To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Zawieszenie

Jacek - Pią 23 Lip, 2010

już wiem. do 205 wersja nisko budżetowa 5,5 netto
wersja na wypasie 9,5 netto
:/

Anonymous - Pią 23 Lip, 2010

a jak wygląda regulacja tyłu? zbiorniki gazu na przewodach? regulacja bound, rebound na low speed i hi speed? czy jakoś tak? ;)
Jacek - Pią 23 Lip, 2010

tak właśnie :faja:
GeKo - Pią 23 Lip, 2010

U nas tez jest ten zawias, przód tylko gwint a tył ze zbiorniczkami.
PiTT - Śro 28 Lip, 2010

w temacie
potrzebuję info jakie amorki mogę zamontować na tył
ważne że muszą być przystosowane do obniżonego zawiasu
z eibacha to chyba b8 bym musiał wrzucić?

was79 - Śro 28 Lip, 2010

a co myślisz o kyb ultra sr (tylko nie wiem czy do twojego modelu są dostępne)?? --> http://www.kyb-europe.com...s-ultra-sr.html
PiTT - Śro 28 Lip, 2010

no właśnie też nie wiem czy są dostępne, więc liczę na kogoś kto mi może pomóc :)
ciekawe czy można dokupić same amorki na tył, takie jak są rekomendowane do zestawu
z przodu gwint jest cały z amorem, więc raczej nie są wymienne, szczerze to nie wiem jak jest w przypadku gwintu bo widziałem że jest to całością
regeneruje się je czy jak się zużyje to caly gwint do wymiany?

z tyłu jest normalnie rozwiązane, czyli klasycznie amor + niska sprężyna z podkładką regulującą wysokość
pytanie tylko czy te amory przystosowane do obniżonych zawiasów pracują z zakresie do -80mm?
oczywiście u mnie tyle nie ma, ale obstawiam że kilka dobrych cm jest poniżej serii

Yarko - Śro 28 Lip, 2010

KYB Ultra SR to amortyzator pod seryjną sprężynę
PiTT - Śro 28 Lip, 2010

Yarko napisał/a:
KYB Ultra SR to amortyzator pod seryjną sprężynę

tak mi się wydaje że to do -35mm max.
powinienem w takim razie poszukać do obniżonego zawiasu, tylko czy KYB takie robi?
nie chcę się bawić w regeneracje bo nie mam czasu za bardzo

Anonymous - Śro 28 Lip, 2010

Bierz B8

Tak btw to jak stwierdziłeś że są do wymiany? polaly, czujesz że się kończą czy może tester amorów na stacji diagnostycznej?

Anonymous - Śro 28 Lip, 2010

PiTT a na czym teraz jeździsz ?
z tego co się orientuję nawet Ultra SR się będzie nadawać do "takich" obniżeń z tym, że utraci gwarancję - wiele firm podaje info, że możliwe jest zastosowanie sprężyn o dużo większej skali obniżenia jednak powoduję to jak już wspomniałem utratę gwarancji.

btw podaj daje swojego golfa popatrzę sobie co tam jest do niego :faja:

was79 - Śro 28 Lip, 2010

PiTT napisał/a:
no właśnie też nie wiem czy są dostępne

PiTT, przecież na stronie którą podałem jest zakładka katalog, gdzie 3 x klikasz i masz dane

rasta - Śro 28 Lip, 2010

Jak brać Kayabe to AGX, Jest dedykowana pod glebę i będziesz miał regulację twardości za pomocą pokrętła. A cenowo pewnie taniej niż B8. Pytanie tylko jak z dostępnością.
Młody Papież - Śro 28 Lip, 2010

o tak, miałem kiedyś kyb agx....................ale już nie pamietam jak to jest ;)
rasta - Śro 28 Lip, 2010

Dla mnie zajebisty zawias, a jeździłem na Koni Sport, Bilstein i właśnie Kayabe AGX + Eibach ProKit.