To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

misiek - Pon 24 Cze, 2013

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

dzięki to biore r1r :)

mi - Pon 24 Cze, 2013

fraaajeeeeeerstwo...
:rotfl:

Toldi - Wto 25 Cze, 2013

opona Conti Sport 3 215/45/17 - ile psiknąć żeby jakos trzymała sie na torze asfaltowym?
2 bary, czy troszke mnie?
wiem ze przejade sie to zobacze ale mniej wiecej chcialbym wiedziec od jakiego pułapu startować :)
P.S
to bedzie mój pierwszy raz :rotfl:

rasta - Wto 25 Cze, 2013

Ja bym napompował próżnią, będą lepiej trzymały niż slick ;D
Toldi - Wto 25 Cze, 2013

musze na tych oponach tez dojechac, wiec słabo z tym....
Kamill - Wto 25 Cze, 2013

Spuść na miejscu na ciepłej na 2.2 i zobacz co sie będzie działo, jak nie będzie galarety i sie nie bedzie opona podwiajć (zobaczysz to na bokach czy ich nie tnie) to później zejdź na 2.0.
Na zimno wtedy bedzie 1,6, więc jak długo postoisz to proponował bym zrobić rundke i je dogrzać zanim będziesz szedł na ostro.
Zwracaj uwagę na boki opon czy ich nadmiernie nie tnie (tam gdzie sa napisy)
A jeżeli to FWD to tył możesz tak -0.2 dawać wzgledem przodu jak ma lekką dupę.
To sa takie bezpieczne ustawienia.

Toldi - Wto 25 Cze, 2013

podziękował :)
cliaczem chce przyatakować ;)

zefir - Śro 10 Lip, 2013

panowie taka opona federal ss-595 do czegos sie nadaje?? czy bedzie dramat, kumpel do A3 2,0 TDI potrzebuje i dostał dobrą cene na nie od swojego wulkanizatora.
iQ - Śro 10 Lip, 2013

Ja mialem zakladac do civica ale nim zdazylem zalozyc to go sprzedalem. Pamietam jedynie ze strasznie lajnem smierdzialy ;D
zefir - Śro 10 Lip, 2013

jak to federale :D
rasta - Śro 10 Lip, 2013

Federale na ulicę to gówno totalne. Interstejty przy tym to kosmos - mówię poważnie.
M - Śro 10 Lip, 2013

Młody Papież - Śro 10 Lip, 2013

Toldi - Nie 14 Lip, 2013

porobiłem z ciśnieniem jak proponowal Kamill i dalo rade:) jak padal deszcz było trochę tańczenia na torze w Toruniu ale później zaczelo przesychać i clio szło ogniem ( jak na mnie ;) ) nie dały rady mi Golf VI R, leon cupra 350KM i inne mocniejsze wozy - ja byłem pierwszy raz na torze i ....spodobalo mi się :jupi: ;D
i w klasie open 3 miejsce :)

rasta - Nie 14 Lip, 2013

Gruba stawka musiała być :lol2:

Fajnie, że się spodobało, bo ile można latać po S8. BTW, trzeba by sięustawić ;D