zefir - Wto 28 Sie, 2012 z autopsji kolano to najgorsze co można leczyć i rehablilitować
kolano lekko skręciłeś, stłukłeś?GeKo - Wto 28 Sie, 2012 Dowiedz się o krioterapię, ale najlepiej chyba zacząć od ortopedy.Vlodarsky - Wto 28 Sie, 2012 boli od biegania - uważam teraz na siebie i dmucham na zimne, biorę suplement na stawy. Ale to mnie trochę przestraszyło bo po 15km dwa dni temu zaczęło pobolewać i następnego dnia biegłem 10km leciutko 6min/km żeby się tylko poruszać i tylko pogorszyłem M - Wto 28 Sie, 2012 Idź chłopie do lekarza z tym, niech Ci prześwietli kolano bo jak sobie popsujesz na dobre to będziesz miał dopiero temat.was79 - Wto 28 Sie, 2012 Swego czasu bylem z kolanami u ortopedy i lekarza sportowego. Musialem na kilka miesiecy odpuscic do tego dostalem zalecenie zakupu tych usztywniaczy. Szkoda mi bylo ale coz zrobic
Po kilku latach nie mam zadnych problemow, pomimo ze przez miesiac zrobilem ok 80kmbizon - Wto 28 Sie, 2012 Koledze lekarz powiedział: musi pan zaakceptować ból, należy się sto pięćdziesiąt.
Ja też się będę musiał tym zająć bo nie mogę nawet kilku kroków przebiec a to już 11 dni.martin.h - Wto 28 Sie, 2012 Marku, wszystko zależy co jest nie tak z tym kolanem, czy to jakaś kontuzja czy po prostu przemęczenie/stan zapalny. Jeśli to pierwsze to polecam jednak ortopedę. Jeśli to drugie to najlepiej zakupić odpowiednią maść i smarować, suplementy tak jak piszesz są ok, chrząstka stawowa szybciej się regeneruje, tutaj polecam Artresan, mojemu ojcu pomógł, i zapomniał już co to ból kolan.
Ja miałem kiedyś problemy z kolanami, a właściwie z lewym, miałem mocne uderzenie i miałem ściąganą ropę i od czasu do czasu zbierała mi się woda, zerknij czy zginanie/prostowanie kolana jest u Ciebie wykonalne w 100% i nie sprawia bulu, jakby coś je blokowało. Pomagają też kilkusekundowe okłady zimną/lodowatą wodą, po prostu bierzesz prysznic i lejesz.
Mam nadzieję, że pomogłem Vlodarsky - Wto 28 Sie, 2012 martin.h, pomogłeś - właśnie artresan wcinam. Odpuszczam jeszcze jeden, może dwa dni, jak będzie trochę lepiej to jakiś delikatny ściągać i biegam dalej. Zobaczymy co będzie.Bart - Wto 28 Sie, 2012
martin.h napisał/a:
nie sprawia bulu
zajdziesz wysoko martin.h - Wto 28 Sie, 2012
Bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
nie sprawia bulu
zajdziesz wysoko
Ale wcześniej napisałem przez ó no name - Wto 28 Sie, 2012
Bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
nie sprawia bulu
zajdziesz wysoko
Jak Komorowski M - Wto 28 Sie, 2012
no name napisał/a:
Bart napisał/a:
martin.h napisał/a:
nie sprawia bulu
zajdziesz wysoko
Jak Komorowski
Thank You captian Obvious no name - Wto 28 Sie, 2012 M, nie dla wszystkich jest to oczywiste Michał - Wto 28 Sie, 2012
martin.h napisał/a:
Marku, wszystko zależy co jest nie tak z tym kolanem, czy to jakaś kontuzja czy po prostu przemęczenie/stan zapalny. Jeśli to pierwsze to polecam jednak ortopedę. Jeśli to drugie to najlepiej zakupić odpowiednią maść i smarować, suplementy tak jak piszesz są ok, chrząstka stawowa szybciej się regeneruje, tutaj polecam Artresan, mojemu ojcu pomógł, i zapomniał już co to ból kolan.
Martin, ale jesteś dla mnie profesorem ( profesorem ortopedą ) życia, człowiek potrafiącym przepowiadać przyszłość i zawsze z przyjemnością czytam Twoje posty. Sprawiaj mi bardzo dużo radościWalle - Śro 29 Sie, 2012 Z bólem biegać nie polecam, prowadzi to tylko do pogłębienia kontuzji. Polecam za to dobrego lekarza ortopedę i oprócz prześwietlenia - rezonans (niestety zazwyczaj około 300-400 PLN).
Poza tym Panowie biegając po betonie/asfalcie - wykańczacie stawy na własne życzenie. Ścieżki leśne, żwirowe, parki - tak być powinno.