Vlodarsky - Pon 28 Lip, 2008 Ty będziesz tam miał 2xxKM ?? C2 dobrze hamuje w serii... ja bym założył dobrą tarcze i dobry klocek - chyba, że chodzi o wygląd...saxorulez - Pon 28 Lip, 2008
Greg napisał/a:
więc zastanawiam się czy będą pasowały, czy nie
będą pasowałyVlodarsky - Pon 28 Lip, 2008 tarcza 288 waży chyba z dwa razy więcej niż twoja, zacisk też swoje waży. Ja uważam, że to kiepski pomysł. Wolałbym w dobry klocek i dobrą tarcze zainwestować niż dodawać sobie straty na kołach przy pomiarze mocy.Greg - Pon 28 Lip, 2008 Zwróciłeś uwagę na ciekawy i dośc ważny aspekt tego typu modyfikacji... Który szczerze mówiąc wpędził mnie w niezłą rozkminkę. Myślałem, że urwę jakieś kilogramy montując OZ-ty (myslałem, że sa lżejsze), ale 17" ważą tyle co seryjne 16", więc dupa. Anonymous - Pon 28 Lip, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Jak widać tu ktoś poszedł całkiem na łatwizne ale można to zrobić znacznie ładniej.
Najważniejsze żeby było solidnie!!!
Zdjęcia tego adaptera, który pokazałeś jest z zaciskiem ,ale napewno nie od 406 coupe.Peugeot ma wąski rozstaw śrub.W sumie dobry sposób tylko trzeba wiedzieć od czego są te zaciski.
Jeśli chodzi o wagę zacisków brembo, to są one bardzo lekkie,dużo lżejsze nawet niż zacisk ATE 247mm standard vts/s16,ale faktem jest ,że tarcza będzie trochę cięższa niż seria w c2.Jaco - Pią 01 Sie, 2008
Vlodarsky napisał/a:
tarcza 288 waży chyba z dwa razy więcej niż twoja, zacisk też swoje waży. Ja uważam, że to kiepski pomysł. Wolałbym w dobry klocek i dobrą tarcze zainwestować niż dodawać sobie straty na kołach przy pomiarze mocy.
Tu bym się zgodził... Lepiej wywalic kasę na jakieś konkretne tarcze np. Black Diamond ( brembo się chowa) i miękciejsze klocuchy i masz hamulec jak tralala... No ale o gustach się podobno nie dyskutuje 106 - Czw 11 Wrz, 2008 musze zmienic klocki z tylu.. zastanawiam sie co zalozyc. po znacznym
wzmocnieniu przodu musze poprawic tyl.. teraz mam nie wiem co :)
mysle o ds2500 bo ds3000 po rozgrzaniu to juz chyba by za mocne byly
.... jakies inne pomysly?Greg - Sob 04 Paź, 2008 Znajomy mi szepnął, że dają radę zaciski z 307HDI (chyba z tego, ale 206RC je ma) + 283mm tarcza. Ktoś coś wie?
PS Co powiecie o tarczach Brembo ORO?kubas - Sob 04 Paź, 2008 no daja rade no i w czym rzecz ? zestaw jest plug & play a brembo oro to chyba dosc dobra tarcza Greg - Nie 30 Lis, 2008 Czy ok. 270zł za komplet nacinanych+nawiercanych tarcz Black Diamond na tył do mnie to dobra cena? GeKo - Nie 30 Lis, 2008 wg mnie rewelka, skąd masz taką cenę? wyprzedaż w IC resztek?.
Greg miałeś mi się dowiedzieć o wydech supersprinta do 182 i co Greg - Pon 01 Gru, 2008
GeKo napisał/a:
wg mnie rewelka, skąd masz taką cenę? wyprzedaż w IC resztek?.
Greg miałeś mi się dowiedzieć o wydech supersprinta do 182 i co
Tak, właśnie kumple z działu tuningu ogarniają wyprzedaż różnych takich drobiazgów - jakieś pojedyncze sztuki itp.
np. klocki do civica, przewody hamulcowe do puga, klocki do 206, przewody do saxo, klocki tył do r5sgt turbo itp bzdety.
PS Sorry - na śmierć zapomniałem o tym wydechu, napisz mi PW które elementy chcesz (ze strony SS z indeksami najlepiej), sprawdzę jutro.pP - Pon 01 Gru, 2008
Vlodarsky napisał/a:
tarcza 288 waży chyba z dwa razy więcej niż twoja, zacisk też swoje waży. Ja uważam, że to kiepski pomysł. Wolałbym w dobry klocek i dobrą tarcze zainwestować niż dodawać sobie straty na kołach przy pomiarze mocy
w pełni popieram, dodatkowo taki zestaw aby był efektywny musi być rozgrzany; a u nas i mrozy się czasami podczas roku zdarzą; poza tym odpowiedz sobie na pytanie ile razy w tygodniu hamujesz z 200 do 0?? i proszę weź pod uwagę fakt, że taka tarcza klocek będzie zjadałą 2 lub więcej raza szybciej aniżeli gładka; to co napisał Vlodarsky zainwestuj w dobre tarcze i klocki (przy czy też nie przesadź) - ja np. na zimę założyłem stockowy klocek do fiesty, gdyż nie ma tak dużej różnicy w hamowaniu jak jest zimny a gorący jak to ma miejsce np. przy green stuffach;Gaydek - Pon 01 Gru, 2008
Cytat:
Tak, właśnie kumple z działu tuningu ogarniają wyprzedaż różnych takich drobiazgów - jakieś pojedyncze sztuki itp.
np. klocki do civica, przewody hamulcowe do puga, klocki do 206, przewody do saxo, klocki tył do r5sgt turbo itp bzdety.
Cokolwiek do Pumy? Jak tak, to PW proszę .strick - Pon 01 Gru, 2008
Cytat:
Cokolwiek do Pumy? Jak tak, to PW proszę .
Znaczy ze jestes tak zdesperowany, ze bierzesz co bedzie