To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

roj - Sob 30 Mar, 2013

Nath napisał/a:
Nie porownuje tych opon do siebie, bo jak wspomnialem na mokrym to samo, na suchym wygrywa R1R

ja obie testowałem na mokrym jedynie w cywilnej eksploatacji i jeśli "mokro" to stojąca woda i dość mocne opady to tam gdzie r1r już łapie aquaplaning to rainsport ma drugie tyle zapasu. :faja:

Barejka - Pią 05 Kwi, 2013

snieg na ulicyc stopnial i zrobilo sie tylko mokro i te opoonki od keneta sa mistrz :] jeszcze raz dziekufka :jupi: keidy na zimowce lu paradach o tych samych rozmiarach wjezdzalem przy 40 w ronda i przod wyjezdzal tak teraz wpadam 60 i nic, az starch pomyslaec co bedzie na suchym cieplym asfalcie :faja: :jupi:
Kenet - Pią 05 Kwi, 2013

R1R robi robotę, na codzień i na krótkie próby jak np. rally służewiec - nie ma nic lepszego.
Barejka - Pią 05 Kwi, 2013

nie mam porownania bo parada to kupa z lanserskim bieznikiem :rotfl: nie mam porownania kiedys tylko z meisiac latalem na r888 z przodu, ale tego mi brakowalo teraz wjezdzajac w zakret czy na rondo nie bedzie trzeba juz zwalniac :rotfl:
Bart - Wto 16 Kwi, 2013

Nie chce ktoś opon do zajechania? Znalazłem w garażu, nie pamiętam skąd je wziąłem. 3 sztuki Potenza Re050A, ze 2.5-3mm mięsa, 205/45R17. Szkoda mi ich wyrzucać.
Włala:

Kamill - Wto 16 Kwi, 2013

Bart napisał/a:
Nie chce ktoś opon do zajechania? Znalazłem w garażu, nie pamiętam skąd je wziąłem. 3 sztuki Potenza Re050A, ze 2.5-3mm mięsa, 205/45R17. Szkoda mi ich wyrzucać.
Włala:
Obrazek

Podrzuć mi pod garaż jak możesz, to sobie obejrzę i się zastanowię.

Gaydek - Pią 19 Kwi, 2013

Czy 195/45 będzie ok na feldze 7?
Bart - Pią 19 Kwi, 2013

tak
zefir - Pią 26 Kwi, 2013

dzisiaj bede montował u siebie Pumowo/Sutolowe Federale 595 RSR, jak to wogole pompowac na tor, bo lece proby superoesowe w Kielcach 2 maja.
Rozmiar 215/45/17

mocno one zuzywaja sie na codzien?

Anonymous - Pią 26 Kwi, 2013

zefir napisał/a:
dzisiaj bede montował u siebie Pumowo/Sutolowe Federale 595 RSR, jak to wogole pompowac na tor, bo lece proby superoesowe w Kielcach 2 maja.
Rozmiar 215/45/17

mocno one zuzywaja sie na codzien?

Napompuj 1.8 (nie więcej) i dobrze je rozgrzej przed startem w Kielcach bo inaczej będzie taniec na lodzie :D Na codzień te opony są bardzo OK, nie zużywają się przesadnie szybko.

M - Pią 26 Kwi, 2013

Na kielcach przyczepność można uzyskać jedynie jadąc pługiem.
zefir - Pią 26 Kwi, 2013

myślałem żeby wziąć walec!

kurwix nie wiem czy bedzie okazja je rozgrzac :/

Kenet - Pią 26 Kwi, 2013

Próżniom napompuj!
mi - Pią 26 Kwi, 2013

jajebe - jadą na kielce, a dyskusja jak przed gp f1...
Ja założyłem do tojki z tyłu savy intensy i napyerdoliłem 2.5 na razie. Na takim setupie jadę do kielc. I do pracy jeźdżę. I z Młodą do przedszkola. I jak do kerfuru będę jechał - też tak! Wygrałem coś?

M - Pią 26 Kwi, 2013

Kenet napisał/a:
Próżniom napompuj!

Próźnią ujemną! :rotfl: