Mokre, czyli opona na kótrej bede mogł pojechac rallysprinta jak bedzie padał deszcz bo dojechane r888 sie nie nadaje a R1R troche za drogie Kenet - Pon 25 Mar, 2013 Mi tam na R888 "wczesny janusz" jeździło się po wodzie na Ułężu całkiem ok:
Ale bieżnik na nich był. Szedłbym w Ranisporta 2 jeśli to ma być tylko na deszcz opona. T1R jakby była docięta byłaby też mistrzem na wodzie według mnie :
VS.
Na R1R nie upalałem po mokrym.qbus - Pon 25 Mar, 2013 Deszczowa Fedima 195/50/15 w 3 mieszankach od 400 zł (twarda) do 450 (miękka). Polecam, na tej oponie mozna nawet smialo w RPP jechac bo jest mocno konkurencyjna, na Czechowicki takie 2 srednie i 2 miekkie to bylo by rewelacyjne rozwiazanie. Oczywiscie są w ofercie racingshop.pl Janusz - Pon 25 Mar, 2013 Spoko, ale to nie mój budżet a jak sie ma taki uniroyal vs GSD3 ??MMaxiA7 - Pon 25 Mar, 2013 ProfilSport z bieŻnikiem Tornado w sportowej mieszance robi robote na mokrym a bok opony wcale nie taki miękki by się guma kładła na winklach co mnie zdziwiło na plus musze dokupić jeszcze dwie w średniej mieszance bo to dobre tanie deszczówki do zapier.alania w amatorkach
edit:
z bieżnikiem a nie bierznikiem kurfa..
polecam też stosować interpunkcję.qbus - Pon 25 Mar, 2013 Pacek wygral na takiej gumie Rajd Czechowicki
Maxxsport ma identycznie wygladajaca opone:
Sprzedalem 4 szt i zdania są podzielone, niby trzyma swietnie, odprowadza syf i wode... ale z 2x zaskoczyla zachowaniem jednego z kierowcow, wiec zaczal podchodzic z dystansem do mozliwosci tej opony. 195/50/15 208 zł brutto.jarek-malopolska - Pon 25 Mar, 2013 Janusz ja kilka tygodni wstecz kupiłem Rainsporta2 195/50/15 (rok produkcji 2012-NIEMCY) na oponeo za 700zł i jeszcze jakieś gratisy przysłali (worki na opony, naklejki i cholera wie co-rozdysponowałem od razu). Kompletu NOWYCH opon typowo NA DESZCZ nie kupisz taniej! nie ma .uja Janusz - Pon 25 Mar, 2013
jarek-malopolska napisał/a:
Janusz ja kilka tygodni wstecz kupiłem Rainsporta2 195/50/15 (rok produkcji 2012-NIEMCY) na oponeo za 700zł i jeszcze jakieś gratisy przysłali (worki na opony, naklejki i cholera wie co-rozdysponowałem od razu). Kompletu NOWYCH opon typowo NA DESZCZ nie kupisz taniej! nie ma .uja
kupie moge mieć komplet takich nówek za 684 zł
tego profila nie widzę na stronie producenta w rozmiarze 195/50r15. Poza tym mam straszna awersje do typka co tym handluje...jarek-malopolska - Czw 28 Mar, 2013
Janusz napisał/a:
Poza tym mam straszna awersje do typka co tym handluje...
Nie rozumiem co masz do Kubasa.. daniel-pl12 - Czw 28 Mar, 2013 z tego co wiem to Kuner też tym handlował Nath - Pią 29 Mar, 2013 Jesli R1R za drogie to Rainsport 2 polecam na mokre chwile..ade - Pią 29 Mar, 2013
Janusz napisał/a:
jarek-malopolska napisał/a:
Janusz ja kilka tygodni wstecz kupiłem Rainsporta2 195/50/15 (rok produkcji 2012-NIEMCY) na oponeo za 700zł i jeszcze jakieś gratisy przysłali (worki na opony, naklejki i cholera wie co-rozdysponowałem od razu). Kompletu NOWYCH opon typowo NA DESZCZ nie kupisz taniej! nie ma .uja
kupie moge mieć komplet takich nówek za 684 zł
tego profila nie widzę na stronie producenta w rozmiarze 195/50r15. Poza tym mam straszna awersje do typka co tym handluje...
to jak coś ja za 679zł
ogólnie jak ktoś potrzebuje jakieś oponki na lato to się polecam:]roj - Pią 29 Mar, 2013
Nath napisał/a:
Jesli R1R za drogie to Rainsport 2 polecam na mokre chwile..
moim zdaniem zupełnie różne opony.
tzn. jeśli ktoś na mokrym (każdy pewnie ma swoją definicje mokrego) ogarnia furę na r1r to rainsportem się nie zajara (tzn. nie jest mu potrzeba opona aż tak nacięta). Rainsport ma w porównaniu do r1r meega miękką ściankę i klei dużo gorzej ale pewnie odprowadza pięć wiader wody więcej na jeden obrót
(i odwrotnie - tam gdzie np. ja pewnie bym pojechał na rainsporcie po wodzie to na r1r bym się rozjebał od razu).
podsumowują raczej nie są alternatywą dla siebie te oponyNath - Sob 30 Mar, 2013 Opony rozne, ale obie swoja robote robia na mokrym (a tu chyba o to chodzilo). Nie zauwazylem roznicy w ich zachowaniu na mokrym, poza tym to co wspomniales - o roznicy gdzie mokro czy sucho - mozna mowic R1R lepsza ze wzgledu na boki opony, ale cena swoje robi.
Przewaga Rainsporta to cena, przewaga R1R to to ze na suchy tez "jedzie".
Ja czesto R1R daje na tylnia nawet jak nie zapowiada sie deszcz w czasie imprezy, dobrze kleja takze po syfie.
Oczywiscie kazdy moze miec swoja opinie i zdanie. Jak nie mialem kasy na komplet opon "na deszcz" bralem rainsporta (mam jeszcze i uzywne sa na "lekkie imperezy" gdzie nie ma potrzeby uzywania lepszej R1R ktora szybciej ginie. Zjechalem tych opon jakies 10-15 kompletow na os.. mam jescze spory zapas R1R ze wzgledu na to ze jada po suchym. Rainsport polecilem bo przewinely sie tu kwestie finansowe, dlatego taka moja wypowiedz. Nie porownuje tych opon do siebie, bo jak wspomnialem na mokrym to samo, na suchym wygrywa R1R + dochodzi lepsze zachowanie sie opony R1R w kazdych warunkach.Qukie - Sob 30 Mar, 2013 Czy jeździł ktoś na Yokohama advan ad08? Jak wypada w porównaniu z R1R oraz z Federalem 595RS? kupiłem sobie parkę i nie wiem czy brać je na tył czy na przód.