Anonymous - Pon 03 Gru, 2012 maszBart - Pon 03 Gru, 2012 Redaktorek w czerwonej kurtce to akurat z AutoSzmaty.
TopGear merytorycznie niestety leży - lifestylowy magazyn okołomotoryzacyjny bez treści, za to z ładnymi zdjęciami na pół strony i tekstami o samochodach na 4 strony, z których nic nie wynika. Ale kupuję, lubię gazety moto.Bart - Pon 03 Gru, 2012 W motorze testy robią raczej rzetelnie, opisy są zdecydowanie mniej stronnicze niż w AŚ (gdzie najlepsze są prawie zawsze VW i Skody), dział używanych samochodów mają bardzo mocny (artykuły pisze m.in. Tymon G. aka złomnik).Maciusiowy - Pon 03 Gru, 2012
Bart napisał/a:
Ale kupuję, lubię gazety moto.
+1
Bart napisał/a:
W motorze testy robią raczej rzetelnie, opisy są zdecydowanie mniej stronnicze niż w AŚ (gdzie najlepsze są prawie zawsze VW i Skody)
w TG z kolei zauważyłem, że mają jakiś dziwny problem z Mini (zawsze coś nietak) i dodatkowo z oponami większymi niż 18" (dziwne, ale zawsze wpisują, że to minus i że nie nadają się na polskie drogi)Bart - Pon 03 Gru, 2012 Bo się nie nadają Maciusiowy - Pon 03 Gru, 2012 jak się jeździ jak ów 'redaktorek' - > pakapięćdziesiąt przez dziury (wszystkim i wszędzie), to rzeczywiście GeKo - Wto 04 Gru, 2012
Bart napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Wracając z wigili (pociagiem,na stojąco ,na korytarzu,niech żyje pkp),kupiłem gazete motor,jest test opon zimowych-ta sama opona w trzech rozmiarach-195/65/15, 205/55/16 i 225/45/17.Zaskakujące są wyniki testu na śniegu,wygrała opona najszersza(najkrótsza droga hamowania i największy uciąg),róznice nie są duze ale przeczą temu co sie powszechnie uwaza
czytałem, potwierdzam, też się dziwiłem
Nic w tym dziwnego, Bardzo często w danym rozmiarze jedna opona jest rewelacyjna a w innym już słabo wypada. Z czego to jednak wynika nie wiem.
Niestety nie można przenosić tego że jeśli jakaś guma w 15" ma super wyniki to tak samo dobre wyniki będzie mieć w 17" czy 18". Dlatego szukając testów opon najlepiej szukać o możłiwie zbliżonym rozmiarze na jakim chcemy jeździć.Walle - Wto 04 Gru, 2012
Bart napisał/a:
W motorze testy robią raczej rzetelnie, opisy są zdecydowanie mniej stronnicze niż w AŚ (gdzie najlepsze są prawie zawsze VW i Skody), dział używanych samochodów mają bardzo mocny (artykuły pisze m.in. Tymon G. aka złomnik).
zdarza się, że AŚ też coś słówko źle powie o VW.... Ale faktem jest, że używane w Motorze są mocniejsze, zresztą mój ulubiony dział fydi - Wto 11 Gru, 2012 Ciekawe zimówki gość ma ( z kolcami i na rynek skandynawski) dodatkowo w dobrych cenach.
http://www.krispol.net/op...tegoria_19.html
Nabyłem tam Goodyeary Ice Navi Zea, ( nówki z 2009 ) zobaczymy co to warte GeKo - Śro 12 Gru, 2012 ale wszystko z kolcem?wasq - Śro 12 Gru, 2012
Nabyłem tam Goodyeary Ice Navi Zea, ( nówki z 2009 ) zobaczymy co to warte
ja moge polecic ta firme czasami fajne wynalazki w dobrej cenie sie trafiaja fydi - Śro 12 Gru, 2012
GeKo napisał/a:
ale wszystko z kolcem?
nie, ale bywają w ofercie (np. ContiWinterViking 2). musisz zobaczyć co ma ciekawego w Twoim rozmiarze.M - Czw 13 Gru, 2012 Ciekawostka:
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/kTkF9zlgXH4?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>Sibu - Śro 06 Lut, 2013 Jeździł ktoś może na Firestone TZ200 ? nadaję się to do 'czegoś' ?Młody Papież - Śro 06 Lut, 2013 o dziwo nadaje sie