To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Vlodarsky - Pon 28 Lip, 2008

Ty będziesz tam miał 2xxKM ?? C2 dobrze hamuje w serii... ja bym założył dobrą tarcze i dobry klocek - chyba, że chodzi o wygląd...
saxorulez - Pon 28 Lip, 2008

Greg napisał/a:
więc zastanawiam się czy będą pasowały, czy nie

będą pasowały

Vlodarsky - Pon 28 Lip, 2008

tarcza 288 waży chyba z dwa razy więcej niż twoja, zacisk też swoje waży. Ja uważam, że to kiepski pomysł. Wolałbym w dobry klocek i dobrą tarcze zainwestować niż dodawać sobie straty na kołach przy pomiarze mocy.
Greg - Pon 28 Lip, 2008

Zwróciłeś uwagę na ciekawy i dośc ważny aspekt tego typu modyfikacji... Który szczerze mówiąc wpędził mnie w niezłą rozkminkę. ;) Myślałem, że urwę jakieś kilogramy montując OZ-ty (myslałem, że sa lżejsze), ale 17" ważą tyle co seryjne 16", więc dupa. :P
Anonymous - Pon 28 Lip, 2008

CHRZANEK napisał/a:
Jak widać tu ktoś poszedł całkiem na łatwizne ale można to zrobić znacznie ładniej.
Najważniejsze żeby było solidnie!!!
Zdjęcia tego adaptera, który pokazałeś jest z zaciskiem ,ale napewno nie od 406 coupe.Peugeot ma wąski rozstaw śrub.W sumie dobry sposób tylko trzeba wiedzieć od czego są te zaciski.
Jeśli chodzi o wagę zacisków brembo, to są one bardzo lekkie,dużo lżejsze nawet niż zacisk ATE 247mm standard vts/s16,ale faktem jest ,że tarcza będzie trochę cięższa niż seria w c2.

Jaco - Pią 01 Sie, 2008

Vlodarsky napisał/a:
tarcza 288 waży chyba z dwa razy więcej niż twoja, zacisk też swoje waży. Ja uważam, że to kiepski pomysł. Wolałbym w dobry klocek i dobrą tarcze zainwestować niż dodawać sobie straty na kołach przy pomiarze mocy.

Tu bym się zgodził... Lepiej wywalic kasę na jakieś konkretne tarcze np. Black Diamond ( brembo się chowa) i miękciejsze klocuchy i masz hamulec jak tralala... No ale o gustach się podobno nie dyskutuje :>

106 - Czw 11 Wrz, 2008

musze zmienic klocki z tylu.. zastanawiam sie co zalozyc. po znacznym
wzmocnieniu przodu musze poprawic tyl.. teraz mam nie wiem co :)

mysle o ds2500 bo ds3000 po rozgrzaniu to juz chyba by za mocne byly
.... jakies inne pomysly?

Greg - Sob 04 Paź, 2008

Znajomy mi szepnął, że dają radę zaciski z 307HDI (chyba z tego, ale 206RC je ma) + 283mm tarcza. Ktoś coś wie?

PS Co powiecie o tarczach Brembo ORO?

kubas - Sob 04 Paź, 2008

no daja rade no i w czym rzecz ? zestaw jest plug & play a brembo oro to chyba dosc dobra tarcza :)
Greg - Nie 30 Lis, 2008

Czy ok. 270zł za komplet nacinanych+nawiercanych tarcz Black Diamond na tył do mnie to dobra cena? :D
GeKo - Nie 30 Lis, 2008

wg mnie rewelka, skąd masz taką cenę? wyprzedaż w IC resztek?.
Greg miałeś mi się dowiedzieć o wydech supersprinta do 182 i co :D

Greg - Pon 01 Gru, 2008

GeKo napisał/a:
wg mnie rewelka, skąd masz taką cenę? wyprzedaż w IC resztek?.
Greg miałeś mi się dowiedzieć o wydech supersprinta do 182 i co :D

Tak, właśnie kumple z działu tuningu ogarniają wyprzedaż różnych takich drobiazgów - jakieś pojedyncze sztuki itp. :)

np. klocki do civica, przewody hamulcowe do puga, klocki do 206, przewody do saxo, klocki tył do r5sgt turbo itp bzdety.

PS Sorry - na śmierć zapomniałem o tym wydechu, napisz mi PW które elementy chcesz (ze strony SS z indeksami najlepiej), sprawdzę jutro.

pP - Pon 01 Gru, 2008

Vlodarsky napisał/a:
tarcza 288 waży chyba z dwa razy więcej niż twoja, zacisk też swoje waży. Ja uważam, że to kiepski pomysł. Wolałbym w dobry klocek i dobrą tarcze zainwestować niż dodawać sobie straty na kołach przy pomiarze mocy

w pełni popieram, dodatkowo taki zestaw aby był efektywny musi być rozgrzany; a u nas i mrozy się czasami podczas roku zdarzą; poza tym odpowiedz sobie na pytanie ile razy w tygodniu hamujesz z 200 do 0?? i proszę weź pod uwagę fakt, że taka tarcza klocek będzie zjadałą 2 lub więcej raza szybciej aniżeli gładka; to co napisał Vlodarsky zainwestuj w dobre tarcze i klocki (przy czy też nie przesadź) - ja np. na zimę założyłem stockowy klocek do fiesty, gdyż nie ma tak dużej różnicy w hamowaniu jak jest zimny a gorący jak to ma miejsce np. przy green stuffach;

Gaydek - Pon 01 Gru, 2008

Cytat:
Tak, właśnie kumple z działu tuningu ogarniają wyprzedaż różnych takich drobiazgów - jakieś pojedyncze sztuki itp. :)

np. klocki do civica, przewody hamulcowe do puga, klocki do 206, przewody do saxo, klocki tył do r5sgt turbo itp bzdety.

Cokolwiek do Pumy? Jak tak, to PW proszę :) .

strick - Pon 01 Gru, 2008

Cytat:
Cokolwiek do Pumy? Jak tak, to PW proszę .

Znaczy ze jestes tak zdesperowany, ze bierzesz co bedzie :D