To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Misiek_lbn - Pon 23 Kwi, 2012

antoś napisał/a:
Nie wiem skąd te zachwyty nad tym autem.

wygodne, w miarę młody rocznik, fajny silnik turbo, fajne 4x4 na zimę jak przyznałeś, no i całkiem przyjemna cena ;)

WuRC - Pon 23 Kwi, 2012

jozekrj napisał/a:
legacy 2.5

rozrząd taki jak w 2.0T (części 2x droższe od rozrządu w 2.0n/a)

Nie jest to prawda - rozrządy 2.0 i 2.5 N/A w Legacy 99-03 są takie same. Kuknij sobie chociażby do katalogu intercarsu, a jak to nie wystarczy to do spisu części na opposedforces.com:

Legacy 2.0
Legacy 2.5

GeKo - Pon 23 Kwi, 2012

antoś, Byłeś w Będzinie i się nie przywitałeś :D

He he nawet wiem gdzie to jest, myjnia ręczna przy stacji kontroli pojazdów.

antoś - Pon 23 Kwi, 2012

E to nie ja, jakiś osobnik z forum Golfa oglądał te S3. Dlatego napisałem cytuję. :faja:
kaco_d - Pon 23 Kwi, 2012

a ja polecam S3 :D zrobiłem w rok 30tys km i nigdy nie zawiodło - części wcale nie takie drogie, wymiana jak w zwykłych autach czasem kilkadziesiąt złoty więcej no ale w esie wszystko jest 2x grubsze i 2x większe
szukaj SSS3
:)

jozekrj - Śro 25 Kwi, 2012

WuRC napisał/a:
jozekrj napisał/a:
legacy 2.5

rozrząd taki jak w 2.0T (części 2x droższe od rozrządu w 2.0n/a)

Nie jest to prawda - rozrządy 2.0 i 2.5 N/A w Legacy 99-03 są takie same. Kuknij sobie chociażby do katalogu intercarsu, a jak to nie wystarczy to do spisu części na opposedforces.com:

Legacy 2.0
Legacy 2.5

no tak ale do 98r tak było

zresztą i tak najlepsze było 2.2

kosmita - Pon 30 Kwi, 2012

Szukam VW T5 Caravelle najlepiej długiego 1.9 tdi albo poliftowego 2.0tdi, najlepiej kupione w PL, jakby ktoś miał coś takiego na sprzedaż albo wiedział o jakiejś w miarę pewnej sztuce to proszę o info :)

mojego niestety jakieś kurwy w Sopocie zajebały :/

Marek23 - Pon 30 Kwi, 2012

Nie wolałbyś 3.2 w benzynie? Lepiej się wyprzedza, nie ma klekotu traktora... Ciut więcej pali, ale przecież to szczegół w zamian za dźwięk i lepszy zryw :jupi:
kosmita - Pon 30 Kwi, 2012

No i ożna włożyć turbo burbo i mieć 500KM ;D
Pomijając, że żadnej takiej w ogłoszeniach nie znalazłem, to obawiam się, że to byłoby mało ekonomiczne auto :)

was79 - Sob 05 Maj, 2012

Pany jeżdził ktoś reno z silnikiem 1.9 dCi - 130KM?
Jakieś typowe awarie?

Poza tym, jeżeli ktoś coś wie o pewnym ałcie na sprzedaż typu: s-max/touran/grand scenic/mazda 5 dajcie znać proszę ^_^

anjas - Sob 05 Maj, 2012

was79 napisał/a:

jezdzilem sceniorem z podobnym silnikiem - 1.9dci, 120KM (przed liftem, nie wiem co tam w silniku zmienili, zeby te 10 kuni dodac).
W sceniku zamulał. W sumie nic się nie sypało, poza świecami żarowymi (jeśli dobrze pamiętam) i jakiś zawór EGR (czy cuś takiego).

Marek23 - Sob 05 Maj, 2012

Pany kochane, powoli będę szukał clio sporta ph2 jako treningówki... Jakby ktoś sprzedawał z forum czy wogóle coś wiedział to proszę o info. Ile wogóle w tym momencie musze dać za coś takiego?
martin.h - Sob 05 Maj, 2012

was79 napisał/a:
Jakieś typowe awarie?

Panewki lubią się zacierać, ale nie wiem czy dotyczy to także wersji 130KM. W Scenicu ojciec ma ten motor tyle że 120KM i zrobił ponad 200k km, gdyby nie remont silnika po zatarciu wspomnianych panewek i ostatnio wymianie EGR'a to złego słowa powiedzieć nie można.

was79 napisał/a:
Poza tym, jeżeli ktoś coś wie o pewnym ałcie na sprzedaż typu: s-max/touran/grand scenic/mazda 5 dajcie znać proszę ^_^

Jakieś S-maxy i tourany mamy na używkach w Katowicach, jak jesteś poważnie zainteresowany to podpytam w poniedziałek co to za egzemplarze :)

GeKo - Sob 05 Maj, 2012

Marek23, Jest teraz na allegro fura z wydechem od MG i programem za 18k 2 lata temu zrobiony rozrząd, a co więcej z historii to nie wiem. Był gość u nas na forum Mati_vts
Marek23 - Sob 05 Maj, 2012

widziałem...ale 18 to dużo jak na przeznaczenie. Wygląd nie gra roli, hajtam się 4 sierpnia i już nie porucham w tym odcinku.