sie wydawało, że aqaplanning większy, no i spalanie chyba też? co byś poradził w takim razie do szybkiego zapierd... po mieście i na wiejskich i leśnych odcinkach? Czy Parada spec2 poza wygladem ma jakieś zalety?Jakarti - Śro 18 Gru, 2013 no spalanie mega rosnie.
pewnie o jakis 0,5l S2WED - Śro 18 Gru, 2013
Jakarti napisał/a:
no spalanie mega rosnie.
pewnie o jakis 0,5l
Nie naśmiewaj sie, gdyż ja tylko domniemam... mówiłem, że nigdy na takowych nie śmigałem stąd moje pytanie Jakarti - Śro 18 Gru, 2013
S2WED napisał/a:
Nie naśmiewaj sie, gdyż ja tylko domniemam... mówiłem, że nigdy na takowych nie śmigałem stąd moje pytanie
no oke oke
ale ile to spalanie moze Ci wzrosnac? to nie jest pełen slick co sie czepia asfaltu jak jest nagrzany. generalnie nie przejmowałbym sie tym S2WED - Śro 18 Gru, 2013 czyli jak w końcu? bo widze, że opinie podzielone.... taki RSR np. da radę na uliczne zapierd... czy nie?kamil - Śro 18 Gru, 2013 po ulicy się nie zapierdala !siema - Śro 18 Gru, 2013 Moje Clio nawet teraz stoi na Federalu RSR Jaka kiedyś na R1R jeździł. Da się z tym żyć- zależy co kto lubi, ile danym autem jeździ i czy jest w miarę rozsądny.Jakarti - Śro 18 Gru, 2013 da rade z palcem w doopie. kupuj i ciesz sie trochę większą przyjemnością z jazdy.
nie zabij sie tylko z tej prędkości.S2WED - Śro 18 Gru, 2013
kamil napisał/a:
po ulicy się nie zapierdala !
bez czepiactwa... chodzi mi o jazde po ulicy publicznej dynamiczną, czyli potocznie zapierd...