To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

rasta - Sob 31 Sie, 2013

Do mojego kombi 1.6 to one się naddzą, ale nic więcej.
roj - Sob 31 Sie, 2013

czy NIE jeździłeś? :faja:
rasta - Sob 31 Sie, 2013

Jeździłeś, na codzień do 60 konnego dupowozu ok, ale nie do fury co się nią napierdala, a w deszczu to się śmiga kilka razy w roku jak nie mniej. Te opony są tak miękie, że nałożę cie je na felgę bez montażownicy. Dla dziadka co śmiga skodą i ceni komfort przy napadaniu na krawężniki jal znalazł.
Miniac - Sob 31 Sie, 2013

rasta napisał/a:
Uniroyal to gówno straszne, nie mam pojęcia skąd fenomen tej opony, chyba jedynie cena. :wall:

Nigdy nie jeździłem na lepszej oponie w deszczu, ale to były czasy GSI, więc może konkurencja tak do przodu poszła :>

btw. do upalania po mokrym R1R mistrz!

roj - Sob 31 Sie, 2013

Miniac napisał/a:

btw. do upalania po mokrym R1R mistrz!

ale Janusz o t1r pytał :]

Kamill - Sob 31 Sie, 2013

T1R Do dupowozu mistrz. Mam w ibizie i mam do nich bardzo duże zaufanie w każdych warunkach, nigdy mnie nie zaskoczyła czego nie mogę powiedzieć o poprzednim bridgedtone na którym miałem kilka sytuacji podbramkowych, czy federalu w bmw. Ścianka przy profilu 205 45 jest bardzo sztywna jak nas cywila.
Miniac - Sob 31 Sie, 2013

Wszystko się zgadza poza tym, że ścianka w T1R jest raczej miękka, opona jest bardzo komfortowa. W zakrętach mocno się zawija nawet przy 205/40/17. Jak chcesz zobaczyć co to 'twardość' to stestuj Yoko Paradę Spec lub RE070 xD
roj - Sob 31 Sie, 2013

jeśli chodzi o sztywność ścianki bocznej to uniroyale (tak jak pisał Raściak) gną się mega, chyba rainexpert jeszcze bardziej niż rainsport.
pum - Sob 31 Sie, 2013

Kamill napisał/a:
Ścianka przy profilu 205 45 jest bardzo sztywna jak nas cywila.

no co ty... chyba nigdy na tak miękkiej oponie nie jeździłem.

na ulice jest mega - komfortowa i zawsze przewidywalna

Kamill - Nie 01 Wrz, 2013

Bridgestone turanza które miałem wcześniej wyginalem rant ręką 2x łatwiej niż toyo, a jak była napompowana wg producenta to wyglądała jak by był flak na przedniej osi. Toyo w porównaniu do oemowych opon są sporo twardsze, do tych topowych semi nie mam porównania.
BTW te yoko paradę ma mój ziom w mx5 i pływa jak galareta, nie wiem który model, bieżnik taki cięty ze skosa. Chce je zmienić jak najszybciej .

Miniac - Nie 01 Wrz, 2013

Piszesz takie rzeczy, że nie wiem co odpisać...

Zdrówka! :*

Bonczek - Nie 01 Wrz, 2013

Na Civicu miałem T1R i Parady - kilkukrotnie zmieniałem je przód/tył i obie są gówniane i mają miękkie ścianki :faja:
jarek-malopolska - Wto 01 Paź, 2013

Czy ktos moze podrzucic jakis namiar na firme kolcujaca opony (najlepiej malopolskia/Krakow) ?
ade - Czw 03 Paź, 2013

jarek-malopolska napisał/a:
Czy ktos moze podrzucic jakis namiar na firme kolcujaca opony (najlepiej malopolskia/Krakow) ?

maxsport?

kamil - Pią 04 Paź, 2013

Kubas, jakieś zimówki potrzebuje do 106 na 14. Jakie mi wejdą ? Byle nie 185/60 bo trą o nadkola.